Historia

1999 - If perustetaan

If perustettiin vuonna 1999 yhdistämällä ruotsalaisen Skandian ja norjalaisen Storebrandin vahinkovakuutustoiminnot. Tavoitteena oli muodostaa Pohjoismaiden johtava vahinkovakuutusyhtiö. Nimi If tulee sanasta JOS ja viittaa ajatukseen ”jos jotain tapahtuu”. Ifin logo esiteltiin ensimmäistä kertaa If Stockholm Open -tennisturnauksessa, jonka pääsponsoreita edelleen olemme.

2001 – Sammosta tulee osa Ifiä

2001 Sammon vahinkovakuutustoiminnoista tulee osa Ifiä, ja sen myötä meistä tulee Pohjoismaiden selkeästi suurin vahinkovakuutusyhtiö.

2002 - Vakaa kasvu ja uusi toimitusjohtaja

2002 nykyinen toimitusjohtajamme Torbjörn Magnusson siirtyi ohjaksiin ja samana vuonna aloitimme toiminnan Baltian markkinoilla. Kun Torbjörn Magnussonista tuli toimitusjohtaja, Ifin tulos parantui. Olemme siitä saakka olleet yksi maailman vakavaraisimmista vakuutusyhtiöistä.

2004 – If siirtyy kokonaan Sammon omistukseen

2004 Skandia ja Storebrand myivät kaikki Ifin osakkeensa Sammolle. Sen myötä siirryimme kokonaan Sammon omistukseen, ja Sammon omistuksessa olemme edelleenkin.

2006 – Paras hankinta

Björn Wahlroos (nykyinen Sammon hallituksen puheenjohtaja) sanoi, että Ifin ostaminen oli Pohjoismaiden kautta aikojen paras hankinta.

2009 – If 10 vuotta

2009 juhlimme 10-vuotispäiväämme. Historiamme on kuitenkin huomattavasti pidempi. Meillä on nimittäin ollut emoyhtiöidemme kautta vakuutusasiakkaita yli 100 vuotta.

2014 – If nykyään

Olemme nykyään Pohjoismaiden johtava vahinkovakuutusyhtiö. Meillä on 6 200 työntekijää 9 maassa. Lisäksi meillä on työntekijöitä sivutoimipisteissä ympäri maailman.