Oletko turvannut henkilöstösi?

Työnantajan ottama henkilövakuutus on arvostettu henkilöstöetu. Ifin henkilövakuutuksilla varmistat nopean hoitoon pääsyn sairauden tai tapaturman yllättäessä.

Lakisääteinen työtapaturmavakuutus ja ennaltaehkäisevä työterveyshuolto kuuluvat jokaisen työnantajan velvollisuuksiin. If tarjoaa lisäksi laajan valikoiman vapaaehtoisia vakuutuksia, joilla työnantaja voi osoittaa, että työntekijöitä arvostetaan.

Esimerkiksi työntekijöille otettava terveysvakuutus kattaa sairastumiset ja tapaturmat ympäri vuorokauden, kun taas vapaa-ajan tapaturmavakuutuksesta korvataan nimensä mukaisesti vapaa-ajalla sattuneiden tapaturmavammojen hoitokuluja. Myös yrittäjä saa lisäturvaa ottamalla vakuutuksia, jotka korvaavat hoitokuluja tai turvaavat toimeentulon pitkien sairauslomien aikana.

"Vapaaehtoisia vakuutuksia otetaan, kun työnantaja haluaa todella pitää huolta työntekijöistä. Kattavat henkilövakuutusedut myös sitouttavat työntekijöitä yritykseen ja toimivat valttina rekrytoinnissa aloilla, joissa on kilpailua hyvistä työntekijöistä," kertoo Ifin yritysten henkilökorvauspalvelussa korvausneuvojana työskentelevä Aija Rauhala.

Etätyövakuutus on yleistynyt voimakkaasti

Pitkän uransa aikana Rauhala on kohdannut hyvin erilaisia asiakastapauksia, jotka ovat osoittaneet, kuinka tärkeää kattava henkilövakuuttaminen on sekä työntekijälle että työnantajalle. Jos työntekijä matkustaa paljon, matkavakuutus on viisas päätös matkatapaturman tai -sairauden yllättäessä. Terveysvakuutus puolestaan mahdollistaa pääsyn erikoislääkärin hoitoon jopa samana päivänä ja leikkaukseen useimmiten muutamassa päivässä.

Ifin etätyövakuutus on yleistynyt voimakkaasti pandemian myötä. Etätyövakuutuksella työnantaja voi varmistaa, että työntekijä voi huoleti keskittyä töihin työskennellessään kotoa käsin. Vakuutus kattaa esimerkiksi etätyöpäivän aikana tehtävien kotiaskareiden ja tavanomaisten taukojen aikana sattuvat tapaturmat.

"Kaikenkokoiset yritykset haluavat yhä enemmän vakuuttaa työntekijänsä myös etätöissä sattuvien tapaturmien varalta. Tätä varten Ifin kehittämä etätyövakuutus ottaa huomioon töiden tekemisen muualla kuin työpaikoilla," Rauhala sanoo.

On kuitenkin tärkeää pitää mielessä, ettei etätyövakuutuksen kattavuus ylety vapaa-ajalle ja etätyöpaikan ulkopuolelle. Jos työntekijä vaikkapa käy ulkoiluttamassa koiran etätyöpäivän lomassa tai piipahtaa kauppaan ostamaan itselleen lounastarpeita, ei etätyövakuutus ole voimassa. Onneksi näihinkin tilanteisiin voi varautua laajemmalla vapaa-ajan ryhmätapaturmavakuutuksella.

Vakuutustarve korostuu pienissä yrityksissä

Yritysten henkilövakuutuksilla voidaan varautua niin hoitokuluihin kuin pidemmän aikavälin ansionmenetyksiinkin. Ifin valikoimasta löytyvät sopivat ratkaisut kaikenkokoisten yritysten tarpeisiin. Pienissä yrityksissä vakuutustarve korostuu, sillä toiminta on erityisen haavoittuvaista vähäisen henkilöstömäärän vuoksi.

"Tapaturma tai vakava, akuutti sairastuminen jättää ison aukon yrityksen toimintaan, jos kyse on pienestä firmasta tai yksityisyrittäjästä. Tällöin laajempi vakuutusturva tuo turvaa yllättävissäkin tilanteissa," Rauhala selittää.

 Työntekijä palaa pääsääntöisesti töihin nopeammin, jos lakisääteisten vakuutusten lisäksi työnantajalla on kattavat henkilövakuutukset tapaturmien ja sairauksien varalta. Vakuutuksen avulla hoitoon pääsee ilman jonotusta ja sairausloma on siksi usein lyhyempi, mikä on etu sekä työntekijälle että yritykselle. Kaikki hyötyvät, kun vamman tai sairauden tuottama kärsimys vahingoittuneelle lyhenee, samalla kun yritykselle koituvat poissaolo- ja sijaiskustannukset pienenevät. 

Ifin etuna on laaja kirjo henkilövakuutuksia ja hyvä sopimuskumppaniverkosto niin kotimaassa kuin kansainvälisesti.

"Tämän ansiosta asiakkaasta voidaan huolehtia niin kotimaassa kuin ympäri maailmaa työmatkojen ja pidempien komennusten aikana," Rauhala summaa.

 1. Artikkelit

  Mitä henkilövakuutus korvaa?

  Ifin yksityishenkilöiden henkilövakuutuksista löytyy sekä hoitokuluja korvaavia että ansiomenetysten varalta turvaa tuovia vaihtoehtoja. Mutta kuinka korvaushakemukset käsitellään, ja minkälaisissa tapauksissa ihmiset tyypillisesti hakevat korvauksia Ifiltä?

  15.10.2021
 2. Artikkelit

  ”Työntekijöiden terveys on kaikkein tärkeintä” 

  Omaisuusvakuutukset ovat yrityksille ratkaisevan tärkeä tapa varautua vahinkoihin. Moni kuitenkin unohtaa vakuuttaa yrityksen resursseista tärkeimmän: henkilöstön. "Jos työntekijä joutuu pitkälle sairauslomalle, kustannukset voivat olla merkittäviä", Ifin pohjoismaiden terveysstrategi Kristina Ström Olsson muistuttaa.

 3. Opi tuntemaan kehosi

  Tiesitkö, että kehossasi on yhteensä 400 niveltä? Entä arvaatko, missä kehonosassa evoluutiolla olisi vielä parantamisen varaa?  Lue lisää nivelistäsi, nenästäsi sekä kaikista muista kehosi osista ja siitä, miksi jokainen niistä on tärkeä. Klikkaa alta sinua kiinnostavia kehonosia tutustuaksesi itseesi entistä paremmin.

  23.09.2021