Usein kysyttyä - korvausasiat

Miten hoidan vahinkoasiani?

Ifissä vahinkoasioiden hoito on keskitetty asiantuntijoille, jotka ovat erikoistuneet hoitamaan vahinkoasiat nopeasti ja joustavasti. Vahinkoilmoituksen voit täyttää kätevästi netissä. Käyttämällä omaa If Kansiota voit hyödyntää esitäytettyjä vahinkoilmoituslomakkeita ja korvausasiat hoituvat sähköisesti suojatussa ympäristössä.

Kuinka paljon aikaa menee korvauskäsittelyssä?

Kun ilmoitat vahingosta/sairaudesta netin kautta, asiasi otetaan käsittelyyn heti, iltaisin tai viikonloppuisin ilmoittamasi vahinko viimeistään seuraavana arkipäivänä. Myös puhelimitse saat asian vireille heti.
Useimmissa tapauksissa korvauspäätöksen saa heti! Vaikeimmat tai lisäselvityksiä vaativat vahingot hoidamme välittömästi, kun kaikki asiaan liittyvät tositteet ovat saatavillamme. Pidemmän käsittelyajan tarvitsevat esimerkiksi sellaiset rakennusvahingot, joissa selvitetään vahingon syytä.

Mihin voin toimittaa vahinkoasiaan liittyvät tositteet/kuitit?

Asiantuntija harkitsee tositteiden tarpeellisuuden tapauskohtaisesti. Säilytä tositteet itselläsi, otamme sinuun tarvittaessa yhteyttä, jolloin saat toimintaohjeet.
Säilytä tositteet itselläsi ainakin siihen asti, kunnes olet saanut korvauspäätöksen tai maksun tilillesi.

Mistä tiedän, korvaako If minulle tapahtuneen vahingon/sairauden?

Jokainen vahinkotapaus on yksilöllinen. Vasta kun vahinko on tapahtunut ja vahinkotapahtumaan liittyvät olosuhteet ovat tiedossa, voimme ottaa kantaa vahingon korvattavuuteen.

Mitä tarkoitetaan omavastuulla?

Omavastuu on se summa, joka jää vahingosta omalle vastuullesi.

Mitä tarkoitetaan Omavastuurahalla?

If Omavastuurahaa voi käyttää omavastuun pienentämiseen, kun vahingon määrä ylittää omavastuun kasko-, esine- tai venevahingossa.
If Omavastuurahaa kertyy If Etuohjelmaan kuuluville asiakkaille 20-40 euroa jokaisesta vahingottomasta vakuutuskaudesta 200 euroon saakka. Rahalla voit kattaa vahingonkorvauksen omavastuuosuuden jopa kokonaan.
Vahingoksi lasketaan maksettu korvaus Liikenne-, Auto-, Koti- tai Venevakuutuksesta.
Omavastuurahaa ei voi käyttää henkilö-, seuraeläin-, metsä-, vastuu- ja oikeusturvavahingoissa sekä kaskovakuutuksen lasiturva-vahingoissa.

Miksi If Kansiossa oleviin vahinkoilmoituksiin pitää täyttää asiakastiedot joka kerta?

Tällä hetkellä vain osa vahinkoilmoituslomakkeista on esitäytettyjä. Kehitämme jatkuvasti If Kansion toiminnallisuuksia asiakasystävällisemmiksi.

Mikä on lentoyhtiön vastuu matkatavaroistani?

Jos lähtöselvitetyt matkatavarasi tuhoutuvat, vahingoittuvat, viivästyvät tai katoavat kokonaan ja vastuussa on EU-maan lentoyhtiö, hae korvausta ensisijaisesti lentoyhtiöltä
Siltä osin kuin lentoyhtiö ei maksa korvausta, voit hakea korvausta koti- tai matkavakuutuksestasi.