1 095 vesivahinkoa vuodessa

​​Astianpesukone rikkoutui yön aikana pesuohjelman ollessa käynnissä

”Jätimme astianpesukoneen päälle illalla ja sen hanaa ei suljettu käytön jälkeen. Astianpesukone rikkoutui ja siitä vuoti vettä koneen alle ja lattialle yön aikana kaikkiaan yhdeksän neliön alalle, muun muassa seinän takana olevaan olohuoneeseen.

Lattiarakenteita jouduttiin avaamaan keittiössä ja olohuoneessa kastuneelta alueelta. Lisäksi keittiön ja olohuoneen välisen seinän alaosa jouduttiin korjaamaan. Betonilattia kuivattiin, avatut lattiarakenteet korjattiin ennalleen ja lattiapinnoitteet uusittiin keittiössä ja olohuoneessa. Kaikkiaan korjaamiseen kului noin 10 000 euroa ja aikaa noin 4 viikkoa siihen, että elämämme jatkui normaalisti.”

Ifin kommentti vahingosta

Pesukone oli asennettu kaksi vuotta sitten kodinkoneliikkeen toimesta, ja koneen alla on ollut turvakaukalo. Korvaussummasta vähennetään kotivakuutuksen omavastuu ja lisäksi tehdään vähennys suojeluohjeen laiminlyönnin takia, koska pesukoneen on oltava valvottuna käytön aikana ja vesihanan on oltava suljettuna kun konetta ei käytetä.

Jos jotakin kuitenkin sattuu, me korvaamme. 

Meille ilmoitetaan pelkästään astianpesukoneista aiheutuvia vuotovahinkoja noin kolme päivässä. Jo nämä tekevät 1 095 vesivahinkoa vuodessa.
​​

Vinkkejä

Vanhenevat kodinkoneet

  • Kun kodinkoneesi ikä lähenee kymmentä vuotta, on aika harkita uutta konetta.

  • Vanha kone käyttää enemmän sähköä ja vettä. Koneen korjaaminen ei ehkä ole kannattavaa.

  • Yli viiden vuoden ikäiseen astianpesukoneeseen on suositeltavaa vaihtaa poistoletku ja viimeistään silloin pitää asentaa turvakaukalo koneen alle.

Kylmäsäilytyslaitteet

  • Kylmäsäilytyslaite voi aiheuttaa vahingon, jos laitteen puhdistus ja hoito laiminlyödään, laite sijoitetaan väärin (ei ilmakiertoa, kostea tai pölyinen tila) tai käyttöohjeita ei noudateta.

  • Puutteellinen ilmankiertotila laitteen ympärillä aiheuttaa ylikuumenemista, se lisää myös sähkönkulutusta ja saattaa aiheuttaa jopa paloriskin.

  • Kylmäsäilytyslaite voi aiheuttaa kosteusvaurion, jos sulamisvesi pääsee valumaan rikkinäisestä haihdutusaltaasta lattialle tai sulamisvesi ohjautuu haihdutusaltaan ohi.

  • Suosittelemme turvakaukalon asentamista kylmäkoneiden alle.

  • Kylmäsäilytyslaitteen takana oleva lauhdutin kannattaa imuroida säännöllisesti.

  • Varmista, että sulamisvettä ohjaava aukko jääkaapin sisällä ei ole tukkeutunut. Tarkista myös, että sulamisvesiputki ohjautuu kompressorin päällä olevaan haihdutusaltaaseen ja allas on ehjä.