Lehdistötiedote, 14 joulukuuta 2015 10:00

Liesipalojen sesonki lähenee

Avainsanat: liesihälytin, liesipalot, kotivakuutus, tulipalo, palovahinko,

Jouluna sattuu tavallista arkea useammin liesipaloja, koska silloin myös häärätään tavallista enemmän keittiössä. Liesihälytin on hyvä apu mahdollisen liesipalon havaitsemiseen mahdollisimman nopeasti.

Pohjaan palanut ruoka sytyttää harvoin varsinaista tulipaloa, mutta savuttaa sankasti. Sen sijaan lieden päälle unohtuneet talouspaperirullat, patalaput, puurokauhat ja muut voivat aiheuttaa vakavankin vaaran.

– Käsitykseni mukaan monille suomalaisille on epäselvää, mikä liesihälytin on tai miten se toimii. Laitehan alkaa hälyttää, jos se havaitsee liedellä korkean lämpötilan. Siksi alkamassa oleva tai jo alkanut liesipalo voidaan havaita ja sammuttaa vikkelästi, Ifin vahingontorjuntapäällikkö Jari Pekka Koskela kertoo.

Koska liesihälytin sijaitsee liesituulettimessa, se ehtii hälyttää paljon aikaisemmin kuin tavallinen savuun reagoiva ​palovaroitin, joka on asennettu kattoon ja pahimmassa tapauksessa kauas keittiöstä.

Liesipaloja sattuu erityisesti jouluna, kun kovassa tohinassa varovaisinkin voi unohtaa lieden päälle jotain sille kuulumatonta. Tutustu käyttöohjeisiin ennen liesihälyttimen asennusta. Hälyttimeen voidaan myös kytkeä liesivahti, joka hälyttämisen lisäksi katkaisee liedestä sähkön.


Lisätietoja:

Jari Pekka Koskela, vahingontorjuntapäällikkö, If, p. 050 424 1883, jari.koskela@if.fi
Heidi Ristilä, tiedottaja, If, p. 050 424 1662, heidi.ristila@if.fi