Ajankohtaista

Julkaistu 2011
29 joulukuuta 2011
Kaatuva pihapuu usein suurin myrskyriski

Joulun jälkeiset Tapani- ja Hannu-myrskyt aiheuttivat poikkeuksellisen paljon vahinkoa suomalaisten omaisuudelle. Eniten vahinkoilmoituksia vakuutusyhtiöille on tullut kaatuneista puista ja sähkökatkosten seurauksena sulaneista pakasteista. Sen sijaan henkilövahinkoja myrskystä on aiheutunut hyvin vähän.

20 joulukuuta 2011
If palkitsee viisi liigajääkiekkoilijaa opiskelustipendillä

If Vahinkovakuutusyhtiö jakaa viidelle opinnoissaan hyvin edenneelle jääkiekon SM-liigan pelaajalle 2 000 euron arvoisen stipendin. Stipendit kannustavat jääkiekkoilijoita valmistautumaan peliuran jälkeiseen elämään.

19 joulukuuta 2011
Kesytä tuli joulutunnelman luojaksi

Kynttilät, ulkotulet ja jouluvalot kuuluvat olennaisesti jouluun. Pienillä teoilla varmistat, että tuli ja koristevalot eivät muutu tunnelman luojista kotisi käristäjiksi.

5 joulukuuta 2011
Liikkuvan lapsen lisenssivakuutukselle löytyy vaihtoehtoja

Useat urheilulajiliitot edellyttävät harrastajilta lajin tyypilliset riskit kattavan lisenssivakuutuksen. Laajempi ja huomattavasti edullisempi vaihtoehto lisenssivakuutukselle on henkivakuutusyhtiö Kalevan lasten tapaturmavakuutus, johon olet järjestösi jäsenenä oikeutettu.

22 marraskuuta 2011
Kuka on kotisi palopäällikkö?

Osaatko toimia oikein tulipalotilanteessa? Se selviää maksuttomassa koko perheen Päivä Paloasemalla -tapahtumassa lauantaina 26.11. Lapset ja aikuiset voivat harjoitella tulipalotilanteessa toimimista jännittävillä tehtävärasteilla. Päivää Paloasemalla vietetään yli 300 paloasemalla eri puolilla Suomea. Tapahtuman järjestävät paikalliset palokunnat ja pelastuslaitokset, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö sekä If Vahinkovakuutusyhtiö. Palosuojelurahasto tukee tapahtumaa.

18 marraskuuta 2011
Hirvikolarin riski kasvaa loppuvuoden pimeillä säillä

Hirvet kolisuttavat autojen peltejä useimmin loppuvuoden kuukausina. Kova vauhti ja pimeys lisäävät vaaraa joutua hirvikolariin. Nopeuden alentaminen on paras keino pienentää onnettomuusriskiä.

15 marraskuuta 2011
Suomalaiset pitävät tulipalon riskiä pienenä

Suomalaisista 68 % pitää tulipaloa kodissaan vain pienenä tai olemattomana riskinä. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön ja If Vahinkovakuutusyhtiön kyselyn mukaan näyttää siltä, että suomalaiset suhtautuvat kovin huolettomasti kodin paloturvallisuuteen, vaikka maassamme tapahtuu päivittäin keskimäärin kymmenen asuntopaloa. Päivä Paloasemalla -tapahtumassa 26.11. niin lapset kuin aikuisetkin voivat opetella toimintaa tulipalotilanteessa. Tapahtuma järjestetään yli 300 paloasemalla eri puolilla Suomea.

8 marraskuuta 2011
Lähes joka kolmas kävelisi tulipalossa vaaraan

Kolme kymmenestä kertoo lähtevänsä savuiseen porraskäytävään, jos käytävästä tupruttaa asuntoon savua. Vain joka toinen pitäisi kodin oven kiinni. Suomessa syttyy päivittäin kymmenen asuntopaloa. Savu ja häkä tappavat tulipalossa useimmin.

2 marraskuuta 2011
Ifille edelleen vakaa tulos

28 lokakuuta 2011
Puolet taloyhtiöistä puuttuu ainoastaan akuutteihin korjaustarpeisiin

Lähes joka toisen taloyhtiön hallitus hoidattaa kuntoon pelkästään pakolliset korjaukset kiinteistössään. Ammatti-isännöitsijöiden tietämys kiinteistöjen riskeistä on suhteellisen hyvällä tasolla, joten korjaustöiden ennakointi kaatuu usein asukkaiden vastustukseen.