Vakuutamme harvinaisetkin ajoneuvot

Ajoneuvolla on oltava liikennevakuutus

Liikennevakuutettavia ovat lain mukaan kaikki rekisteröitävät ja sen lisäksi kaikki liikenteeseen käytettävät moottoriajoneuvot. Vakuutusta tarvitaan niin kuljettajan omien henkilövahinkojen kuin myös muille aiheutettujen vahinkojen varalle. Poikkeuksena ovat joitain liikennevakuutusasetuksella säädettyjä, painoltaan tai nopeudeltaan vähäisiä ajoneuvoja, joita ei katsota lain tarkoittamiksi moottoriajoneuvoiksi.

Muista, että liikennevakuutus on oltava otettuna myös silloin, kun ajoneuvolla ajetaan:

  • harjoitteluajoa esim. santamontussa
  • liukkaan kelin harjoitteluradoilla tai jäällä
  • kilpailuissa tai niihin harjoittelussa

Hanki vakuutus ja soita asiakaspalveluumme: 010 19 19 19

Palvelemme ma–pe klo 8–20

segwaylla liikkeelle

Autot

Rekisteröimätön auto
Golfauto
Kiihdytysauto
Karting-auto
Ralliauto

Rekisteröimättömät pyörät

Enduropyörä
Trial-moottoripyörä
Speedway-pyörä
Road racing -pyörä
Kiihdytyspyörä

Kevyet sähköiset liikkumisvälineet

Sähkömoottorilla varustettu potkulauta
Motorisoitu tasapainottuva lauta
Yksipyöräinen tasapainottuva laite
Kaksipyöräinen ohjaustangollinen laite

Lasten kuljetettaviksi tarkoitetut ajoneuvot

Auto
Mönkijä
Mopo

Työkoneet

Puutarhatraktori
Moottorityökone
Traktorimönkijä

Lisätietoja ylläolevien ajoneuvojen vakuuttamisesta:

  • Autot, joita ei käytetä tieliikenteessä ja joita ei ole merkitty ajoneuvorekisteriin (peltoautot, jäärata-autot jne.), on myös liikennevakuutettava.

  • Moottoripyörille, vaikkei niitä olisi merkitty edes ajoneuvorekisteriin, pitää ottaa liikennevakuutus, jos pyörää käytetään liikennevakuutuslain tarkoittamassa liikenteessä.

  • Yli 25 km/h kulkevat lasten kuljetettaviksi tarkoitetut ajoneuvot pitää liikennevakuuttaa, vaikkei laitteita voida rekisteröidä ja niitä käytettäisiinkin vain piha-alueilla tai maastossa.

  • Alle 25 km/h kulkevilla lasten kuljetettaviksi tarkoitetuilla ajoneuvoilla ei ole liikennevakuuttamisvelvollisuutta.

  • Jalankulkua avustavat ja korvaavia liikkumisvälineitä ja kevyitä sähköajoneuvoja ei liikennevakuuteta. Niillä aiheutettuja vahinkoja korvataan kuljettajalle henkilökohtaisesta tapaturmavakuutuksesta ja ulkopuolisille kotivakuutuksen vastuuvakuutuksesta. Itse laitteet kuuluvat myös kotivakuutuksen omaisuusvakuutuksen piiriin. Voit tarkistaa vakuutusturvasi riittävyyden yksittäisen esineen osalta kotivakuutuksen vakuutusehdoista.

  • Jos kevyen sähköisen liikkumisvälineen rakenteellinen nopeus ylittää 25km/h tai sen moottorin teho ylittää kilovatin, se tulee liikennevakuuttaa.

  • Moottorityökone on työkoneeksi rakennettu ajoneuvo, kuten lakaisukone, jonka suurin sallittu nopeus on 40 km/h. Liikennevakuutettavia ovat moottorityökoneet ja traktorit, joiden suurin rakenteellinen nopeus on vähintään 15km/h sekä kaikki rekisteröitävät moottorityökoneet.