Vuosikatsaukset

Ifin vuosikatsausten tarkoitus on nostaa esiin ajankohtaisia yhteiskunnallisia kysymyksiä ja käynnistää keskustelua niistä. Julkaisuissa eturivin tutkijat ja elinkeinoelämän edustajat kirjoittavat näkemyksiään tulevaisuuden haasteista.

The Heat is on

Maapallomme lämpenee. Jos lämpenemistä ei pystytä hidastamaan, muutaman sukupolven kuluttua voi olla mahdotonta oleskella kesäisin alueilla, joilla tällä hetkellä on asutusta. Merenpinta saattaa kohota maailmanlaajuisesti jopa metrin. Jo 30–40 vuoden kuluttua arktiset jääalueet saattavat sulaa joka kesä. Ilmastonmuutos muuttaa elämäämme – meidän on pyrittävä vaikuttamaan muutoksen suuntaan.

Tätä aihetta käsitellään Ifin vuosikatsauksessa 2014.

​Maailman turvatuin kansa

Turvallisuudella on useita merkityksiä. Hotelliketjulle turvallisuus on yhtä kuin tyytyväiset asiakkaat. Afganistanilaisnaiselle turvallisuus tarkoittaa mahdollisuutta liikkua yksin ulkona illalla. Ruotsalaiselle maastamuuttajalle turvallisuus tarkoittaa omaa yritystä kaukana turvalliseksi mielletystä kotimaasta. Rutiinit rakentavat turvallisuutta - siksi haluamme esimerkiksi syödä samanlaisen aamiaisen joka päivä.​

Kaikkia näitä aiheita käsitellään Ifin vuosikatsauksessa 2013.