Nyhetsartikel, 8 maj 2008

Ifin Pelastustaitopalkinto Itä-Suomen koululle NouHätä-loppukilpailussa

NouHätä! -pelastustaitokilpailuun osallistuneiden 22 joukkueen joukosta Etelä-Karjalan Itä-Suomen koulun joukkue Imatralta kiri voittajaksi tämän päiväsessä NouHätä! -loppukilpailussa. Maineen ja kunnian lisäksi mestarijoukkueella oli kotiin viemisenä myös Ifin Pelastustaitopalkinto.

Kevään aikana yli 37.000 kahdeksanluokkaista on saanut opetusta pelastustaidoissa alan ammattilaisilta. Kaikki Kuopiossa tänään kilpailleet 22 joukkuetta olivat edenneet loppukilpailuun kunta- ja aluekilpailujen voittajina. NouHätä! -finaalissa testattiin joukkueiden taitoja muun muassa vaaratilanteiden ennaltaehkäisyssä ja onnettomuustilanteessa.

Tärkeät EXIT -kyltit

Poistumisturvallisuus oli myös osa finaalipäivän tärkeitä teemoja. Tänä vuonna on NouHätä! -opinnoissa erityisesti pyritti painottamaan yleisten poistumisteiden huomioimista ns. Bongaa vihreä mies -teemalla. On tärkeä tietää, missä ns. EXIT-kyltit sijaitsevat julkisissa rakennuksissa, jotta rakennuksesta voi vahinkotilanteessa poistua turvallisesti ja ilman paniikkia.

- Pelastustaitojen oppiminen ja taitojen harjoitteleminen käytännössä on erittäin tärkeä asia. Jos yllättävä tulipalo sattuisi esimerkiksi koulussa, on tärkeä tietää miten poistutaan koulurakennuksesta ja minne kokoonnutaan. Kun pelastustaitoja on päässyt itse harjoittelemaan, antaa se lisäksi uskallusta ja varmuutta toimia oikeassa vahinkotilanteessa, sanoo Ifin 2000 euron Pelastustaitopalkintoshekin voittajajoukkueelle luovuttanut aluejohtaja Jaana Onnela-Turunen Ifistä.

Arjen turvallisuus on yhteinen asia. If haluaa kannustaa nuoria pelastustaitojen kartuttamisessa, lisää Onnela-Turunen. Palkinto, jonka vastaanottivat Aino Malinen, Emmi Manskinen ja Nyyti Kinnunen on tarkoitettu voittajajoukkueen koko luokan yhteiseen käyttöön.

Jaana Onnela-Turunen ja Tina Sademies luovuttivat Ifin 2000 euron Pelastustaitoshekin Itä-Suomen koulun Aino Maliselle, Emmi Manskiselle ja Nyyti Kinnuselle.


LIsätiedot:

Kuvapalvelu: stt.infon kuva-palvelu (kuvia loppukilpailusta)

Aluejohtaja Jaana Onnela-Turunen, If, 050 012 4153

Tiedottaja Tina Sademies, If, 050 37 47 667


If on johtava vahinkovakuuttaja Pohjoismaissa ja Baltiassa. Konsernin vakuutusmaksutulo vuonna 2007 oli 4,1 miljardia euroa. 6400 työntekijää tarjoaa korkealaatuisia vakuutustuotteita ja -palveluita yhteensä 3,6 miljoonalle henkilö- ja yritysasiakkaalle.  Vahinkovakuutusten asiantuntijana If on mukana ennaltaehkäisemässä vahinkoja ja onnettomuuksia. Tavoitteena on parantaa asiakkaitten ja samalla koko yhteiskunnan turvallisuutta. If kuuluu suomalaiseen Sampo-konserniin.Fill the correct Location property of this webpart. ( Go to Settings list )