Nyhetsartikel, 6 maj 2008

NouHätä! -pelastustaitomestaruus ratkotaan Kuopiossa 8.5.08

Valtakunnallisen NouHätä! -pelastustaitokilpailun loppuotteluun Kuopioon ovat selviytyneet 22 joukkuetta eri puolilta Suomea. Kolmihenkiset joukkueet kisaavat mestaruudesta, joka käydään jo 12. kertaa. If Vahinkovakuutus kannustaa kahdek-sasluokkalaisia pelastustaitojen kartuttamisessa.

Kevään aikana yli 37.000 kahdeksanluokkaista on saanut opetusta pelastustaidoissa alan ammattilaisilta. Opetus, johon kuuluu sekä teoriaa että käytännön harjoittelua, järjestetään yhteistyössä koulujen ja pelastuslaitosten kanssa. Finaaliin selviytyneet 22 joukkuetta ovat mitanneet taitojaan ja tietojaan jo kunta- ja aluekilpailuissa. Harjoitus tekee mestarin ja hyvä joukkuepeli tuo varmasti lisävarmuutta tehtävistä suoriutumiseen.

Pelastustaitokilpailussa joukkueiden oivallusta, nopeutta ja opittua tietoa testataan eri rasteilla. Miten toimia uhkaavassa vaaratilanteessa, miten elvyttää ja hälyttää apua, miten ennaltaehkäistä vahinkoja - muun muassa näistä asioita kolmihenkiset joukkueet joutuvat loppuottelussa selviytymään.

- Pelastustaitojen oppiminen ja taitojen harjoitteleminen käytännössä on erittäin tärkeä asia. Kun pelastustaitoja on päässyt itse harjoittelemaan, antaa se uskallusta ja varmuutta toimia oikeassa vahinkotilanteessa. Me haluamme kannustaa nuoria pelastustaitojen kartuttamisessa, sanoo aluejohtaja Jaana Onnela-Turunen Ifistä, joka luovuttaa torstaina 2000 euron pelastustaitopalkintoshekin voittajaluokan joukkueelle.

Arjen turvallisuus on meidän jokaisen asia - kodin turvallisuus niin ikään. On hyvä, että nuoret oppivat pelastustaitokilpailun aikana havaitsemaan riskitekijöitä myös omassa asuinympäristössään. Esimerkiksi kynttilän sammuttaminen huoneesta poistuessa, on pieni asia, mutta erittäin tärkeä tapa oppia. Moni valvomatta jäänyt liekki on aiheuttanut palon ikävin seurauksin, lisää Onnela-Turunen.


Lisätiedot:  

Aluejohtaja Jaana Onnela-Turunen, If, 050 012 4153

Tiedottaja Tina Sademies, If, 050 37 47 667


If on johtava vahinkovakuuttaja Pohjoismaissa ja Baltiassa. Konsernin vakuutusmaksutulo vuonna 2007 oli 4,1 miljardia euroa. 6400 työntekijää tarjoaa korkealaatuisia vakuutustuotteita ja -palveluita yhteensä 3,6 miljoonalle henkilö- ja yritysasiakkaalle.  Vahinkovakuutusten asiantuntijana If on mukana ennaltaehkäisemässä vahinkoja ja onnettomuuksia. Tavoitteena on parantaa asiakkaitten ja samalla koko yhteiskunnan turvallisuutta. If kuuluu suomalaiseen Sampo-konserniin.Fill the correct Location property of this webpart. ( Go to Settings list )