Heijastin lisää turvallisuuttasi

Heijastin pelastaa henkiä

Heijastin unohtuu nuorilta helposti

Related videos

Oletko joskus kuullut heijastimesta, joka pelastaa ihmishenkiä vaatekomerosta käsin? Niinpä, emme mekään. Pimeällä on tärkeää, että laitat jokaiseen takkiisi ja laukkuusi vähintään yhden heijastimen. Näin erottaudut autoilijoiden silmissä jo kaukaa ja ehkäiset turhia onnettomuuksia. Eikä heijastimen tarvitse olla tylsä – pue ihmeessä eri puolille kehoasi useampikin, jotta näyt hämärässä niin eteen, taakse kuin sivullekin. Löydät varmasti itsesi tyylisen tavan näkyä – voitpa askarrella heijastimesi jopa itse!

Kiinnitä heijastin ainakin oikeaan hihaan tai lahkeeseen noin puolen metrin korkeudelle. Parhaiten erotut jalankulkijana liikenteessä, kun puet päällesi heijastinliivin.

Loista liikenteessä heijastinspraylla

Helppokäyttöistä heijastinsprayta voi suihkuttaa pullosta haluamaansa vaatteeseen, rattaisiin, polkupyörään, pyöräilykypärään tai reppuun. Osittain läpinäkyvä spray heijastaa valoa tehden siitä täydellisen käytettäväksi kävelyillä, juoksulenkeillä tai pyöräillessä hämärän aikaan. Päivänvalossa se on väritön.

Jos hankit lapsellesi heijastinsprayta, varaudu siihen, että he innostuvat suihkuttamaan sitä kaikkialle ja näkyvät paremmin kuin koskaan! Heijastinsprayta voit hankkia If Turvakaupasta.

Ifin kysely: näin vähän heijastimia käytetään

  • naisista puolet käyttää aina pimeällä heijastinta ja miehistä vain kolmasosa

  • 55–74-vuotiaista joka toinen käyttää aina pimeällä heijastinta ja 18–34-vuotiaista vain joka neljäs

  • pääkaupunkiseudulla ja muualla Uudellamaalla vain 30 % käyttää aina pimeällä heijastinta ja maaseudulla heijastinta lähes kaksi kolmasosaa

​If Turvallisuusrahastosta heijastimia talveen

Koulut, päiväkodit ja harrasteseurat voivat hakea If Turvallisuusrahastosta tukea liikenteessä erottautumiseen. Rahasto lahjoittaa kuukausittain heijastimia, heijastinliivejä ja muita turvallisuutta edistäviä tarvikkeita niitä tarvitseville. Lue lisää ja täytä hakemus osoitteessa if.fi/turvallisuusrahasto.​