Uutisartikkeli, 22 marraskuuta 2011
Osaatko toimia oikein tulipalotilanteessa? Se selviää maksuttomassa koko perheen Päivä Paloasemalla -tapahtumassa lauantaina 26.11. Lapset ja aikuiset voivat harjoitella tulipalotilanteessa toimimista jännittävillä tehtävärasteilla. Päivää Paloasemalla vietetään yli 300 paloasemalla eri puolilla Suomea. Tapahtuman järjestävät paikalliset palokunnat ja pelastuslaitokset, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö sekä If Vahinkovakuutusyhtiö. Palosuojelurahasto tukee tapahtumaa.
Päivä Paloasemalla 2011 on koko perheen elämystapahtuma. Tehtävärasteilla opitaan, kuinka tulipalotilanteessa toimitaan. Tulipaloja voi ehkäistä jokaisessa kodissa tehokkaasti, mutta on mahdollista, että palo kuitenkin syttyy. Silloin ei ole aikaa ihmetellä, kuinka toimitaan.

Tärkeintä on pelastaa itsensä ja muut paikalla olevat. Mitä eri reittejä kodista pääsee poistumaan turvallisesti? Entä missä ovat alkusammutusvälineet? Niidenkin käyttöä on hyvä harjoitella, jotta niiden kanssa pääsee tehokkaasti ja itseään vaarantamatta tulen kimppuun.

Päivä Paloasemalla -tapahtumissa turvallisuusasioita oppivat kaikenikäiset: lapset, vanhemmat ja isovanhemmat. Palkinnoksi päivästä lapset saavat diplomin ja upean joulukalenterin, joka muistuttaa ainakin 24 kertaa kodin turvallisuuteen liittyvistä asioista. Lisäksi paloasemilla esitellään sammutuskalustoa.

Päivä Paloasemalla -tapahtuma järjestetään yli 300 paloasemalla eri puolilla Suomea.
Lähin paloasema, jolla päivää vietetään, kannattaa tarkistaa osoitteesta www.paivapaloasemalla.fi.


Lisätietoja:
www.paivapaloasemalla.fi
Juha Hassila, tiedotuspäällikkö, SPEK, puh. 040 758 7846
Mari Hätinen, tiedottaja, If Vahinkovakuutusyhtiö, puh. 050 424 0067