Keltanokat

Keltanokka
Jotta yksikään koulutiensä aloittava ei jäisi huomaamatta, annamme ekaluokkalaisille keltaisen, heijastavalla nauhalla varustetun lippiksen. Se on lapsiperheiden itsensä valitsema. Kuosin on suunnitellut Vallila Interior.

Jaamme jo 11. kerran Keltanokka-lippiksiä. Näiden vuosien aikana olemme jakaneet yhteensä jo yli puoli miljoona lippistä. Keltanokka-kampanja tukee Opetushallituksen Liikenneturvallisuusviikkoa.
Milla1 (3).jpg

Milla Paulamäki, keltanokka vuosimallia 2006:

"Ensimmäisenä päivänä ala-asteella jännitti todella paljon! Äiti saattoi minut ja ylitettiin monia teitä ennen kuin saavuimme koululle. Olin jännityksen ohella myös innoissani, sillä en malttanut odottaa tutustumista uusiin luokkatovereihin ja luokanopettajaan.

Myöhemmin opettelimme koulureitin ja kävelimme kavereiden kanssa koulumatkan moneen kertaan. Aluksi sekin oli jännittävää ja uutta, sillä näillä kerroilla ei kumpikaan vanhemmista ollut mukana."Liikenneturvallisuus lähtee aikuisista

Rehtoreiden mukaan liikenneturvallisuudessa on menty viime vuosina hieman parempaan suuntaan. Myös lapset itse tuntevat olonsa turvallisemmaksi.

Tutkimukset antavat kuitenkin myös aihetta huoleen. Autoilijoiden liikennekäyttäytymisessä on paljonkin parantamisen varaa.

Ylivoimaisesti merkittävin liikenneturvallisuutta parantava tekijä on vanhempien ja aikuisten esimerkki. Meidän tekomme näkyvät suoraan tilastoissa.