Kaikenlaista voi sattua pyörällesi ja vahingot tulevat helposti kalliiksi. Onneksi on vakuutus ja suuri osa vahingoista korvataan.

Ilmoita polkupyörällesi sattuneesta vahingosta. Lue alta ohjeet kuinka toimia, jos liikenteessä on sattunut vahinko, pyörä on rikkoutunut tai se on varastettu.​​


Liikenteessä sattunut vahinko

Polkupyöräsi vauriot korvataan moottoriajoneuvon liikennevakuutuksesta. Selvitä ensin missä ajoneuvon kuljettajan liikennevakuutus on.

Liikennevakuutusyhtiön saat selville ajoneuvon omistajalta tai rekisterinumeron perusteella ajoneuvorekisteristä. Sitten tee vahinkoilmoitus tähän vakuutusyhtiöön.​

Miten polkupyörävahinko korvataan?

Polkupyörän korvaus perustuu uuden vastaavan polkupyörän hintaan ja siitä tehdään vakuutusehtojen mukaiset ikävähennykset. Ikävähennys on 9 % toisesta käyttövuodesta lähtien. Ikävähennys lasketaan jokaiselta käyttövuodelta ensimmäisen käyttövuoden jälkeen.

Ensisijainen korvausvaihtoehto on kuitenkin aina polkupyörän korjaus, mikäli se vain on mahdollista ja kannattavaa.

Polkupyöräsi vauriot korvataan moottoriajoneuvon liikennevakuutuksesta syyllisyydestä riippumatta. Selvitä ensin, missä ajoneuvon liikennevakuutus on. Saat liikennevakuutusyhtiön selville ajoneuvon omistajalta tai rekisterinumeron perusteella ajoneuvorekisteristä. Tee sen jälkeen vahinkoilmoitus kyseiseen vakuutusyhtiöön.

Polkupyöräsi on rikkoutunut

​Laaja vakuutus korvaa polkupyörän äkillisen ja ennalta arvaamattoman rikkoutumisen.Voit hakea korvausta omasta kotivakuutuksestasi.​​

Ensisijaisena korvausvaihtoehtona on aina polkupyörän korjaus, mikäli korjauskulut eivät ylitä arvoa, joka polkupyörällä on tapahtumahetkellä.

Korvauksen määrä riippuu muun muassa vahingoittuneen polkupyörän iästä ja valitsemastasi omavastuusta. Tämän vuoksi korvauksen suuruus ei useinkaan vastaa uuden polkupyörän hintaa.

Älä hävitä vahingoittunutta omaisuutta ennen kuin olet saanut korvauspäätöksen.

Hae korvausta helposti Omilla sivuilla, jossa on valmiiksi esitäytetyt vahinkolomakkeet. Mikäli sinulla ei ole käytössäsi verkkopankkitunnuksia, tee vahinkoilmoitus tästä​.

Polkupyörävarkaus

Vakuutus korvaa polkupyörän varkausvahinkoja sekä ilkivaltaisesti vahingoitetun polkupyörän vaurioita. Näissä vahingoissa sinun tulee tehdä poliisille rikosilmoitus. Korvauksen määrä riippuu muun muassa varastetun polkupyörän iästä ja valitsemastasi omavastuusta. Tämän vuoksi korvauksen suuruus ei useinkaan vastaa uuden polkupyörän hintaa, eikä vanhasta polkupyörästä yleensä jää korvattavaa. Huomioi myös, että kaikki vahingot eivät kuulu vakuutuksesta korvattaviksi.

Toimi tässä järjestyksessä:

Arvioi korvauksen suuruus

Tällä laskurilla voit laskea viitteellisesti korvauksen suuruuden. Syötä alla oleviin kenttiin polkupyörän käyttöönottovuosi sekä uuden vastaavan tuotteen hinta. Tässä laskurissa korvauksesta vähennetään esimerkkinä omavastuu 150 €. Vakuutuksesi turvataso vaikuttaa siihen, millaisia vahinkoja korvataan. Voit tarkistaa oman omavastuusi ja turvatasosi Omilta sivuilta.

Arvioi korvaus LAAJAPLUS LAAJA PERUS
Arvioi korvaus

Korvausarvio:

0 €

150 € omavastuulla

Tarkista omavastuusi ja turvatasosi Omilta sivuilta.

Korvausarvio:

0 €

150 € omavastuulla

Tarkista omavastuusi ja turvatasosi Omilta sivuilta.

Korvausarvio:

0 €

150 € omavastuulla

Tarkista omavastuusi ja turvatasosi Omilta sivuilta.

Täysi korvaus vanhemmistakin esineistä

Monet tavarat menettävät nopeasti arvonsa. LaajaPlus-kotivakuutuksesta saat kuitenkin uutta vastaavan korvaussumman vanhemmistakin esineistä, kuten 2 vuotta vanhasta elektroniikasta (mm. tietokone tai puhelin) ja 3 vuotta vanhasta kodinkoneesta.

Jos sinulla on arvokasta elektroniikkaa, kuten älypuhelin, tabletti tai läppäri, sinun kannattaa ottaa LaajaPlus-tason kotivakuutus. Silloin sinun ei tarvitse tehdä kompromisseja, vaikka arvokkaalle laitteellesi kävisikin vahinko.

   
Korvaus yksittäisestä esineestä 17 000 euroon asti

Yksittäisten esineiden korvaussummat ovat LaajaPlus-tasolla suuremmat. Polkupyörä korvataan 5 000 €:n asti ja muut esineet 17 000 €:n asti.

Alemmilla tasoilla polkupyörän enimmäiskorvausmäärä on 2 500 € ja muiden esineiden 5 000 €.

   
Matkatavaroiden vahingot alennetulla 50 euron omavastuulla ulkomaanmatkoilla

LaajaPlus-tasolla saat matkatavaroillesi parhaan turvan ulkomailla.

Korvaamme matkatavaravahingot 3 500 € asti erittäin matalalla 50 €:n omavastuulla, riippumatta siitä minkä omavastuun valitset kotivakuutuksellesi.

Olet myös paremmassa turvassa taskuvarkaiden varalta. Korvaamme ulkomaanmatkallasi mukana olevaa käteistä rahaa 500 € asti. Alemmilla tasoilla käteistä rahaa korvataan kodin ulkopuolella korkeintaan 100 €.

   
Särkyneet tavarat

Laaja vakuutus korvaa äkillisesti ja ennalta arvaamattomasti rikkoutuneen omaisuutesi kaikenlaisten vahinkojen tapauksissa.

Jos esimerkiksi tönäiset taulutelevision imuroidessasi kumoon, puhelimesi putoaa lattialle tai teet parkettiin kolhun, laaja kotivakuutus korvaa vahingon.

Alemmat turvat turvaavat omaisuutesi vain tietyissä tapauksissa, kuten tulipalon, vesivahingon, sähkövian ja ilkivallan takia.

 
Varkaus tai ilkivalta

Varkaus- ja ilkivaltaturva korvaa vahingon kotonasi tai sen ulkopuolella.

Matkatavaroiden vahingot

Korvaamme ulkomailla sattuneita matkatavaroiden vahinkoja, kuten varkauden ja matkatavaroiden myöhästymisen. LaajaPlus- ja Laaja-tasoilla korvataan myös matkalla rikkoutuneet tavarat.

Huom!

  • Laskimen antamat arvot ovat suuntaa antavia, eikä niitä voida pitää sitovina.