Specialist på personförsäkringar

Begär offert

Försäkra dig om rätt skydd för dina anställda

Om din medarbetare råkar ut för en skada är det viktigt att han eller hon snabbt får vård, oberoende av när skadan inträffar. Det lönar sig därför att komplettera de lagstadgade personförsäkringarna för arbetstid med skräddarsydda frivilliga försäkringar som motsvarar ditt företags behov.

När du försäkrar dina anställda hos If

  • skyddar du dina medarbetare såväl i arbetet som på fritiden
  • har dina anställda tillgång till ett omfattande sjukvårdsnätverk
  • säkerställer du en snabb och förstklassig vård
  • sparar du in betydligt på frånvarokostnaderna
  • engagerar och belönar du din personal
  • kan du få If Investeringsstöd för att förbättra arbetarskyddet.

Skadehantering som den borde vara.

Vi handlägger varje år nästan 100 000 personskador i samband med företagens personersättningar och vi vet vad som behöver göras om olyckan är framme. Läs exemplen på skadehantering som den borde vara.


När tvåkampen blev ensamspel.

Sanna snavade på tennisplanen och skadade vristen så illa att den måste opereras. Till all lycka hade arbetsgivaren tecknat Fritidsolycksfallsförsäkring hos If. Sanna gjorde skadeanmälan via webben och fick snabbt tid för operation. If ersatte läkar- och operationskostnaderna samt fysioterapin. Vristen läkte bra, Sanna återvände till sitt jobb och spelar åter tennis med sin vän.

När idrottsmassörens stödpelare svek

Efter sin spelarkarriär utbildade Seppo sig till fysioterapeut och blev företagare. Han halkade på en isig gata och bröt handleden – massörens viktigaste verktyg. Operation och lång sjukledighet följde. Lyckligtvis hade Seppo tecknat Olycksfallsförsäkring för företagare hos If. Ärendet sköttes smidigt via If Företagsfoldern och If ersatte sjukvårdskostnaderna direkt till sjukhuset. Seppo återhämtade sig och återvände till massagebordet.

När helpdesken själv behövde hjälp.

Jaana höll på att koppla en server när hon snubblade på ledningarna. Det högg till i axeln och i samband med undersökningen av skadan konstaterades en åkomma i axelleden som den lagstadgade olycksfallsförsäkringen inte ersätter. Till all lycka hade arbetsgivaren tecknat Sjukvårdsförsäkring för anställda hos If. Både arbetsgivaren och Jaana var glada över möjligheten att snabbt få vård.

Vill du veta mer?

Skicka kontaktbegäran eller ring numret 010 19 16 93.

Begär offert

Hur du förebygger sjukfrånvaro

Hur du förebygger arbetsolycksfall och yrkessjukdomar

Varje år inträffar det cirka 120 000 olycksfall eller fall av yrkessjukdomar i Finland. Hur många av dem inträffar i ditt företag?

Hur du förebygger fritidsolycksfall

Visste du att det i Finland inträffar 774 000 olycksfall i hemmet och på fritiden?