Estä autosi varkaus ja murto

Varas vaanii entistä useammin autoasi ja sen sisällä olevaa omaisuuttasi. Ehkäise ennalta ja estä varkaan aikeet.

Säilytä ajoneuvoasi mahdollisuuksien mukaan vain vartioidussa ja lukitussa paikassa. Kun olet pysäköinyt auton, tyhjennä se itse, ennen kuin varas tekee sen. Autostereo, joka on koodattu tai jossa on irrotettava etupaneeli, on arvoton varkaalle ja säästää sinut monelta vaivalta ja rahanmenolta. Ota myös huomioon, että pysäköintirahat tai jäljelle jäänyt savukerasia voivat olla riittäviä syitä murtoon.

Vinkkejä varkauden estämiseksi

Käynnistyslukko

Elektroninen käynnistyslukko on paras vaihtoehto välttää varkauksia. Auto ei käynnisty ilman erityistä koodia tai koodiavainta. Säilytä avaimet huolellisesti - varkaat ovat erityisen kiinnostuneita ajonestolaitteella varustetun ajoneuvon avaimista.

Hälytin

Autot, joissa on hyväksytyt hälyttimet, joutuvat murron kohteeksi harvemmin kuin autot ilman hälytintä. Huolehdi, että ajoneuvossasi on vakuutusyhtiön hyväksymä murtohälytin, joka yhdessä elektronisen ajonestojärjestelmän kanssa estää tehokkaasti ajoneuvon varkauden, murron ja ilkivallan.

Matkailuautoille annetaan Huippu-, Täys-, Etu- ja Osakaskon perusturvan maksusta 10 %:n varkaudenestoalennus, kun ajoneuvoon on asennettu VAT-hyväksytty murtohälytin tai elektroninen ajonestojärjestelmä.

Rattilukko/Vaihdelukko

Jos sinulla on mekaaninen ohjauspyörään kiinnitettävä rattilukko tai vaihdelukko, muista käyttää näitä suhteellisen edullisia välineitä kaikissa - myös lyhytaikaisissa - pysäköintitilanteissa.

Pyörälukko/Vannelukko

Vannelukko on tehokas suoja autonrenkaiden varkauksia vastaan. Niitä myydään autotarvikeliikkeissä.

Autovakuutus Ifiltä