Vaikka silmälaseista pitäisi hyvää huolta, välillä sattuu vahinkoja. Tällöin on tärkeää, että korvauspalvelu on toimiva ja tehokas.

​​​​​​​​Jos silmälasit ovat korjattavissa, vie ne korjattavaksi haluamaasi liikkeeseen. Jos silmälaseja ei voi korjata, osta uudet vastaavat silmälasit haluamastasi liikkeestä. Lue alta tarkemmat ohjeet vahinkoilmoituksen tekemiseksi.


Ohjeita vahinkoilmoituksen tekoon

  1. Hae korvausta korjauskustannusten tai uusien silmälasien ostokuitin (ei hinta-arvion) mukaan.
  2. Korvauksesta vähennetään silmälasien ikään perustuva ikävähennys (15 %/vuosi) ja omavastuu (yleisin on 150 €). Vanhoista silmälaseista ei jää yleensä korvattavaa.
  3. Älä hävitä vahingoittunutta omaisuutta ennen kuin saat korvauspäätöksen.
Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, joilla kirjautuisit Omille sivuille tekemään vahinkoilmoitusta, käytä tätä vahinkoilmoituslinkkiä​.​

Kotivakuutus ja hajonneet silmälasit

​Silmälasit sisältyvät kotivakuutukseen. Laajan turvan vakuutuksesta voit hakea korvausta esimerkiksi silmälasien rikkoutuessa.

Arvioi korvauksen suuruus

Tällä laskurilla voit laskea viitteellisesti korvauksen suuruuden. Syötä alla oleviin kenttiin silmälasien käyttöönottovuosi sekä uuden vastaavan tuotteen hinta. Tässä laskurissa korvauksesta vähennetään esimerkkinä omavastuu 150 €. Vakuutuksesi turvataso vaikuttaa siihen, millaisia vahinkoja korvataan. Voit tarkistaa oman omavastuusi ja turvatasosi Omilta sivuilta.

Arvioi korvaus LAAJAPLUS LAAJA PERUS
Arvioi korvaus

Korvausarvio:

0 €

150 € omavastuulla

Tarkista omavastuusi ja turvatasosi Omilta sivuilta.

Korvausarvio:

0 €

150 € omavastuulla

Tarkista omavastuusi ja turvatasosi Omilta sivuilta.

Korvausarvio:

0 €

150 € omavastuulla

Tarkista omavastuusi ja turvatasosi Omilta sivuilta.

Täysi korvaus vanhemmistakin esineistä

Monet tavarat menettävät nopeasti arvonsa. LaajaPlus-kotivakuutuksesta saat kuitenkin uutta vastaavan korvaussumman vanhemmistakin esineistä, kuten 2 vuotta vanhasta elektroniikasta (mm. tietokone tai puhelin) ja 3 vuotta vanhasta kodinkoneesta.

Jos sinulla on arvokasta elektroniikkaa, kuten älypuhelin, tabletti tai läppäri, sinun kannattaa ottaa LaajaPlus-tason kotivakuutus. Silloin sinun ei tarvitse tehdä kompromisseja, vaikka arvokkaalle laitteellesi kävisikin vahinko.

   
Korvaus yksittäisestä esineestä 17 000 euroon asti

Yksittäisten esineiden korvaussummat ovat LaajaPlus-tasolla suuremmat. Polkupyörä korvataan 5 000 €:n asti ja muut esineet 17 000 €:n asti.

Alemmilla tasoilla polkupyörän enimmäiskorvausmäärä on 2 500 € ja muiden esineiden 5 000 €.

   
Matkatavaroiden vahingot alennetulla 50 euron omavastuulla ulkomaanmatkoilla

LaajaPlus-tasolla saat matkatavaroillesi parhaan turvan ulkomailla.

Korvaamme matkatavaravahingot 3 500 € asti erittäin matalalla 50 €:n omavastuulla, riippumatta siitä minkä omavastuun valitset kotivakuutuksellesi.

Olet myös paremmassa turvassa taskuvarkaiden varalta. Korvaamme ulkomaanmatkallasi mukana olevaa käteistä rahaa 500 € asti. Alemmilla tasoilla käteistä rahaa korvataan kodin ulkopuolella korkeintaan 100 €.

   
Särkyneet tavarat

Laaja vakuutus korvaa äkillisesti ja ennalta arvaamattomasti rikkoutuneen omaisuutesi kaikenlaisten vahinkojen tapauksissa.

Jos esimerkiksi tönäiset taulutelevision imuroidessasi kumoon, puhelimesi putoaa lattialle tai teet parkettiin kolhun, laaja kotivakuutus korvaa vahingon.

Alemmat turvat turvaavat omaisuutesi vain tietyissä tapauksissa, kuten tulipalon, vesivahingon, sähkövian ja ilkivallan takia.

 
Varkaus tai ilkivalta

Varkaus- ja ilkivaltaturva korvaa vahingon kotonasi tai sen ulkopuolella.

Matkatavaroiden vahingot

Korvaamme ulkomailla sattuneita matkatavaroiden vahinkoja, kuten varkauden ja matkatavaroiden myöhästymisen. LaajaPlus- ja Laaja-tasoilla korvataan myös matkalla rikkoutuneet tavarat.

Huom!

  • Laskimen antamat arvot ovat suuntaa antavia, eikä niitä voida pitää sitovina.