Nyhetsartikel, 16 oktober 2006

Niittymaa Oy luovutti Ifille Niittymaan toimitilojen ensimmäiset avaimet

Niittymaa Oy luovutti Espoon Niittymaalla sijaitsevan If-talon avaimet If Vahinkovakuutusyhtiölle. Avaintenluovutus käynnisti Ifin muuton uusiin toimitiloihin, joihin keskitetään Ifin pääkaupunkiseudun toiminnot konttoreita lukuun ottamatta. If on solminut pitkäaikaisen vuokrasopimuksen uudesta toimitalosta, jonka lopulliseksi omistajaksi tulee Nordisk Renting Oy.

Ifin toimitilat koostuvat saneerattavasta Aarne Ervin Keskinäisen Vakuutusyhtiön Kalevan pääkonttoriksi suunnittelemasta, vuonna 1971 valmistuneesta toimitalosta ja sen uudisosasta. Laajennusosan myötä pääkaupunkiseudun ifläisten käyttöön on nyt saatu noin 5 000 kerrosneliötä uutta ja 3 220 kerrosneliötä peruskorjattua toimitilaa. Avaintenluovutuksen jälkeen käynnistyy talon peruskorjauksen toinen vaihe, joka valmistuu syksyllä 2007. Peruskorjauksen toisen vaiheen valmistuttua pääkaupunkiseudun ifläiset toimivat samassa osoitteessa myyntikonttoreiden henkilöstöä lukuun ottamatta.

- Uusittu ja laajennettu If-talo mahdollistaa aivan uuden tavan kommunikoida, luoda välittömyyttä ja tehostaa siten työntekoa. Avokonttoriin päädyttiin myös taloudellisuuden ja tasa-arvon takia. Jokaisella ifläisellä on samanlainen työpiste. Uudet tilat ja kalusteet muodostavat valoisan työympäristön, jossa on kiinnitetty erityistä huomiota henkilöstön hyvinvointia edistäviin ratkaisuihin. Pöytätasot voi sähköisesti nostaa ja laskea haluamaansa korkeuteen, ja akustinen vaimennus tukee toivottujen äänireviirien luomista. Metropäätöksen myötä Niittymaan sijainti on yhä keskeisempi, kertoo johtaja Paula Salonen Ifistä.

Niittymaan toimitilojen rakentaminen on Skanskan, Sammon ja Catellan yhteinen hanke. If-talon lisäksi hankkeen toisen vaiheen suunnitelmiin kuuluu kolmen 6 250 kerrosneliömetrin toimistotalon rakentaminen. Niittymaan toimitilojen kokonaisinvestointi on noin 92 miljoonaa euroa.

- If-talon rakentaminen eteni suunnitelmien mukaisesti ja meillä on tänään ilo luovuttaa Ifille ensimmäiset Niittymaan toimitilojen avaimet. If-talon tilaratkaisuissa on etsitty Ifille toimiva malli ja sisätilojen suunnittelussa on noudatettu Niittymaan periaatteita, jotka ovat henkilöstön hyvinvointi ja tilatehokkuus, kertoo Niittymaa Oy:n toimitusjohtaja Juha Mäki-Lohiluoma.

Niittymaan toimitalot rakennuttaa Niittymaa Oy, jonka pääomistajia ovat Skanska Talonrakennus Oy ja Vakuutusosakeyhtiö Henki-Sampo sekä vähemmistöomistajana Catella Investments AB. Hankkeen toteuttaa Skanska. Pääsuunnittelija on Arkkitehdit Tommila Oy.

Kuvia ja lisätietoja kohteesta:
www.niittymaa.fi

Lisätietoja:
If Vahinkovakuutusyhtiö Oy, johtaja Pekka Meras,
puh. 010 514 2000, www.if.fi
Vakuutusosakeyhtiö Henki-Sampo, kiinteistöjohtaja Kim Westberg, puh. 010 516 0752,
www.sampo.fi
Skanska Talonrakennus Oy, aluejohtaja Timo Reiniluoto,
puh. (09) 6152 2493, www.skanska.fi
Catella Property Oy, Toimitusjohtaja Timo Nurminen,
puh. 010 5220 200, www.catella.fi
Niittymaa Oy, toimitusjohtaja Juha Mäki-Lohiluoma,
puh. 010 5220 310, www.catella.fi
Nordisk Renting Oy, toimitusjohtaja Jorma Lehtonen,
puh. (09) 7206 0821, www.nordiskrenting.fiFill the correct Location property of this webpart. ( Go to Settings list )