Näin suojaat mobiililaitteesi

Kauanko pärjäisit ilman kännykkääsi? Älypuhelimet ja tablettitietokoneet ovat nykyään niin tärkeä osa jokapäiväistä sosiaalista kanssakäymistä, että niiden tilapäinenkin puuttuminen saattaa aiheuttaa vakavia vieroitusoireita.
 1. Hanki suojakuori
  Korvaamme päivittäin 55 rikkoutunutta puhelinta. Yleisin vahinko on lasin rikkoutuminen​. Näistä suurimman osan voisi ehkäistä 10-20 euron hintaisella suojakuorella.

 2. Säilytä oikein
  Viidesosa mobiililaitteiden vahingoista syntyy, kun laitteen päälle istutaan tai astutaan. Tee varmuuskopiot tärkeistä teksteistä ja rakkaista perhekuvista, kotivakuutus ei korvaa niitä.

 3. ICE auttaa – jos sen löytää
  Laita ICE-tunniste tarralla puhelimesi kuoreen. Näin se on hätätapauksessa löydettävissä vaikka puhelintasi ei saataisi salasanan tai rikkoutumisen vuoksi auki.

 4. Takiainen tuo takaisin
  Tarratakiainen auttaa rehellistä löytäjää palauttamaan puhelimesi nopeasti sinulle. Lisätietoa löydät If Turvakaupan sivulta​.

 5. Ota talteen IMEI-koodi
  Poliisi kysyy aina rikosilmoituksen yhteydessä varastetun mobiililaitteen IMEI-koodia. Sen avulla laite saadaan suljettua ja vastuusi tulevista laskuista lakkaa.