1. Asumisen keskeytyminen
Joskus kotona tapahtuu sellainen vahinko, jonka johdosta asuminen kotona ei ole mahdollista.

Tämän varalta sinulla on kotivakuutuksessasi turva asumisen keskeytymisen varalta. Voit käyttää tätä turvaa esimerkiksi käyttövesiputken rikkoutuessa. Vahinkoilmoitus kannattaa tehdä mahdollisimman pian, koska saat korvauspalvelustamme neuvoja ja ohjeita, jotka auttavat saamaan arjen mahdollisimman nopeasti sujuvaksi. Tutustu alla tarkempiin ohjeisiin vahinkoilmoituksen tekemiseksi.

Jos käytössäsi ei ole verkkopankkitunnuksia, täytä vahinkoilmoitus tai ilmoita vahinkosi puhelimitse.​


Tilapäisasuminen ja siihen liittyvät kulut

​Jos et voi asua kodissasi vahingon vuoksi ja joudut muuttamaan pois korjaustöiden ajaksi, voit hakea korvausta vakuutuksesta. Vahingon syy määrittää sen, onko sinun mahdollista saada korvausta vakuutuksestasi. Kun syy on selvitetty, voit hakea korvausta esimerkiksi ylimääräisistä asumis-, muutto- ja varastointikuluista. Näistä kuluista korvaamme 85 %. Vakuutus ei kuitenkaan korvaa tilapäisasumista taloyhtiön ennalta suunnitellun remontin ajaksi.

Mitä asumisen keskeytys tarkoittaa?

Asumisen keskeytysvahinko syntyy silloin, kun vakinaisena asuntona käyttämäsi asunto on sitä kohdanneen vahingon johdosta sellaisessa kunnossa, että siinä ei voi asua. Asuntoa kohdanneen vahingon pitää olla sellainen, että se voitaisiin korvata vakuutuksesta.​

Tilapäisasumisen järjestäminen

​Kauttamme löytyy yhteistyökumppaneita, joiden avulla tilapäisasuminen järjestyy. Tällainen yhteistyökumppani on esimerkiksi Forenom. Joskus asuminen järjestyy ilman suurempia ylimääräisiä kuluja esimerkiksi kaverin tai tuttavan luona. Ota meihin yhteyttä, jotta voimme varmistaa vahinkosi korvattavuuden sekä esimerkiksi antaa laskutusluvan yhteistyökumppanin kautta järjestetylle tilapäisasumiselle.

Mitkä kulut korvataan vakuutuksesta?

Vakuutus korvaa kohtuulliset, ylimääräiset asumis-, kuljetus-, varastointi- ja muut vastaavat kustannukset. Korvaus maksetaan tositteiden perusteella, joista vähennetään 15 prosentin oma osuus. Vahingosta on myös mahdollista sopia kertakorvaus, josta ei vähennetä 15 prosentin omaa osuutta.

Asumisen keskeytys kerros- tai rivitalossa

Jotta tiedämme voidaanko asumisen keskeytys korvata kotivakuutuksestasi, tarvitsemme kosteuskartoitusraportin. Saat sen isännöitsijältä. Toimita kosteuskartoitusraportti sähköpostitse osoitteeseen (rakennuskorvauspalvelu@if.fi) omilla yhteystiedoilla lisättynä. Saatuamme kosteuskartoitusraportin, otamme sinuun yhteyttä ja kerromme, onko vahingosta seurannut asumisen keskeytyminen vakuutuksesta korvattava. Tällöin voimme sopia kanssasi jatkotoimista.​

Miten toimin laskujen ja kuittien kanssa?

Maksa laskut ja säilytä tositteet.​
  1. Asumisen keskeytyminen