Matkavakuutus

Tehy

Tehyn jäsenenä uusi jatkuva matkavakuutuksesi on ensimmäisen kuukauden maksuton. Katso miten

Laske hinta minuutissa

Osta juuri sinulle sopiva matkavakuutus helposti netistä. Turvaa itsesi ja halutessasi myös matkatavarasi, ja saat vakuutuksen heti voimaan.


Vietä lomasi rauhassa - If Matkavakuutus auttaa 24/7, jos sairastut

 • Korvaus lääkärikuluista ilman ylärajaa ja omavastuuta, lasku suoraan vakuutusyhtiölle.

 • Korvaamme kulut lentolipuista ja hotellista 5000 euroon saakka, jos sairastut ennen matkaa.

 • Kuljetus Suomeen vakavissa sairaustapauksissa. Voit säästyä kymmenien tuhansien kuluilta.

Mitä haluat vakuutuksen korvaavan? Matkavakuutus sis. matkatavarat Matkavakuutus  

Lääkärikäynnit, jos sairastut tai loukkaannut matkalla

checkmark checkmark

Lentoliput ja etukäteen maksetut majoitukset, jos sairastut ennen matkaa 

checkmark checkmark

Uudet lentoliput, jos myöhästyt lennolta ilman omaa syytäsi tai matka keskeytyy

checkmark checkmark

Ambulanssilennot Suomeen hätätapauksissa

checkmark checkmark

Apua 24/7 puhelimitse ja mobiilisovelluksen kautta, jos esim. sairastut

checkmark checkmark

Liikuntavamman hoito (voimassa myös lasketellessa ja sukelluskurssilla)

checkmark checkmark

Lasten ja lastenlastesi lääkärikäynnit 

checkmark checkmark

Varastetut ja matkalla rikkoutuneet tavarasi

checkmark

Vaihtovaatteita, kännykän laturi ym. välttämättömyystarvikkeita, jos matkatavarasi myöhästyvät

checkmark

Oikeudenkäyntikuluja ja korvauksia, jos olet vastuussa toiselle aiheutuneesta vahingosta

checkmark

Tiesitkö, että myös Ifin kotivakuutuksesta on turvaa matkatavaroillesi? Lue lisää matkatavaravakuutuksen sivulta.Kysymme henkilötunnustasi hinnan laskemisen yhteydessä, jotta saat tarkan hinnan ja sinulle kuuluvat alennukset. Hetun ilmoittaminen ei sido sinua mihinkään.


Haussa halvin matkavakuutus? Tarkista onko matkakohtainen vai jatkuva matkavakuutus sinulle edullisempi

Kun valitset vakuutusta, ota huomioon, miten usein matkustat, mitä kaikkea vakuutus korvaa ja millaista apua saat. Sinulle sopivin ja pitkän päälle edullisin ratkaisu ei siis välttämättä ole se halvin vaihtoehto.


Matkakohtainen eli määräaikainen vakuutus on sinulle edullisin, jos matkustat ulkomaille vain kerran vuodessa. Matkakohtainen vakuutus sopii kaiken ikäisille.

 • Määräaikaisen vakuutuksen hintaan vaikuttavat matkakohde ja matkasi kesto. Vakuutus ostetaan aina yksittäiselle matkalle kerrallaan.
 • Vakuutus kannattaa ottaa vähintään kolme vuorokautta ennen matkaa. Tällöin korvaamme esimerkiksi lentolippusi, jos et sairastumisen takia pääse reissuun. Vakuutuslaskun eräpäivä voi olla vasta matkan jälkeen, mutta vakuutus on silti voimassa matkasi aikana.

Jatkuva vakuutus on sinulle huolettomin ja myös edullisin ratkaisu, kun matkustat ulkomaille vähintään kaksi kertaa vuodessa, teet yhden pidemmän matkan tai matkustat kaukokohteeseen.

 • Jatkuva vakuutus on voimassa vuoden ympäri ja missä tahansa maassa.
 • Muista, että se on voimassa kuitenkin enintään 45 vuorokautta pitkillä matkoilla. Tarvittaessa saat ostettua turvaa myös lisäpäiville.
 • Sinun ei tarvitse erikseen ilmoittaa meille matkoistasi.

Jatkuvan vakuutuksen hinta on vuosikohtainen. Jos se irtisanotaan, maksu peritään vakuutuksen voimassaoloajalta. Mikäli irtisanot jatkuvan vakuutuksen ensimmäisellä vakuutuskaudella, peritään lisäksi 30 euron hoitokulu. Tässäkin tapauksessa maksat yhteensä enintään vakuutuksen vuosimaksun verran.

Vakuutusta voit halutessasi laajentaa kattamaan omia tarpeitasi: 

 • Voit laajentaa jatkuvan matkavakuutuksen kattamaan myös kotimaanmatkat.  Tällöin vakuutus on voimassa Suomessa myös yöpymisen sisältävillä, yli 150 km päähän tehtävillä vapaa-ajan matkoilla.
 • Muista, että kotimaanmatkaksi ei lasketa matkaa omalle mökille. Matkan pitää siis suuntautua normaalin elinympäristön ulkopuolelle.
 • Jos tarvitset vakuutuksen yli 45 vuorokautta kestävälle matkalle, kuten opiskelijavaihtoon, saat ostettua vakuutuksen netistä, jos olet etuasiakkaamme tai alle 27-vuotias. Muussa tapauksessa saat sopivan vakuutuksen olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Matkavakuutuksen hinta on pieni siivu reissubudjetista, mutta se voi pelastaa lomasi 

Ehkä haet lomaltasi rentoutumista, ehkä haet seikkailua. Matkavakuutuksen idea on mahdollistaa nämä molemmat. Saat jättää huolet hetkeksi sivuun, ja uskallat tehdä irtiottoja. Sinun ei myöskään tarvitse jännittää, että lennoista ja hotelleista ennakkoon maksetut rahat menevät hukkaan, jos sairastut juuri lähdön kynnyksellä.

Tässä hengessä haluamme tarjota asiakkaillemme kattavan matkavakuutuksen, emmekä ole pihistelleet siinä, mitä vakuutus korvaa. Hinta ei kaada nuukaakaan matkabudjettia, mutta vakuuttamatta jättäminen voi pahimmillaan kaataa koko talouden. Esimerkiksi ambulanssilento Espanjasta voi maksaa yli 20 000 euroa.

Vakuutus on aina järkevä valinta ulkomaille matkustettaessa, oli sitten suunnitteilla reppureissu Kiinaan tai kaupunkiloma Tallinnaan. Ifin kyselytutkimuksesta selviää, että nuorista aikuisista edelleen noin kolmannes jättää matkavakuutuksen ottamatta lyhyille ulkomaanmatkoille. Suomen ulkoministeriö kuitenkin suosittelee matkavakuutusta myös EU:n alueella, sillä eurooppalainen sairaanhoitokortti ei kata kuluja erityishoidosta tai sairaankuljetuksesta ulkomailta kotimaahan.

Miksi sitten ottaa Matkavakuutus Ifistä?

Ifillä vakuutusasioiden hoito sujuu nopeasti ja mutkattomasti, ja korvaukset tippuvat tilillesi ilman turhaa viivyttelyä. Tässä viisi hyvää syytä valita If:

 1. Reilu matkan peruuntumisturva
  Korvaamme etukäteen maksamasi lennot ja hotellit jopa 5 000 euroon saakka, jos matkasi peruuntuu sairastumisen takia. Matkan peruuntumisturva on voimassa, jos matkan alkuun on vakuutuksen ostohetkellä vähintään 3 vuorokautta. Voit toki hankkia Ifin matkavakuutuksen lentokentältä aivan viime tipassakin, mutta tällöin peruuntumisturva ei ole voimassa.

 2. Matkavakuutukset lapsille tai lapsenlapsille kuuluvat hintaan
  Kun otat Ifistä vakuutuksen matkaa varten itsellesi, se kattaa automaattisesti myös alle 20-vuotiaat mukanasi matkustavat lapsesi tai lapsenlapsesi. Myös matkatavaravakuutus kattaa kaikkien samassa kodissa asuvien matkatavarat.

 3. Kriisiturva sisältyy peruspakettiin
  Mitä jos matkakohteessa purkautuu tulivuori tai hurrikaani uhkaa? Entä jos torilla räjähtää pommi, eikä kohteeseen enää uskalla lähteä? Ei hätää! Ifillä kiriisturva sisältyy jokaiseen matkavakuutukseen. Se tarkoittaa, että korvaamme myös luonnonkatastrofien, terrori-iskujen ja aseellisten selkkausten perumat tai keskeyttämät matkat. Mikäli kriisi yllättää kesken matkan kohteessasi, saat tarvittaessa korvausta myös psykoterapiakäynneistä.

 4. Lääkärikulut ilman ylärajaa
  If korvaa lääkärikulusi matkalla, ja omavastuusi on nolla euroa. Et siis joudu maksamaan korvattavista hoitokuluista mitään itse. Lisäksi pääset hädän tullen nopeasti luotettavalle lääkärille laajan yhteistyöverkostomme kautta. Lääkärikäynnin lasku menee suoraan Ifille, kun näytät matkavakuutuskorttia tai matkavakuutustodistusta vaikka puhelimestasi.

 5. Anna lasten urheilla ja kokeile itsekin uusia lajeja
  Alle 18-vuotiailla Ifin matkavakuutus on voimassa kaikessa urheilussa. Myös aikuisilla uusien lajien kokeilut kuuluvat turvan piiriin. Voit esimerkiksi osallistua sukelluksen peruskurssille, ohjattuun kiipeilyyn tai jäätikkövaellukselle sekä kokeilla kuumailmapallolentoa tai benjihyppyä. Mikäli harrastat vaativia lajeja enemmän, muista lisämaksusta poistaa urheilurajoitukset!

Tuliko muuten jo mainittua, että saat Ifistä Suomen parasta korvauspalvelua? Haluamme, että niin on myös jatkossa, ja teemme jatkuvasti töitä asiakaskokemuksemme parantamiseksi.

Mitä teen, jos sairastun tai loukkaannun matkalla?

Hätätilanteessa soita paikalliseen hätänumeroon. Jos sinulla ei ole akuutti hätä, saat apua kauttamme 24/7 puhelimitse tai kätevän HelpMe-sovelluksen kautta. Katso ohjeet ja yhteystiedot


Sairaana matkalla? HelpMe-sovellus tuo avun luoksesi

HelpMe-sovelluksen kautta voit saada neuvoja suomalaislääkäriltä maksutta.

Tutustu ja lataa sovellus

Lääkärille ilman omaa rahaa

Kun tarvitset lääkäriä matkalla, katso täältä, missä on sinua lähin Ifin sopimuslääkäri. 

Etsi lähin sopimuslääkäri

Näin teet lomastasi turvallisen

Täältä löytyvät kätevimmät vinkit reissua suunnitteleville ja kaukokaipuisille.

Reissaajan vinkkipankkiin

Usein kysyttyä

Mietityttääkö vielä jokin matkavakuutukseen liittyen? Olemme koonneet vastauksia yleisimpiin kysymyksiin.

Siirry usein kysyttyihin kysymyksiin

Oletko vaihtamassa tai kilpailuttamassa vakuutusyhtiötä?

Laske helposti tarjous useammasta vakuutuksesta lisäämällä tarvitsemasi vakuutukset yksi kerrallaan ostoskoriin.