Moottoripyörä liikenteeseen

Aurinko paistaa ja moottoritie on kuuma – on aika polkaista pyörä liikkeelle!

Jos moottoripyöräsi on vakuutettu​ Ifin seisonta-ajallisella vakuutuksella, ilmoituksen liikenteeseen otosta teet kätevästi Omilla sivuilasi. Kirjaudu Omille sivuille joko pankkitunnisteilla tai mobiilivarmenteella ja ilmoita käyttöönottopäivä Vakuutuksen tiedot -sivulla – juuri silloin kun sinusta siltä tuntuu.

Ja jälleen, kun ajokausi on ohi, laita pyöräsi talviteloille ja ilmoita liikenteestä poisto Omilla sivuillasi. Ilmoitamme tiedot ajoneuvorekisteriin. Vakuutusmaksusta saat hyvitystä, jos pyöräsi on pois käytöstä yhtäjaksoisesti vähintään 30 vuorokautta. Poiston aikana kaskovakuutuksen törmäysturva ei ole voimassa ja moottoripyörän käyttäminen on kielletty. Tämä koskee seisonta-ajallisia vakuutuksia.

Jos pyörälläsi on vuodenaikahinnoiteltu vakuutus, sinun ei tarvitse ilmoittaa milloin käytät pyörääsi tai milloin se on pois liikenteestä. Vakuutusturvasi on voimassa koko ajan, eikä maksusta hyvitetä käyttämättömyysajalta.

Liikennekäytöstä poistolla tarkoitetaan moottoripyörän väliaikaista liikennekäytöstä poistamista ja tämän tiedon merkitsemistä ajoneuvoliikennerekisteriin. Jos moottoripyörää ei aiota enää koskaan käyttää liikenteessä, sille pitää tehdä lopullinen poisto.

Moottoripyörä poistetaan liikennekäytöstä ajoneuvorekisterissä vain poikkeustilanteissa, esimerkiksi jos pyörä on vaurioitunut, anastettu tai sen käyttö on muuten estynyt yli vuoden ajaksi. Liikennekäytöstä poiston yhteydessä pyörän kilvet on palautettava. If saa tiedon poistosta suoraan Trafilta, ja vakuutuksesi päättyvät.

Liikenteen turvallisuusviraston Trafin sähköisissä rekisteröintipalveluissa on tällä hetkellä mahdollista tehdä ilmoitus seuraavissa tapahtumissa:

  • auton liikennekäytöstä poisto
  • auton liikennekäyttöön otto
  • rekisteröintitodistuksen tilaaminen turmeltuneen tai kadonneen tilalle.

Rekisteri-ilmoituksen voit hoitaa katsastustoimipaikalla tai Ifin konttorissa. Ifissä rekisteröinnin edellytyksenä on, että muutoksen tekeminen ei vaadi liitteitä. Tiedot päivittyvät ajoneuvorekisteriin heti. Rekisteröintitodistuksen saa kotiinsa muutaman päivän sisällä.

Tiedot rekisteröinneistä välittyvät aina Trafista Ifiin, joten sinun ei tarvitse erikseen ilmoittaa Ifiin liikennekäytöstä poistosta tai liikennekäyttöön otosta.

Muista nämä vinkit keväällä ajaessasi:

  • tiet voivat olla roudan takia kuoppaisia – aja varovasti
  • hiekka kuivalla asfaltilla tekee teistä liukkaita
  • autoilijat eivät taas talven jälkeen ole tottuneet moottoripyöräilijöihin, joten älä luota että sinua heti huomataan.

Ilometrejä ajokauteesi!​

Hoida vakuutus- ja vahinkoasiasi Omilla sivuilla


Kirjaudu Omille sivuille