Nilkan revenneet nivelsiteet aiheuttavat kovaa kipua ja vaativat hyvää hoitoa

Joskus ei tarvita kuin yksi nilkan napsahdus, joka aiheuttaa vuoden kivut ja hoitokierteen. Esittelemme asiakastarinamme aiheesta.

Kirsi Mustonen, sairaanhoidon opiskelija:

”Eräänä kauniina päivänä astuin huonosti kotirappusellemme. Kuului vain naps! Seuraavaksi huusin kivusta. Nilkkani turposi valtavaksi. Isoin huoleni oli, miten pääsen töihin seuraavana päivänä ja saadaanko minulle sijainen.

Seuraavana päivänä sain lääkäriltä päivystyksessä kepit. Lääkäri epäili, että vaiva on viikossa ohi.

Kova kipu kuitenkin vain jatkui. Varasin ajan terveyskeskuslääkärilleni, joka laittoi tuen jalkaan.

Seuraavat kuukaudet olin sairauslomalla yrittäen kuntoutua. Minua ei haluttu laittaa julkisen terveydenhuollon puolella leikkaukseen. Jatkuvan säryn lisäksi kotona istuminen masensikin välillä.

Kun jalkani meni tosi kipeäksi, kävin lopulta yksityisellä ortopedillä ja soitin huolissani vakuutusyhtiöön. Halusin tarkistaa, korvaako tapaturmavakuutukseni käyntini. Ifillä ymmärrettiin ahdistukseni ja rauhoituin heti. Helpotti, kun kuulin, että hoitoni korvataan.

Ifin lääkäri ehdotti minulle yllätyksekseni nilkkaspesialistia. Vika – löysä nilkka, jonka nivelsiteet olivat revenneet – löytyikin heti ja spesialisti ehdotti leikkausta. Leikkauksen jälkeen tajusin, että olin kärsinyt vuoden turhaan.

En ehkä enää koskaan juokse pitkiä lenkkejä tai käytä korkokenkiä, mutta sain toimintakykyni takaisin. Jos saisin valita uudestaan, niin soittaisin vakuutusyhtiöön ja kuuntelisin heidän suosituksensa heti.”

Anne Koivisto, Ifin korvausasiantuntija:

”Kun saimme Kirsin vahinkoilmoituksen netissä, näytti siltä, että kyseessä ei ollut vakava tapaturma, vaan nilkan nyrjähdys. Kompastumisesta​ tuli kuitenkin Kirsille pitkällinen vaiva.

Aluksi Kirsi hoidatti vaivaa julkisella puolella ja teki kaiken lääkärien ohjeiden mukaisesti – ilman toivottua paranemista. Lopulta Ifin lääkäri totesi, ettei tämä voi enää jatkua. Tarjosimme Kirsille nilkkavaivoihin erikoistunutta yksityistä ortopedia, joka ehdotti leikkausta. Ratkaisu oli ilmeisen onnistunut.

Vakuutuksen voiman huomaa parhaiten sitten, kun jotain sattuu: pääsee nopeasti hoitoon, eikä tarvitse murehtia rahasta. Viimeksi Kirsi on saanut maksusitoumuksen fysikaaliseen hoitoon. Hän on selvästi motivoitunut kuntouttamaan kunnolla itsensä.”