Mitä henkilövakuutus korvaa?

Ifin yksityishenkilöiden henkilövakuutuksista löytyy sekä hoitokuluja korvaavia että ansiomenetysten varalta turvaa tuovia vaihtoehtoja. Mutta kuinka korvaushakemukset käsitellään, ja minkälaisissa tapauksissa ihmiset tyypillisesti hakevat korvauksia Ifiltä?

Ifin yksityishenkilöiden henkilövakuutukset ovat tarpeen, jos sairastut tai sinulle sattuu vapaa-ajallasi tapaturma. Hoitokuluja korvaavan vakuutuksen turvin pääset nopeasti hoitoon yksityiselle lääkäriasemalle. Voit myös hankkia vakuutuksia vakavien sairauksien, sairauslomien tai pysyvän työkyvyttömyyden varalle. Tällöin hoitokulujen sijaan vakuutus turvaa toimeentuloasi.

Jopa 70 prosenttia Ifille tulevista vahinkoilmoituksista käsitellään ensimmäisen vuorokauden aikana, ja suurin osa korvauspäätöksistä on myönteisiä. Joskus tapausten ratkaisemiseksi tarvitaan lisäselvityksiä asiakkailta, jolloin vahinkoilmoituksen käsittely voi kestää kauemmin.

Ifin korvausneuvoja Samppa käsittelee työssään henkilövakuutusten vahinkoilmoituksia.

"Vakuutettu ei aina välttämättä tiedä, mitä kaikkea omaan vakuutukseen kuuluu. Asiakkaat miettivät, korvaako vakuutus tapahtuneen vahingon ja voiko mennä lääkäriin tietäen, että vakuutus korvaa kustannukset. Näissä kysymyksissä auttavat Omat sivut ja toki me puhelimessa," Samppa kertoo.

Meidän työmme on varmistaa, että asiakas saa kaikki ne korvaukset, joihin hän on oikeutettu.

Ifin korvausneuvoja Samppa

Tapaturmia sattuu enemmän talvella

Tapaturmavakuutusten korvaushakemukset ovat hyvin tavallisia henkilövakuutustapauksia – erityisesti talvisin.

"Kesällä tapaturmapuolella on melko hiljaista verrattuna talveen, jolloin ihmiset liukastelevat ja satuttavat esimerkiksi selkänsä tai lonkkansa. Nämä ovat ihan jokapäiväisiä vahinkoja," Samppa kertoo.

Korvausasiantuntija Anne Koivisto on työskennellyt Ifissä vuosikymmenien ajan, ja kohdannut asiakkaita vauvasta vaariin.

Vaikka talviset liukastumistapaukset ovat korvausasiantuntijan työssä todella yleisiä, kohtaa Anne myös tämän tästä vakavasti sairastuneita asiakkaita. Vakava sairastuminen voi johtaa pitkiin poissaoloihin työelämästä, jolloin henkilövakuutuksista voi hoitokulujen korvausten lisäksi saada myös muunlaista taloudellista turvaa.

"Sydän- tai aivoinfarkti on tyypillinen korvattava diagnoosi vakavan sairauden turvastamme. Kun asiakas toimittaa lääkärintodistuksen todetusta sairaudesta, maksamme kertakorvauksen nopeasti tilille," Anne selventää.

Merkityksellistä työtä korvausneuvojana

Useimmiten on mahdotonta tietää ennalta, mitä elämä heittää eteen. Samppa ja Anne kehottavat pohtimaan, minkälaista turvaa vakuutukselta toivoisit. Ulkoiletko paljon, onko sinulle perhettä tai matkusteletko usein? Entä miten pitkä sairausloma vaikuttaisi tulotasoosi?

"Vanhempien olisi hyvä miettiä, miten esimerkiksi sairausloman aiheuttama ansiomenetys vaikuttaisi koko perheen toimeentuloon," Anne huomauttaa.

Annen mieleen on erityisen hyvin jäänyt yksi asiakastapaus, jossa asiakas joutui jäämään sairauslomalle ja lopulta työkyvyttömyyseläkkeelle aivokasvaimen takia. Sairauslomalta maksettiin ensin verovapaa kertakorvaus vakavan sairauden turvasta. Jäätyään pysyvästi pois työelämästä asiakas sai vielä erillisen kertakorvauksen tukemaan taloudellisesti raskasta tilannetta.

"Työ tuntuu merkitykselliseltä, kun saan olla asiakkaiden rinnalla elämän vaikeimmissa hetkissä ja tiedän, että olen auttanut heitä elämässä eteenpäin," Anne kertoo.

"Korvausneuvojan työssä huolellinen työskentely on erittäin tärkeää. Meidän työmme on varmistaa, että asiakas saa kaikki ne korvaukset, joihin hän on oikeutettu," Samppa kiteyttää.

Mikä henkilövakuutus sopii sinulle?

Mietitkö, millaisia vakuutuksia tarvitset itsellesi ja perheellesi? Anna meidän auttaa. Tee nopea testi parissa minuutissa ja saat ehdotuksia.
 

Siirry testiin
 1. Artikkelit

  Oletko turvannut henkilöstösi?

  Työnantajan ottama henkilövakuutus on arvostettu henkilöstöetu. Ifin henkilövakuutuksilla varmistat nopean hoitoon pääsyn sairauden tai tapaturman yllättäessä.

  15.10.2021
 2. Artikkelit

  Ihminen vakuuttamisen keskiössä

  Kodin ja auton vakuutusten miettiminen ja hankkiminen käy helposti, mutta oman terveyden turvaamista on hankalampi miettiä. Oletko esimerkiksi ajatellut koskaan, mitä taloudellesi käy, jos esimerkiksi sairastut vakavasti ja joudut pitkälle sairauslomalle?

  29.09.2021
 3. Opi tuntemaan kehosi

  Tiesitkö, että kehossasi on yhteensä 400 niveltä? Entä arvaatko, missä kehonosassa evoluutiolla olisi vielä parantamisen varaa?  Lue lisää nivelistäsi, nenästäsi sekä kaikista muista kehosi osista ja siitä, miksi jokainen niistä on tärkeä. Klikkaa alta sinua kiinnostavia kehonosia tutustuaksesi itseesi entistä paremmin.

  23.09.2021