Ajankohtaista

Julkaistu 2009
22 joulukuuta 2009
Sytytetään tänä jouluna kynttilä – ei kotia

Jouluaatto on vuosien mittaan muuttunut monissa perheissä iloisesta juhlasta suuren surun päiväksi. Vuoden 2008 joulukuussa kodeissa paloi miltei 400 kertaa ja paloissa kuoli yhteensä 12 henkilöä. Joulu näkyy tilastoissa piikkeinä, jolloin kodeissa tapahtuu selvästi enemmän tulipaloja kuin muina kuukausina. Kiire päästä rauhoittumaan on saanut jouluvalmistelijat unohtamaan tärkeitä turvallisuusseikkoja ja maalaisjärjen varoittamia asioita.

8 joulukuuta 2009
Kirkkojen kameravalvonta havaitsee ilkivallantekijän ajoissa

Kolmen vuoden takaisen Porvoon tuomiokirkon palon jälkeen Suomessa on tapahtunut 13 kirkkorakennuksiin kohdistunutta tuhopolton yritystä. Näistä viisi johti tuhoisaan tulipaloon. Palot olisi todennäköisesti voitu estää aktiivisella kameravalvonnalla, joka hälyttää tarvittaessa paikalle valvontakeskuksen vartijan tai poliisin. Tuhopoltoissa menetetään korvaamattomia, historiallisesti arvokkaita kiinteistöjä ja esineistöä.

26 marraskuuta 2009
Perheet kokoontuvat paloasemille lauantaina 28.11. oppimaan ja viihtymään

Suomen kodeissa syttyy paloja noin kymmenen kertaa päivässä. Vaikka sähkölaitteet ovat yleisin palojen syy, löytyy perimmäinen vika ihmisten asenteista. Lauantaina 28.11. järjestettävällä valtakunnallisella Päivä Paloasemalla -tapahtumalla perheet halutaan herättää näkemään oman kodin piilevät paloriskit ja toimimaan jatkossa turvallisemmin. Perheen pienimmille suunnattu ohjelma puolestaan kertoo elintärkeistä turvallisuusasioista leikin varjolla. Kampanjaan osallistuvat paloasemat ja kellonajat ovat nähtävissä www.paivapaloasemalla.fi -sivustolla.

19 marraskuuta 2009
Lähes 90 % ei ole harjoitellut pelastautumista tulipalosta

Lähes 90 % suomalaisista ei ole harjoitellut pelastautumista tulipalosta, ja suurin osa on valmis maksamaan paloturvallisuudestaan enintään 50 euroa. Nämä tiedot käyvät ilmi Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön ja Vahinkovakuutusyhtiö Ifin teettämästä kuluttajatutkimuksesta.Perheillä on mahdollisuus kohentaa kodin paloturvallisuutta lauantaina 28.11. Päivä Paloasemalla -tapahtumissa. Lähes 250 paloasemaa jakaa perheille paloturvallisuustietoa ja opettaa alkusammutustaitoja.

10 marraskuuta 2009
Koteihin tarvitaan asennemuutosta palojen ennaltaehkäisemiseksi

Suomalaiset kotitaloudet ovat laiskoja ennaltaehkäisemään kodin tulipaloja selviää If Vahin-kovakuutusyhtiön ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön SPEKin kuluttajatutkimuksesta. Palovaroitin on melkein jokaisessa kodissa, mutta vain 36 prosenttia vastanneista on käynyt läpi perheen kanssa miten välttyä paloilta. Vaivaiset 13 prosenttia on harjoitellut miten toimia, jos tuli on päässyt irti. Palolta pelastautumiseen on usein kuitenkin aikaa vain muutama mi-nuutti. Tänä vuonna kodeissa on jo syttynyt 2940 paloa. Viime vuonna vakuutusyhtiöt korva-sivat kodeissa sattuneista paloista aiheutuneita vahinkoja 54,4 miljoonalla eurolla.

4 marraskuuta 2009
Ifillä edelleen vakaa tulostahti

Vahinkovakuutusyhtiö Ifin tuloskehitys jatkuu edelleen vakaana. Tekninen tulos vuoden 2009 yhdeksältä ensimmäiseltä kuukaudelta oli 374 miljoonaa euroa (419). Yhdistetty kulusuhde oli 92,0 prosenttia (91,8 %) tammi-syyskuussa.

28 lokakuuta 2009
Harva kuluttaja tuntee vakuutustensa sisällön ja hinnan

If Vahinkovakuutusyhtiön tuoreen kuluttajatutkimuksen mukaan suomalaiset autoilijat tuntevat huonosti oman autonsa vakuutuksen sisällön ja hinnan.

8 lokakuuta 2009
Kunnat huolissaan taloudesta ja ikärakenteesta

Taloudellisten resurssien riittävyys koetaan suurimpana kuntaa uhkaavana riskinä tulevaisuudessa, yli puolet kuntapäättäjistä kokee tämän suureksi uhaksi.

1 syyskuuta 2009
Uudelle If Keskittäjäasiakkaalle rapsahtaa syyskuussa 100 euroa Omavastuuetua

If Omavastuuetua voivat kerryttää asiakkaat, joilla on vähintään kolme Keskittäjävakuutusta Ifissä. Syyskuussa uusia Keskittäjäasiakkaita palkitaan antamalla jo heti alkuun 100 euroa asiakkaan Omavastuutilille.

28 elokuuta 2009
If Asiakaspaneelissa ajetaan asiakkaan etua

If Vahinkovakuutusyhtiössä toimii jo viidettä vuotta If Asiakaspaneeli. Paneeli käsittelee vahinko- ja palveluasioita, joista asiakas ei ole päässyt sopuun Ifin kanssa. Syyskuussa haetaan jälleen uusia jäseniä Asiakaspaneeliin.