Näin varmistat kotisi turvallisuuden myös lomien aikana

Pyydä naapureita tarkkailemaan kotiasi poissa ollessasi

Pyydä naapureita tarkkailemaan kotisi ympäristöä lomamatkasi aikana. Mikäli kotisi lähettyvillä näkyy vieraita ihmisiä, pyydä naapureita tiedustelemaan, millä asialla he ovat. Muista kuitenkin kertoa etukäteen, jos kotiisi on tulossa esimerkiksi remonttifirma tai sukulainen yöpymään.

Pyydä myös naapuriasi pitämään kotisi asutun näköisenä. Tämä tarkoittaa postilaatikon tyhjentämistä päivittäin, lumitöiden tekemistä (tai ainakin jälkien tekemistä lumeen), nurmikon leikkaamista kesäaikaan jne. Voit myös itse laittaa sisälle muutaman valaisimen syttymään ajastimella.

Suojaa kotisi hälytysjärjestelmällä

Perusturvallisuustasoa voi nostaa esimerkiksi hankkimalla kotiin elektronisen murtohälyttimen. Muista kuitenkin, että yksikään laite ei auta murtoja vastaan ellei niitä käytetä! Lisäksi vahinko korvataan usein ilman omavastuuvähennystä, jos hälytyslaitteisto on estänyt vahingon tai pienentänyt vahingon määrää.

Tarkista palohälyttimen toimivuus

Hälytysjärjestelmään on mahdollista yhdistää myös palovaroittimet. Tällöin palohälytyksen sattuessa, vartiointiliike saa liiketunnistimissa olevien kameroiden välityksellä heti tiedon tulipalosta ja voi lähettää palokunnan paikalle.

Tarkista, että matka- ja kotivakuutuksesi ovat ajan tasalla

Matkatavarat sisältyvät yleensä Ifin kotivakuutukseen. Irtaimisto on vakuutettuna kaikkialla maailmassa, kun se on tilapäisesti enintään vuoden pois vakuutuspaikasta. Voit ottaa erillisen matkatavaravakuutuksen, jos haluat matkatavaroillesi laajemman vakuutusturvan tai pienemmän omavastuun.

Lisäksi on hyvä tarkistaa, että kotivakuutus kattaa myös sinulle tärkeät arvoesineet ja vakuuttaa ne tarvittaessa erikseen. Tee listaus ja ota kuvat arvoesineistäsi, kuten koruista ja tauluista. Listaus kannattaa säilyttää esimerkiksi tallelokerossa tai sähköisenä pilvipalvelussa.

Muista hankkia myös matkavakuutus ennen reissua – se turvaa sinut maailmalla ja auttaa, jos esimerkiksi sairastut tai matkasi keskeytyy yllättäen. Laske matkavakuutuksen hinta verkkokaupassa 24/7.