Matka Yhdysvaltoihin: turvallisuus kohteessa

Yhdysvallat on lentojen halpenemisen myötä kasvattanut suosiota myös suomalaisten lomakohteena. Yleisesti ottaen USA on turvallinen maa matkustaa, kunhan noudattaa tavanomaista varovaisuutta. Ifin kattava matkavakuutus tuo mielenrauhaa maassa, jossa on terveydenhuollossa korkeat kustannukset.

Rikollisuuden ja terrorismin riskit Yhdysvalloissa

 • Rikollisuus on edelleen yleisempää suurissa kaupungeissa, vaikka esimerkiksi New York on ollut viime vuosikymmeninä huomattavasti turvallisempi kuin 1970- tai 1980-luvuilla.
 • Matkailijoihin kohdistuvat rikokset ovat yleensä pienimuotoisia, esimerkiksi hetken mielijohteesta tehtyjä laukkuvarkauksia.
 • Yhdysvalloissa on olemassa kansainvälisen terrorismin uhka, ja viranomaiset ovat valmiudessa muun muassa lentokentillä ja suurissa kaupungeissa. Lisäksi maassa on sattunut joitakin joukkoampumisia, joissa uhrit ovat valikoituneet sattumanvaraisesti.

Sään ääri-ilmiöiden ja luonnonmullistusten riskit

 • Tornadokausi on keskilännessä huhti-kesäkuussa ja hurrikaanikausi itärannikolla sekä Meksikonlahden rannikolla kesäkuusta marraskuulle.
 • Maastopalot ovat erityisesti syksyisin aiheuttaneet laajoja tuhoja ja evakuointeja Kaliforniassa. Viranomaiset tiedottavat paloista mm. liittovaltion verkkosivulla.
 • Länsirannikolla maanjäristykset ovat mahdollisia.

Tiesitkö, että Ifin matkavakuutuksessa on turva kriisitilanteiden varalle?

Kriisiturva auttaa matkustamista Yhdysvaltoihin

Jos matkakohdettasi uhkaa hurrikaani tai siellä tapahtuu terrori-isku tai maanjäristys, Ifin matkavakuutukseen sisältyvä kriisiturva korvaa matkan peruuntumisen. Jos kriisi yllättää kesken matkan, voit keskeyttää matkasi ja korvaamme sinulle muun muassa uudet paluulennot.

Palmuja kovassa tuulessa Floridan rannikolla

Vinkit turvalliseen matkailuun Yhdysvalloissa

 • Autoa vuokratessa on suositeltavaa ottaa riittävän kattava vakuutus autovuokraamosta.
 • Käytä autossa aina turvavöitä. Ajamiskulttuuri, nopeusrajoitukset sekä määräykset esimerkiksi promillerajoista ja matkapuhelimen käytöstä vaihtelevat osavaltioittain.
 • Älä jätä autoon passia tai muuta arvotavaraa. Mikäli passisi katoaa tai varastetaan, ilmoita asiasta paikalliselle poliisille.
 • Ota tärkeistä matkustusasiakirjoista kopiot, ja säilytä ne erillisessä paikassa.
 • Mikäli joudut rikoksen kohteeksi, ilmoita siitä mahdollisimman pian paikalliselle poliisille.
 • Seuraa paikallisten viranomaisten ohjeita. Rangaistukset virkavallan vastustamisesta vaikkapa pidätyksen yhteydessä saattavat olla ankarat.
 • Alkoholin ostamisen ikäraja on Yhdysvalloissa 21 vuotta. Alkoholilainsäädäntö vaihtelee osavaltioittain, mutta seuraukset sen rikkomuksista ja humalaisen häiriökäyttäytymisestä saattavat olla kovat.
 • Vältä hotellilääkärien palveluita. Suosituissa turistikohteissa hotellin vastaanotto saattaa suositella hakeutumista hotellilääkärille, mutta hotellilääkärit eivät usein hyväksy maksun suorittamista matkavakuutusyhtiön kautta. Hinta pienimuotoisesta diagnoosista saattaa kohota 2000–6500 dollariin, kun se ensiapuklinikalla maksaa keskimäärin 250 dollaria.
 • Seuraa paikallisia uutisia. Ajankohtaista viranomaistietoa terrorismin uhista saa Yhdysvaltojen turvallisuusministeriön verkkosivuilta. Sieltä voit tilata muutoksista ilmoitukset myös sähköpostiin tai sosiaalisen median kanaviin.
 • Hirmumyrskyn uhatessa seuraa uutisia ja paikallisten viranomaisten ohjeita. Sääoloista saa ajankohtaista viranomaistietoa liittovaltion sääpalvelun verkkosivuilta ja hurrikaaneista kansallisen hurrikaanikeskuksen verkkosivuilta.
 • Siirry paluumatkalla ajoissa lentokentälle. Kansainväliset lentokentät ovat USA:ssa ruuhkaisia, ja turvatoimiin kannattaa varata aikaa. Rajamuodollisuuksiin voi kulua jopa useita tunteja sekä tulo- että paluumatkalla.
 • Tee matkustusilmoitus Suomen ulkoministeriölle, jotta ministeriö voi kriisitilanteessa ottaa sinuun yhteyttä.
 • Yhdysvaltojen yleinen hätänumero on 911
 • Lataa matkavakuutuskortti ennen matkaa 

Ambulanssilennon kustannus USA:sta Suomeen saattaa kohota jopa 100 000 euroon.

Lääkärit ja sairaalat Yhdysvalloissa

Ennen lähtöä Yhdysvaltoihin, lataa digitaalinen matkavakuutuskortti. Matkavakuutuskortilta näet, mitä tehdä, jos sairastut Yhdysvalloissa. Siitä näet tärkeät puhelinnumerot ja sopimussairaalat. 

Yhdysvalloissa terveydenhuollon taso on korkea, mutta samalla erittäin kallis, ja potilas voi helposti tulla rahastetuksi myös tarpeettomista toimenpiteistä. Ambulanssilennon kustannus USA:sta Suomeen saattaa kohota jopa 100 000 euroon ja yksittäinen lääkärikäynninkin hinta yli tuhanteen euroon.

Olemme koonneet erilliselle sivulle tarkempia tietoja sairastumisen kustannuksista Yhdysvalloissa ja muissa ulkomaiden kohteissa. Vertailu osoittaa, että Yhdysvallat on terveydenhuollon kustannustasolta yksi kalleimmista maista, ja siksi USA:n reissulle on erityisen painavat syyt hankkia matkavakuutus.

Lähteet: If ja ulkoministeriön Yhdysvaltojen matkustustiedote

Hanki lisää hyödyllistä tietoa reissulle ja muista matkavakuutus!

Hei! Oliko tällä sivulla oleva tieto sinulle hyödyllistä?

Sivun sisältö oli hyödyllistä
* Pakollinen kenttä
Lomake lähetetään...

Emme valitettavasti voi vastata tällä sivulla jättämääsi palautteeseen. Jos haluat vastauksen, lähetäthän meille viestin Omien sivujen kautta.