Terränghjulingsförsäkring

Vill du försäkra en traktorfyrhjuling?

Terränghjulingsförsäkringen ger skydd åt föraren och fordonet

Terränghjulingen är praktisk i skog och mark och till utmärkt hjälp i många arbeten. Också terränghjulingen behöver en trafikförsäkring, även om den inte skulle köras på allmänna vägar. Du kan komplettera trafikförsäkringen med en kaskoförsäkring som ersätter skador på din terränghjuling. I försäkringen för terränghjuling får du båda i samma paket.

Du kan välja helkasko eller delkasko

En obligatorisk trafikförsäkring ersätter personskador som drabbat terränghjulingens förare och passagerare samt skador som orsakats den oskyldiga parten, men aldrig skador på din egen terränghjuling. Från kaskoförsäkringen får du ersättning för skador på din terränghjuling.

  • Helkasko ger ett heltäckande skydd för din terränghjuling.
  • Delkasko lämnar kollisionsskador på ditt eget ansvar.

Läs mer om vad som ingår i kaskoförsäkringen, välj det alternativ som passar dig bäst och köp försäkringen enkelt i Ifs webbutik.

Behöver du en försäkring för en terränghjuling som ägs av ditt företag? Läs mer om företagets fordonsförsäkringar och be om offert eller ring kundtjänsten för företag.

Försäkring för traktorfyrhjuling

Traktorfyrhjulingar ska försäkras som traktorer. Du får försäkringens pris via vår kundtjänst.

Fyrhjulingar för barn

Fyrhjulingar som är avsedda för barn går inte att försäkra med en kaskoförsäkring. Så kallade minimopeder och minihjulingar behöver ändå en trafikförsäkring, om deras konstruktiva hastighet överstiger 25 km/h. De ska försäkras, även om de inte kan registreras och endast skulle användas hemma på gårdsplanen eller i terrängen.

Vad ersätter försäkringen för terränghjuling? Helkasko Delkasko Trafik
Ingår Ingår inte Ingår inte
Ingår Ingår Ingår inte
Ingår Ingår Ingår inte
Ingår Ingår Ingår inte
Ingår Ingår Ingår

Samla dina försäkringar och få 15 % rabatt på premierna

När du utöver din bil också försäkrar ditt hem hos If, får du en rejäl rabatt på terränghjulingsförsäkringen via If Förmånsprogram.