Matkavakuutus

Tehy

Tehyn jäsenenä uusi jatkuva matkavakuutuksesi on ensimmäisen kuukauden maksuton. Katso miten

Laske hinta minuutissa

Osta juuri sinulle sopiva matkavakuutus helposti netistä. Turvaa itsesi ja halutessasi myös matkatavarasi, ja saat vakuutuksen heti voimaan.


Vietä lomasi rauhassa - If Matkavakuutus auttaa 24/7

 • Korvaus lääkärikuluista ilman ylärajaa ja omavastuuta, lasku suoraan vakuutusyhtiölle.

 • Korvaamme kulut lentolipuista ja hotellista 5000 euroon saakka, jos sairastut ennen matkaa.

 • Kuljetus Suomeen vakavissa sairaustapauksissa. Voit säästyä kymmenien tuhansien kuluilta.

Mitä haluat vakuutuksen korvaavan? Matkavakuutus sis. matkatavarat Matkavakuutus  

Lääkärikäynnit, jos sairastut tai loukkaannut matkalla

checkmark checkmark

Lentoliput ja etukäteen maksetut majoitukset, jos sairastut ennen matkaa 

checkmark checkmark

Uudet lentoliput, jos myöhästyt lennolta ilman omaa syytäsi tai matka keskeytyy

checkmark checkmark

Ambulanssilennot Suomeen hätätapauksissa

checkmark checkmark

Apua 24/7 puhelimitse ja mobiilisovelluksen kautta, jos esim. sairastut

checkmark checkmark

Liikuntavamman hoito (voimassa myös lasketellessa ja sukelluskurssilla)

checkmark checkmark

Lasten ja lastenlasten lääkärikäynnit ja kaikki vahingot, jotka sisältyvät vanhemman tai isovanhemman vakuutukseen

checkmark checkmark

Varastetut ja matkalla rikkoutuneet tavarasi

checkmark

Vaihtovaatteita, kännykän laturi ym. välttämättömyystarvikkeita, jos matkatavarasi myöhästyvät

checkmark

Oikeudenkäyntikuluja ja korvauksia, jos olet vastuussa toiselle aiheutuneesta vahingosta

checkmark

Kysymme henkilötunnustasi hinnan laskemisen yhteydessä, jotta saat tarkan hinnan ja sinulle kuuluvat alennukset. Hetun ilmoittaminen ei sido sinua mihinkään.


Matkavakuutuksen hinta on meillä aina kilpailukykyinen

Matkavakuutuksen hintaan vaikuttaa eniten sen laajuus ja terveydellisten syiden vuoksi vakuutuksenottajan ikä. Vakuutusten hintoja vertaillessa kannattaa ottaa huomioon, mitä korvataan ja millaista apua saat. Valitse vakuutus matkustustottumustesi pohjalta. Halvin matkavakuutus ei aina ole sinulle sopivin tai edes pitkän päälle edullisin.


Matkakohtainen eli määräaikainen vakuutus on edullisin, jos matkustat ulkomaille vain kerran vuodessa.

 • Määräaikaisen vakuutuksen hintaan vaikuttavat matkakohde ja matkasi kesto. Vakuutus ostetaan aina yksittäiselle matkalle kerrallaan.
 • Vakuutus kannattaa ottaa vähintään kolme vuorokautta ennen matkaa. Tällöin korvaamme esimerkiksi lentolippusi, jos et sairastumisen takia pääse reissuun.
 • Vakuutuslaskun eräpäivä voi olla vasta matkan jälkeen, mutta vakuutus on silti voimassa matkasi aikana.
 • Matkakohtaisessa vakuutuksessa ei ole ikärajoitteita, eli myös 80-vuotiaat tai tätä vanhemmat voivat hankkia sen.

Jatkuva vakuutus on vaivattomin ja myös edullisin ratkaisu, kun matkustat ulkomaille vähintään kaksi kertaa vuodessa tai teet yhden pidemmän matkan kaukokohteeseen.

 • Jatkuva vakuutus on voimassa vuoden ympäri ja missä tahansa maassa.  Sinun ei tarvitse erikseen ilmoittaa meille matkoistasi.
 • Voit laajentaa vakuutuksen kattamaan myös kotimaanmatkat.  Tällöin se on voimassa Suomessa myös yöpymisen sisältävillä, yli 150 km päähän tehtävillä vapaa-ajan matkoilla.
 • Voimassa enintään 45 vuorokautta pitkillä matkoilla. Tarvittaessa saat ostettua turvaa myös lisäpäiville olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme. Saat ostettua vakuutuksen opiskelijavaihtoon tai muulle pitkälle matkalle myös netistä, jos olet etuasiakkaamme tai alle 27-vuotias.

Jatkuvan vakuutuksen hinta on vuosikohtainen. Jos se irtisanotaan, maksu peritään vakuutuksen voimassaoloajalta. Mikäli irtisanot jatkuvan vakuutuksen ensimmäisellä vakuutuskaudella, peritään lisäksi 30 euron hoitokulu. Tässäkin tapauksessa maksat yhteensä enintään vakuutuksen vuosimaksun verran.

Matkustajavakuutus on matkavakuutuksen perusosa, joka tarjoaa jo hyvän turvan kaikkein oleellisimpiin asioihin: sairastumisen, tapaturman sekä matkan peruuntumisen tai keskeytymisen varalle. Hintatietoiselle tämä saattaa jo olla aivan riittävä ratkaisu.

 • Varkauksien tai tavaroiden rikkoutumisen varalle suosittelemme lisäturvana matkatavaravakuutusta. Voit turvata matkatavarasi myös Ifin kotivakuutuksen kautta.
 • Matkatavaravakuutus sisältää myös matkan oikeusturva- ja vastuuvakuutukset, joista korvaamme matkaan liittyviä oikeudenkäyntikuluja ja matkalla toiselle osapuolelle aiheutettuja vahinkoja.
 • Tarkista verkkokaupastamme, minkä verran matkatavarat tuovat lisää matkavakuutuksen hintaan. Ero ei välttämättä ole ratkaisevan suuri!

KAttava matkavakuutus on Huolettoman loman salaisuus

Matkavakuutuksen ansiosta sinun on lomallasi helpompi jättää vähemmälle turha riskeistä huolehtiminen, ja uskallat myös liikkua ja kokeilla uusia asioita. Sinun ei myöskään tarvitse jännittää, että lennoista ja hotelleista ennakkoon maksetut rahat menevät hukkaan, jos sairastut juuri lähdön kynnyksellä.

Haluamme tarjota kaikille asiakkaillemme riittävän kattavan matkavakuutuksen, emmekä siksi pihistele siinä, mitä korvaamme. Vakuutuksen hinta ei kaada nuukaakaan matkabudjettia, mutta vakuuttamatta jättäminen voi pahimmillaan kaataa koko talouden.

Muista matkavakuutus myös Euroopassa

Vakuutus on aina järkevä valinta ulkomaille matkustettaessa, oli sitten suunnitteilla reppureissu Kiinaan tai kaupunkiloma Tallinnaan. Suomen ulkoministeriö suosittelee matkavakuutusta myös EU:n alueella, sillä eurooppalainen sairaanhoitokortti ei kata kuluja erityishoidosta tai sairaankuljetuksesta ulkomailta kotimaahan.

Miksi sitten ottaa Matkavakuutus Ifistä?

Ifillä vakuutusasioiden hoito sujuu nopeasti ja mutkattomasti, ja korvaukset tippuvat tilillesi ilman turhaa viivyttelyä. Tässä viisi hyvää syytä valita If:

 1. Reilu matkan peruuntumisturva
  Korvaamme etukäteen maksamasi lennot ja hotellit jopa 5 000 euroon saakka, jos matkasi peruuntuu sairastumisen takia. Matkan peruuntumisturva on voimassa, jos matkan alkuun on vakuutuksen ostohetkellä vähintään 3 vuorokautta. Voit toki hankkia Ifin matkavakuutuksen lentokentältä aivan viime tipassakin, mutta tällöin peruuntumisturva ei ole voimassa.

 2. Matkavakuutukset lapsille tai lapsenlapsille kuuluvat hintaan
  Kun otat Ifistä vakuutuksen matkaa varten itsellesi, se kattaa automaattisesti myös alle 20-vuotiaat mukanasi matkustavat lapsesi tai lapsenlapsesi. Myös matkatavaravakuutus kattaa kaikkien samassa kodissa asuvien matkatavarat.

 3. Kriisiturva sisältyy peruspakettiin
  Mitä jos matkakohteessa purkautuu tulivuori tai hurrikaani uhkaa? Entä jos torilla räjähtää pommi, eikä kohteeseen enää uskalla lähteä? Ei hätää! Ifillä kiriisturva sisältyy jokaiseen matkavakuutukseen. Se tarkoittaa, että korvaamme myös luonnonkatastrofien, terrori-iskujen ja aseellisten selkkausten perumat tai keskeyttämät matkat. Mikäli kriisi yllättää kesken matkan kohteessasi, saat tarvittaessa korvausta myös psykoterapiakäynneistä.

 4. Lääkärikulut ilman ylärajaa
  If korvaa lääkärikulusi matkalla, ja omavastuusi on nolla euroa. Et siis joudu maksamaan korvattavista hoitokuluista mitään itse. Lisäksi pääset hädän tullen nopeasti luotettavalle lääkärille laajan yhteistyöverkostomme kautta. Lääkärikäynnin lasku menee suoraan Ifille, kun näytät matkavakuutuskorttia tai matkavakuutustodistusta vaikka puhelimestasi.

 5. Anna lasten urheilla ja kokeile itsekin uusia lajeja
  Alle 18-vuotiailla Ifin matkavakuutus on voimassa kaikessa urheilussa. Myös aikuisilla tiettyjen uusien lajien kokeilut kuuluvat turvan piiriin. Voit esimerkiksi osallistua sukelluksen peruskurssille, ohjattuun kiipeilyyn tai jäätikkövaellukselle sekä kokeilla kuumailmapallolentoa tai benjihyppyä. Mikäli harrastat vaativia lajeja enemmän, muista lisämaksusta poistaa urheilurajoitukset!

Tuliko muuten jo mainittua, että saat Ifistä Suomen parasta korvauspalvelua? Haluamme, että niin on myös jatkossa, ja teemme jatkuvasti töitä paremman asiakaskokemuksen saavuttamiseksi.

Mitä teen, jos sairastun tai loukkaannun matkalla?

Hätätilanteessa soita paikalliseen hätänumeroon. Jos sinulla ei ole akuutti hätä, saat apua kauttamme 24/7 puhelimitse tai kätevän HelpMe-sovelluksen kautta. Katso ohjeet ja yhteystiedot


Sairaana matkalla? HelpMe-sovellus tuo avun luoksesi

HelpMe-sovelluksen kautta voit saada neuvoja suomalaislääkäriltä maksutta.

Tutustu ja lataa sovellus

Lääkärille ilman omaa rahaa

Kun tarvitset lääkäriä matkalla, katso täältä, missä on sinua lähin Ifin sopimuslääkäri. 

Etsi lähin sopimuslääkäri

Näin teet lomastasi turvallisen

Täältä löytyvät kätevimmät vinkit reissua suunnitteleville ja kaukokaipuisille.

Reissaajan vinkkipankkiin

Usein kysyttyä

Mietityttääkö vielä jokin matkavakuutukseen liittyen? Olemme koonneet vastauksia yleisimpiin kysymyksiin.

Siirry usein kysyttyihin kysymyksiin

Oletko vaihtamassa tai kilpailuttamassa vakuutusyhtiötä?

Laske helposti tarjous useammasta vakuutuksesta lisäämällä tarvitsemasi vakuutukset yksi kerrallaan ostoskoriin.