Tietokone on kallis esine, joka on usein päivittäisessä käytössämme. Vaikka vahinkoja ennakoi, joskus niitä sattuu siitä huolimatta.​​​ Onneksi on vakuutus, joka korvaa monet vahingot.

Monesti korvauksen määrä riippuu tietokoneen iästä ja valitsemastasi omavastuusta. Tutustu alla ohjeisiin kuinka toimia eri tilanteissa, kun tietokoneesi tai tablettisi on vahingoittunut.​​


Tietokone on rikkoutunut

​Korvauksen määrä riippuu muun muassa tietokoneen iästä ja valitsemastasi omavastuusta. Tämän vuoksi korvauksen suuruus ei useinkaan vastaa uuden tietokoneen hintaa ja vanhasta tietokoneesta ei yleensä jää korvattavaa.
Kaikki vahingot eivät kuulu vakuutuksesta korvattaviksi. Esimerkiksi viruksen tai haittaohjelman aiheuttamia vahinkoja ei korvata vakuutuksesta.
Voidaksemme ratkaista sinulle kuuluvan korvauksen, toimi seuraavasti:


Selvitä vastaavan uuden laitteen hinta*. Voit katsoa hinnan esimerkiksi Gigantin sivuilta.
* Samaa mallia ei useinkaan ole enää myynnissä. Valitse ominaisuuksiltaan vastaava malli.

Hae korvausta helposti Omilla sivuilla, jossa on valmiiksi esitäytetyt vahinkolomakkeet. Mikäli sinulla ei ole käytössäsi verkkopankkitunnuksia, tee vahinkoilmoitus tästä​.​

Kun olemme saaneet vahinkoilmoituksesi, ratkaisemme, mitä vakuutuksesi korvaa ja mitä se ei korvaa.

Älä hävitä vahingoittunutta omaisuutta ennen kuin olet saanut korvauspäätöksen.​​​​

Kannettava tietokone on varastettu

​Korvauksen määrä riippuu muun muassa tietokoneen iästä ja valitsemastasi omavastuusta. Tämän vuoksi korvauksen suuruus ei useinkaan vastaa uuden laitteen hintaa.

Voidaksemme ratkaista sinulle kuuluvan korvauksen, toimi seuraavasti:

  1. Tee ensin rikosilmoitus poliisille.
  2. Selvitä vastaavan uuden laitteen hinta*. Voit katsoa hinnan esimerkiksi Gigantin sivuilta.
  3. Hae korvausta helposti Omilla sivuilla, jossa on valmiiksi esitäytetyt vahinkolomakkeet. Mikäli sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, täytä vahinkoilmoitus tästä​.

* Samaa mallia ei useinkaan ole enää myynnissä. Valitse ominaisuuksiltaan vastaava malli.

​​

Hävinneiden tiedostojen palautus

Vakuutus ei korvaa tiedostojen palauttamista rikkoutuneesta koneesta. Koska tietokoneeseen on usein tallennettuna tarpeellista tietoa, kannattaa varmuuskopioinnista huolehtia jo hyvissä ajoin ennen vahinkoa. Näin onnistut välttämään esimerkiksi tärkeiden valokuvien menettämisen tietokoneen rikkoutuessa.

Työnantajan omistaman tietokoneen vahingot

​Yrityksen omistama tietokone ei ole vakuutettuna sinun kotivakuutuksessasi, eli korvauksen hakeminen sellaisesta laitteesta ei ole mahdollista. Suosittelemme selvittämään yrityksen oman vakuutuksen kattavuuden.