Hyvästä huolenpidosta huolimatta välillä rakkaille lemmikeillekin sattuu ja tapahtuu​​.​​​​ Tällöin vakuutus on monesti korvaamaton apu.

​​Ilmoita vahingosta, joka on sattunut kissalle, koiralle, hevoselle tai muulle lemmikkieläimelle. Yksi vahinkoilmoitus riittää yhden​ eläimen kaikkien hoitokulujen ilmoittamiseen.

Kun olet lähettänyt vahinkoilmoituksen, saat vahvistuksen lähetyksen onnistumisesta. Mikäli tarvitsemme vahinkoilmoitukseen liittyviä lisätietoja tai esim. hoitokulutositteita, otamme sinuun yhteyttä. Säilytä kuitit ja muut vahinkoon liittyvät asiapaperit siihen asti.​​​​

Jos käytössäsi ei ole verkkopankkitunnuksia, täytä vahinkoilmoitus tästä​​​​​.​​​​


Seuraeläinvakuutuksen kattavuus

​Laajan seuraeläinvakuutuksen hoitokuluturvasta korvataan vakuutuksen voimassaoloaikana sattuneesta sairastumisesta tai tapaturmasta aiheutuvat eläinlääkärin palkkiot, eläinlääkärin määräämät lääkkeet, sideaineet ja niihin ja rinnastettavat sekä röntgen- ja laboratoriokustannukset.

Myös eläimen menettäminen kuuluu vakuutuksesta korvattavaksi, mikäli menettäminen on aiheutunut sairauden tai tapaturman vuoksi.

Mikä on seuraeläinvakuutuksen omavastuu?

​Vakuutuskauden aikana vähennetään perusomavastuu 84 euroa yhden kerran. Lisäksi kaikista hoitokuluista vähennetään 25 prosentin omavastuu.

Vakuutuskausi määräytyy kotivakuutuksen kauden mukaan. Vakuutuskauden voit tarkastaa vakuutuskirjaltasi. Vakuutuskausi on voimassa vuoden kerrallaan.

Mitä seuraeläinvakuutus korvaa?

​Lemmikin hammashoitokulut

Vakuutus korvaa ainoastaan tapaturmasta aiheutuneet hammashoitokulut. Muusta syystä aiheutuvat hammas- ja ienhoitokulut eivät ole vakuutuksesta korvattavia.

Lemmikkieläimen rokotukset

Vakuutus ei korvaa rokotuksia, sillä ne ovat sairauden ennalta ehkäisyä.

Lemmikin erikoisruoka- ja muut ravintovalmisteet

Vakuutus ei korvaa ruoka- ja ravintovalmisteita, vaikka ne olisivat lääkärin määräämiä ja niitä käytettäisiin lääkkeenomaisesti.

Lemmikkieläimen fysikaalinen hoito tai akupunktio

Eläinlääkärin määräämä akupunktio on hoitokuluvakuutuksesta korvattava kulu. Fysikaalista hoitoa vakuutus ei korvaa.

Maksusitoumusta eläinlääkärille ei yleensä tarvita

Maksat itse kulut eläinlääkärille ja me korvaamme ne sinulle. Suurin osa korvausratkaisuista tehdään heti tai vuorokauden sisällä. Poikkeuksellisen suurista kuluista voimme pyydettäessä sopia laskutusluvan etukäteen, kun kustannukset ja toimenpiteet ovat selvillä.

Lemmikkieläimen aiheuttamat vahingot

Seuraeläinvakuutus ja kotivakuutus eivät korvaa lemmikkisi omalle omaisuudellesi aiheuttamia vahinkoja. Kotivakuutukseen liittyvä vastuuvakuutus voi korvata lemmikkisi ulkopuoliselle aiheuttamia henkilö- tai esinevahinkoja.