Tekstin koko

Vaihda tekstin kokoa

Useimmissa nykyaikaisissa selaimissa voit vaihtaa tekstin kokoa painamalla Ctrl-näppäintä ja rullaamalla hiirtä. Jos tämä ei toimi, voit vaihtaa tekstin kokoa muuttamalla selaimesi asetuksia:

  • Firefox – valitse Näytä ja tämän jälkeen Tekstin koko. Voit myös käyttää Ctrl-näppäintä ja + tai -.
  • Internet Explorer – valitse Näytä ja tämän jälkeen Tekstin koko.
  • Opera – valitse Näytä ja tämän jälkeen Zoomaus. Voit myös suurentaa ja pienentää tekstiä painamalla + ja -.
  • Safari (Mac) – valitse Sisältö ja sen jälkeen Suurenna tekstiä tai Pienennä tekstiä. Voit myös käyttää komentonäppäintä (Apple-näppäintä) sekä + ja -.

Vaihda värejä ja kirjasinlajia

Voit itse vaihtaa kirjasinlajia ja värejä selaimessasi. Alla löydät ohjeet miten teet tämän Firefoxissa ja Internet Explorerissa.

Firefox

Valitse valikosta Työkalut ja tämän jälkeen Asetukset. Avaa Sisältö-paneeli.

Värien vaihtaminen – Klikkaa Värit-painiketta ja poista rasti valintaruudusta Sivut voivat käyttää omia värejään oletusten sijaan. Nyt voit vaihtaa tekstin ja taustan värejä klikkaamalla vastaavaa painiketta. Valitse haluamasi väri. Klikkaa lopuksi OK.

Kirjasinlajin vaihtaminen – Klikkaa Lisäasetukset-painiketta ja poista rasti valintaruudusta Sivut voivat käyttää omia kirjasinlajejaan oletusten sijaan. Klikkaa OK. Valitse toivomasi oletuskirjasinlaji ja koko.

Klikkaa OK tallentaaksesi uusia asetuksia.

Internet Explorer

Valitse valikosta Työkalut ja tämän jälkeen Internet-asetukset. Klikkaa Yleiset-välilehdellä Muotoiluasetukset.

Rastittamalla haluamasi valintaruudut, valitset mitä asetuksia haluat muuttaa – värit, fonttityylit ja fonttikoot. Klikkaa OK vahvistaaksesi valintasi.

Nyt voit vaihtaa värejä ja kirjasinlajia.

Värien vaihtaminen – klikkaa Värit-painiketta. Poista rasti valintaruudusta Windowsin värit. Vaihda värejä klikkaamalla käyttöön tulleita painikkeita. Esimerkki: Klikkaa Teksti-painiketta, niin saat näkyviin värivalikon. Valitse haluamasi väri ja klikkaa OK. Jos haluat vaihtaa useampia värejä, klikkaa jotakin muuta vaihtoehtoa ja tee samat toiminnot uudestaan.

Kirjasinlajin vaihtaminen – klikkaa Fontit-painiketta ja valitse toivomasi kirjasinlaji kohdasta WWW-sivun fontti. Klikkaa lopuksi OK.

Kun olet tehnyt haluamasi muutokset, klikkaa valintaikkunassa Internet-asetukset OK sulkeaksesi ikkunan.