Henkilövakuutusten terveysselvitys

Henkilövakuutusten myöntäminen voi edellyttää selvitystä vakuutettavan terveydentilasta. Mikäli terveysselvitystä vaaditaan, se kerrotaan sinulle vakuutusta ostaessasi. Terveysselvitys lähetetään sähköisesti Omille sivuillesi, josta pääset sen kätevästi täyttämään. Käsittelemme terveydentilatiedot luottamuksellisesti.

Sähköinen terveysselvitys täytetään suojatussa yhteydessä Omilla sivuilla. Omat sivut on Ifin asiakkaiden maksuton palvelu, jossa hoidat turvallisesti vakuutus- ja korvausasiasi.


Miten toimia, kun olet saanut sähköisen tarjouksen vakuutuksestasi

Sinun tulee ensin hyväksyä tarjous vakuutuksesta. Sen jälkeen pääset täyttämään sähköisen terveysselvityksen. Palauta terveysselvitys mahdollisimman pian, kuitenkin ennen tarjouksen voimassaoloajan umpeutumista. Vakuutus voidaan laittaa voimaan aikaisintaan sähköisen terveysselvityksen palautuspäivästä.


Miten toimia kun, olet ostanut vakuutuksen Ifin verkkokaupasta

Ostaessasi vakuutuksen Ifin verkkokaupasta, sinut ohjataan oston jälkeen Omille sivuille, jossa pääset täyttämään terveysselvityksen. Terveysselvitys tulee täyttää mahdollisimman pian, viimeistään 14 vuorokauden kuluessa ostosta. Vakuutus voidaan laittaa voimaan aikaisintaan sähköisen terveysselvityksen palautuspäivästä.


Ohjeita terveysselvityksen täyttämistä varten

Terveysselvityksen täyttääksesi sinun ei tarvitse käydä lääkärillä tai liittää mukaan mitään lääkärintodistuksia. Terveysselvityslomakkeella annetaan Ifille suostumus pyytää hoitolaitoksilta vakuutetun terveydentilaa koskevia lisätietoja vakuutushakemuksen ratkaisemiseksi. Mikäli tarvitsemme lisätietoa, olemme sinuun yhteydessä.

Terveysselvitysten kysymyksiin tulee vastata annettujen ohjeiden mukaisesti. On tärkeää, että kysymyksiin on vastattu totuudenmukaisesti ja täydellisesti. Väärän tai puutteellisen tiedon antamisesta voi seurata yhtiön vastuun rajoittaminen jälkikäteen.

Sähköisen terveysselvityksen tiedot vahvistuvat sähköisellä allekirjoituksella eli tunnistaudut verkkopankkitunnuksiasi käyttäen.


Vakuutuksen myöntäminen

Vakuutuksen myöntäminen ratkaistaan vakuutettavan henkilön terveydentilan perusteella. Vakuutus voidaan joko myöntää normaalisti, rajoitusehdoilla tai korotetulla vakuutusmaksulla. On myös mahdollista, että vakuutuksen myöntämistä siirretään tulevaisuuteen tai sitä ei myönnetä lainkaan. Ilmoitamme sinulle vakuutuksen myöntämisratkaisusta vakuutuskirjalla tai erillisellä kirjeellä.