Joustoturvan hoitokuluturvat päättyvät vuoden 2016 aikana

If tarjoaa tilalle uutta turvaa

Joustoturvan hoitokuluturvat päättyvät vuoden 2016 aikana. Irtisanominen koskee kaikkia Joustoturvan hoitokuluvakuutettuja. Pahoittelemme turvan päättymistä ja haluamme varmistaa, että asiakkaamme saavat jatkossakin turvaa hoitokulujen varalle. Tarjoamme siksi asiakkaillemme hoitokuluturvan tilalle uutta tuotetta korvaamaan hoitokuluja uudistunein ehdoin.

Miksi muutokset toteutetaan?

Irtisanominen perustuu tämän vakuutusturvan jo vuosia jatkuneeseen tappiollisuuteen – turvan korvausmenojen nousua ei ole pystytty kattamaan korottamalla turvan hintaa. Lainsäädännön mukaan vakuutuksen sisältöä ei voida myöskään muuttaa niin merkittävästi kuin turvan saaminen taloudellisesti kestävälle pohjalle edellyttäisi. (Vakuutussopimuslaki 17a § ja 20 a §)

Kuinka Joustoturvan hoitokuluturvan päättymisestä ilmoitetaan?

Asiakas saa irtisanomisilmoituksen ja vakuutusehdotuksen uudesta hoitokuluturvasta kirjepostina viimeistään kuukautta ennen vakuutuskautensa päättymistä. Kirje sisältää tiedot uuden ja päättyvän hoitokuluturvan eroista sekä ohjeet uuden hoitokuluturvan hyväksymiseen.

Entä jos Joustoturvan hoitokuluturva on aikanaan otettu alaikäiselle? Kenelle If ilmoittaa turvan päättymisestä ja ehdottaa uutta turvaa?

Jos vakuutettu on jo täyttänyt 18 vuotta, lähetämme tarjouksen uudesta turvasta sekä irtisanomisilmoituksen tiedoksi suoraan vakuutetulle. Joustoturvan vakuutuksenottajalle lähetämme varsinaisen irtisanomisilmoituksen. Jos vakuutettu on edelleen alle 18-vuotias, sekä irtisanomisilmoitus että tarjous lähetetään vakuutuksenottajalle.

Jos Joustoturvan hoitokuluturva on otettu lapselle, joka on turvan päättyessä täysi-ikäinen, voivatko vanhemmat maksaa myös uuden hoitokuluturvan?

Vanhemmat voivat halutessaan maksaa uuden hoitokuluvakuutuksen täysi-ikäiselle lapselleen. Vanhemmat voivat sopia asiasta täysi-ikäisen lapsen kanssa ja ottaa yhteyttä Ifin asiakaspalveluun.

Milloin irtisanominen astuu voimaan?

Irtisanomiset astuvat voimaan 1.1.2016 alkaen asiakkaan oman vakuutuskauden päättyessä. Siihen asti Joustoturvan hoitokuluturva on voimassa normaalisti, ja korvauksia voi edelleen hakea. Myös käsittelyssä olevien korvausten maksu jatkuu entisellään.

Mitkä ovat päättyvän ja uuden hoitokuluturvan keskeisimmät erot?

Uudessa turvassa on vakuutuskausikohtainen 500 euron omavastuu. Se vähennetään syntyneistä hoitokuluista kerran jokaisen vakuutuskauden aikana riippumatta siitä, onko kyseessä uusi vai aiemmin todettu sairaus tai tapaturma.

Matkakuluja, kuten taksimatkoja tai oman auton käyttöön liittyviä matkakuluja, ei korvata uudesta turvasta. 18 vuotta täyttäneillä uusi hoitokuluturva ei ole voimassa ehdoissa mainituissa erityislajeissa, kilpaurheilussa tai sen harjoittelussa. If Etuohjelmaan kuuluva saa turvaa useimpiin lajeihin lisämaksusta.

Edellyttääkö uusi hoitokuluturva terveysselvitystä?

Asiakas saa vakuutusehdotuksessa tarjotun uuden hoitokuluturvan voimaan ilman terveysselvitystä, joten vakuutetut saavat edelleen turvaa myös olemassa oleville sairauksilleen. Olemassa olevat sairauskohtaiset rajoitusehdot siirtyvät uuteen vakuutusturvaan.

Milloin Ifin tarjoama uusi hoitokuluturva tulee voimaan?

Asiakkaan vakuutusturva jatkuu katkeamatta, jos hän hyväksyy vakuutusehdotuksen uudesta hoitokuluturvasta. Tarjoamme siis irtisanottavan Joustoturvan hoitokuluturvan tilalle uutta hoitokuluturvaa, joka asiakkaan pitää kuitenkin erikseen hyväksyä. Hyväksymisen jälkeen uusi turva astuu voimaan heti Joustoturvan päättymisestä alkaen, joten vakuutusturva jatkuu keskeytyksettä.

Mistä saa lisätietoja?

Ifin asiantuntijat auttavat mielellään kaikissa vakuutusasioissa puhelimitse 010 19 19 19 ma - pe 8 - 20. Yhteyttä voi ottaa myös lähettämällä meille viestin Omien sivuilla. Omille sivuille kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla osoitteessa if.fi. Voit olla yhteydessä myös Vakuutus- ja rahoitusneuvontaan (FINE), joka antaa maksuttomia neuvoja vakuutusasioissa.