Korvaako matkavakuutus vai ei?

Matkalla on mukavampaa, kun on vakuutus.
Klikkaa kuvia ja lue tarinoita reissun päällä sattuneista vahingoista.
Kaikkea vakuutus ei korvaa, mutta yllättävän paljon sellaista, mitä ei tule ajatelleeksi.
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Tiinan korkkarijuoksu

Tiina voittaa parin rohkaisevan voimalla paikallisen baarin korkkarijuoksukisan, vaikka nyrjäyttää nilkkansa loppumetreillä. Taistelusuoritustaan hän palaa juhlimaan ylpeiden ystäviensä kanssa yksityislääkärikäynnin jälkeen.
---
Myös me olemme ylpeitä Tiinan asenteesta ja korvaamme lääkärikäynnin matkavakuutuksesta. Alkoholin nauttiminen ei estä korvausta, kunhan se ei ole liiallista.


Tatuointi Ibizalla

Valtteri ottaa Ibizan matkalla mahtavan tatuoinnin oikeaan olkavarteensa. Hyvältä idealta tuntunut ”IBIZA 4EVER” alkaa kuitenkin punertua parin päivän sisällä, eikä polttava tunne häviä kotonakaan.
---
Valtterin siviilirohkeus tatuoinnin ottamisessa etelän lomakohteessa on kunnioitettavaa, vaikkakin valitettavin seurauksin. Korvaamme kyllä matkalla syntyneitä tapaturman aiheuttamia vammoja jopa kolmeen vuoteen asti tapaturman sattumisesta, ja matkasairauksiakin 90 päivän ajan hoidon aloittamisesta, mutta kosmeettiset toimenpiteet ja niistä syntyneet komplikaatiot olemme rajanneet ulkopuolelle. Hoida silti käsi kuntoon, Valtteri!​


Rap-kokoelma kateissa

Tuijan olkalaukku napataan ohi ajavan mopon mukaan Tallinnan keskustassa. Menetyksiin kuuluu vaivalla kerätty kokoelma 90-luvun suomalaista rap-musiikkia. Lohduton Tuija viettää loppumatkan kyynelsilmin, tapaillen mielessään Oi Beibin alkutahteja.
---
Makuasioista ei sovi kiistellä, ja korvaamme laukun sisältöineen matkavakuutuksesta. Tuleviin musiikkiostoihin Tuija voi pyytää vinkkejä myös korvauskäsittelijöiltämme, joilla on mahtavan asiakaspalveluasenteen lisäksi korvaa musiikille.


Turnaus hiekalla

Kotikylänsä lentopallomestari Teppo on valkohiekkaisella dyynillä takomassa pelivälinettä paikallisvastustajien kenttään. Voiton tallennukseen tarkoitettu digikamera tippuu pelin tiimellyksessä, jolloin hienorakenteinen rantahiekka pääsee rungon sisään rikkoen kameran.
---
Suomen urheilevista nuorukaisista ylpeänä korvaamme kameran matkavakuutuksesta. Toivottavasti kuvat säilyivät muistikortilla, jotta muistot eivät ole kortilla.


Aalto vei näön

Jutta pitää uimisesta, vaikka ilman silmälaseja ei tahdo nähdä mitään. Meksikossa silmänruokaa on kuitenkin enemmän kuin Kemin uimahallissa. Tätä tarjontaa silmällä pitäen Jutta olikin päättänyt pitää lasit silmillään. Suuri aalto kuitenkin yllättää ja lasit huuhtoutuvat mereen.
---
Voi harmi! Toivottavasti tapahtuma antoi tekosyyn tarrautua matkalta mahdollisesti löytyneen seuralaisen käsivarteen loppumatkan ajaksi. Joka tapauksessa korvaamme silmälasit matkatavaravakuutuksesta.


Omaisuus ullakolla

Juuso haki ja pääsi Erasmus-vaihtoon Rotterdamiin. Opiskelijaboksiin kertynyttä sälää hän ei kuitenkaan halunnut ottaa mukaan. Vanhemmat ottivat ne ilomielin ullakolleen, olihan Juuso kertonut lähtevänsä keräämään kansainvälistä kokemusta – arvokasta pääomaa nykyajan työmarkkinoilla. Eräänä päivänä hänen äitinsä kuitenkin soitti – hormi oli pettänyt ja tuli tuhonnut Juuson omaisuuden.
---
Kurja uutinen. Ja jos Juuso ei olisi ottanut erikseen vanhempiensa luona varastoidulle irtaimistolleen kotivakuutusta, olisi hänellä syytäkin kurjuuteen, vanhempien kotivakuutus näet kattaa vain taloudessa asuvien tavaroille sattuneet vahingot. Juuso onnittelikin itseään, ja niin mekin häntä, kun Juuso meille soitti.


Sambaa kujalla

Rion karnevaaleissahan on oikein hauskaa, tuumi Pinja tepastellessaan sulin koristelluissa saappaissaan hotelliaan kohti. Koska päivä oli ollut pitkä, päätti hän oikaista kapeaa kujaa. ”Onpa pitkä ja terävä veitsi, toivottavasti poika ei satuta itseään”, mietti Pinja puristaen vielä hetken hallussaan olevaa käsilaukkua itseään vasten.
---
Brasilia on hieno maa ja Rio de Janeiro upea kaupunki, mutta varkaisiin kannattaa varautua. Kuten Pinja, jolla oli Ifin matkavakuutus. Se korvaa matkalla anastetun omaisuuden. Näin ei tullut mieleenkään vastustaa ryöstöä ja mahdollisesti altistua henkilövahinkoon samalla kertaa.


Rantabileet Helsingin kentällä

Tulipas lennot halvalla, paljon halvemmalla kuin jos olisi ottanut samalta lentoyhtiöltä paketin perille asti, Nooa mietti Helsingin lentokentällä. Tarkoitus oli lentää Helsingistä Frankfurtiin ja sieltä jatkoyhteydellä Goaan. Matkan keskeytti kuitenkin tekninen vika, eikä lento Helsingistä päässyt lähtemään ajallaan. Taitaa mennä säästyneet matkarahat lentokenttähotelliin ja uuteen jatkolentoon, tuumi Nooa murheissaan.
---
Ilman matkavakuutusta Nooan hauskanpitokassa olisikin ollut paria rantajuhlaa köyhempi. Yksittäisten lentojen välisillä vaihdoilla kun lentoyhtiön vastuu on rajallinen. Seuraavana päivänä koneen vika oli kuitenkin korjattu ja matkavakuutuksensa ansiosta Nooa pääsi kuitenkin perille menettämättä matkarahojaan. Pidä hauskaa, Nooa!


Meduusan piikki

Käsi kurkun päältä tarkoittaa siis hapen loppumista, Anne kertasi eleitä valmistautuessaan kurssin loppusukellukseen. Mutta eihän sellaista tapahdu, eikä tapahtunutkaan. Sukellus on kiva harrastus, paitsi jos sattuu unohtamaan, että ne unenomaiset kelluvat hyytelöt voivat pistää. Kuten kävi Annelle Karibialla.
---
Matkavakuutuskaan ei korvaa ihan kaikkea. Osa harrastuksista on rajattu perusmatkavakuutuksen ulkopuolelle, mutta niistäkin moniin voi hankkia lisäturvaa joko paikan päällä tai ottamalla etukäteen yhteyttä Ifiin. Anne oli onnekseen niin tehnyt, eikä sinänsä ikävä muisto johtanut taloudelliseen rasitteeseen.


* Yllättävän edullinen ja halvempi, jos reissaa parikin kertaa vuodessa.

Jokainen näistä matkavahingoista voisi tapahtua myös sinulle. Jokainen reissu on erilainen, joten ymmärrät varmaan, että meidän on myös käsiteltävä jokainen tapaus erikseen vakuutusehtojemme mukaan.