Mistä saa hyviä muuttolaatikoita?

Perinteisiä muovisia pinottavia muuttolaatikoita voi vuokrata muuttofirmoilta. Hinta lasketaan laatikoiden määrän ja vuokrapäivien mukaan. Yhden laatikon päivävuokra on noin 0,20 euroa. Nyrkkisääntönä laatikoiden määräksi suositellaan yhtä per neliö.

Pahvilaatikoita voi joko ostaa tai pyytää kaupoista.

Myytävät pahviset muuttolaatikot ovat tukevia ja keskenään samankokoisia, joka helpottaa pinoamista. Niiden hinta on noin 2-3 euroa/kpl koosta riippuen. Pahvisia muuttolaatikoita myyvät ainakin Ikea, Clas Ohlson, Biltema, Bauhaus, Verkkokauppa.com, Hong Kong ja monet muuttofirmat.

Hyviä muuttoon sopivia pahvilaatikoita voi hakea myös ilmaiseksi kaupoista. Banaanilaatikot ovat muuttajien kestosuosikkeja, mutta niille on tarjolla parempiakin vaihtoehtoja. Vahvoja, puhtaita ja valmiiksi lyttyyn laitettuja laatikoita löytää mm. kirjakaupoista, hampurilaisketjuista ja Alkosta.

Kovimpina muuttokausina ilmaisia laatikoita voi tosin joutua metsästämään yllättävän kauan, koska moni muukin on samalla asialla. Kymmenien laatikoiden etsiminen voi helposti muuttua painajaiseksi. Opiskelijoille kaupan ilmaiset laatikot ovat silti usein kätevin valinta, koska pieni määrä laatikoita riittää ja rahaa säästyy.

Lue lisää Ifin kotivakuutuksesta

Katso muut usein kysytyt kysymykset​