Sköt dina försäkringsärenden snabbt och enkelt – Mina sidor har alltid öppet

Som kund hos If har du automatiskt tillgång till en personlig webbtjänst – Mina sidor.

Mina sidor ersätter den tidigare If Foldern

På Mina sidor sköter du dina försäkringsärenden enklare, klarare och mer överskådligt än tidigare. I fortsättningen kan du också sköta dina försäkringsärenden smidigt via smarttelefon och surfplatta.

Du får automatiskt tillgång till Mina sidor

Logga in behändigt med dina nätbankskoder eller ett mobilcertifikat, på samma sätt som till If Foldern. Det är tryggt att använda webbtjänsten och endast du kan se dina personliga uppgifter eftersom förbindelsen är SSL-krypterad.

Logga in på Mina sidor

När du valt Mina sidor får du i fortsättningen din försäkringspost endast i elektronisk form till Mina sidor. Vi skickar således inte längre försäkringsdokument eller fakturor till dig på papper som fyller dina skåp.

När det kommit in försäkringspost till Mina sidor (ett försäkringsbrev, en faktura, ett ersättningsbeslut eller ett meddelande från vår kundrådgivare), skickar vi till dig enligt ditt val besked per sms och/eller e-post. I samband med ett fakturameddelande får du också de uppgifter som du behöver för betalningen. Observera att vi inte skickar något separat meddelande om fakturan, om du har valt e-faktura. Om du emellertid vill ha din försäkringspost hem på papper, kan du ändra leveranssätt på sidan Kunduppgifter.

På Mina sidor kan du

  • ta emot och enkelt godkänna försäkringsofferter
  • smidigt sköta olika skade- och ersättningsärenden
  • skicka meddelanden till oss
  • ta fram dina försäkringsdokument och fakturor
  • skriva ut försäkringsintyg
  • uppdatera dina kunduppgifter.

Ta i bruk e-faktura

För att göra det så smidigt och behändigt som möjligt att sköta dina försäkringsärenden lönar det sig för dig att välja e-faktura. Med e-faktura får du dina försäkringsfakturor direkt till din nätbank, där du kan godkänna dem med ett klick.

Kundstöd för Mina sidor

Om du har frågor om Mina sidor, kontakta vår kundtjänst på numret 010 19 19 20, vardagar kl. 8.00–20.00.