Kotivakuutus kerros- tai rivitaloon

Lumo

Lumo-asiakkaana uusi kotivakuutuksesi on ensimmäisen kuukauden maksuton. Katso miten

Ifin kotivakuutus ei petä. Yli 90 % meille tulevista korvaushakemuksista saa myöntävän päätöksen. Kuinka moni muu pystyy samaan?

Meiltä saat tarpeisiisi sopivan kotivakuutuksen omaan ja vuokrakotiin

 • Laajat kotivakuutuksemme kattavat myös puhelimen
 • Jaa vakuutuslaskusi 12 erään maksutta
 • Ifiltä saat Suomen parasta korvauspalvelua

Mitä vakuutus korvaa? LaajaPlus Laaja Perus
Saat vähintään yhtä hyvän korvauksen kuin vanhasta yhtiöstäsi

Jos vaihdat kotivakuutuksesi toisesta vakuutusyhtiöstä Ifin LaajaPlus-turvaan, lupaamme korvata vähintään sen, minkä nykyinen kotivakuutuksesi korvaisi. Uskallamme luvata tämän, koska LaajaPlus-kotivakuutus on ehdoiltaan ensiluokkainen ja uskomme sinun olevan hyvin tyytyväinen siihen.

Voimassaolo: Jos edellinen toisen yhtiön vakuutuksesi olisi korvannut kodillesi sattuneen vahingon, myös me korvaamme sen, vaikka se ei kuuluisi Ifistä ottamaasi LaajaPlus-kotivakuutukseen. Tuotelupaus on voimassa kaksi vuotta.

Korvaaminen: Suoritamme lisäkorvauksen, jos LaajaPlus-turvan korvaus on ollut sinulle huonompi kuin edellisen yhtiösi korvaus olisi ollut. Lisäkorvausta ei kuitenkaan suoriteta, jos korvauksen erot johtuvat eroista omavastuuosuuksissa.

Valitse Ifin LaajaPlus-kotivakuutus niin voit olla varma, että arvokas kotisi ja omaisuutesi on vakuutettu parhaalla mahdollisella tavalla!

Esineidesi arvo säilyy pidempään

Monien esineiden ikä vaikuttaa niistä maksettavan korvauksen määrään. LaajaPlus-turvatasolla esineiden iän vaikutus on pienin, joten saat lähes aina isomman korvauksen kuin Laaja-turvatasolla.

Tavallisesti arvo laskee joka vuosi hankintavuoden jälkeen. Esim. kodinkoneiden ja polkupyörien arvo laskee 9 %, silmälasien arvo 15 % ja matkapuhelimien arvo 25 % vuodessa.

LaajaPlus-turvatasolla saat mm. läppäreille ja puhelimille hankintavuoden lisäksi kaksi ylimääräistä vuotta ennen kuin niiden ikä vaikuttaa korvaukseesi. Monille muille esineille saat kolme ylimääräistä vuotta.

Esimerkkejä:

 • Sinulla on vuonna 2018 ostettu älypuhelin, joka särkyy vuonna 2020. Ensisijaisesti korvataan laitteen korjauskulut. Jos laite ei ole korjattavissa, LaajaPlus-kotivakuutus korvaa vastaavan puhelimen ilman ikävähennyksiä.
 • Sinulla on vuonna 2016 ostettu polkupyörä, joka varastetaan vuonna 2020. LaajaPlus-kotivakuutuksessa pyörän korvauksena sinulle maksetaan 91 % uuden vastaavan pyörän hinnasta, koska 9 %:n vuosivähennys tehdään vain viimeiseltä vuodelta.
Saat yli 5 000 € arvoisesta esineestä paremman korvauksen

LaajaPlus-turvatasolla yksittäiset esineet korvataan 17 000 € asti. Alemmilla tasoilla yksittäisen esineen maksimikorvaus on 5 000 €. 

Näiden rajojen sisällä olevat esineet kuuluvat automaattisesti kotivakuutukseen, eikä niitä tarvitse erikseen luetella tai kirjata. Jos sinulla on vielä arvokkaampia esineitä, voit vakuuttaa ne erikseen asiakaspalvelussamme.

Poikkeuksena on polkupyörä ja sähköpyörä, jotka korvataan LaajaPlus-turvatasolla 5 000 € asti. Muilla tasoilla pyörän maksimikorvaus on 2 500 €.

Rikkoutumiset ja muut yllättävät vahingot

Kotivakuutus korvaa äkillisesti ja yllättäen rikkoutuneen irtaimistosi kaikenlaisten vahinkojen tapauksissa.

Korvattavien vahinkojen syitä ei ole erikseen listattu. Saat korvauksen, kunhan vahinko on äkillinen ja yllättävä. (Vakuutus ei siis korvaa esim. tavallista käytöstä aiheutunutta kulumista, hiljalleen ruostumista tai tahallaan rikottuja esineitä.)

Esimerkkejä vahingoista, jotka korvataan:

 • Puhelin putoaa ulkona jalkakäytävälle ja lasi särkyy
 • Astianpesu- tai pyykkikone yhtäkkiä vain hajoaa
 • Televisio kaatuu kumoon imuroidessa
 • Kamera putoaa soutuveneestä veteen
 • Läppäristä tulee savua, eikä se enää käynnisty
Tulipalo, vuotovahinko tai sähkövahinko

Korvaamme tulen ja savun tai esimerkiksi suoran salamaniskun irtaimistollesi aiheuttamat vahingot.

LVI-putkiston tai esimerkiksi pesukoneen vuoto voi kastella rakenteet ja irtaimiston, ja aiheuttaa mittavat vahingot. Vuototurvamme korvaa kotisi vuotovahingot.

Jos esimerkiksi oikosulku rikkoo sähkölaitteen kotonasi, korvaamme rikkoutuneen laitteen.

Varkaus tai ilkivalta

Korvaamme varkauden, ilkivallan, murron tai ryöstön aiheuttaman vahingon kotonasi tai sen ulkopuolella.

Esimerkkejä:

 • Matkalta palattaessa huomataan, että kotiin on murtauduttu. Ovi on rikki ja omaisuutta on viety. Korvaamme varastetun omaisuuden.
 • Pyörä jätetään lukittuna parkkiin rautatieasemalle. Asemalle palattaessa pyörä on viety. Korvaamme pyörän rahallisen arvon.
Luonnonilmiövahinko

Luonnonilmiöt myrskyistä rakeisiin tai tulviin voivat aiheuttaa suuria vahinkoja. Korvaamme ne luonnonilmiöturvasta

Tilapäisasunto

Jos tulipalon, vesivahingon tai muun vakuutuksesta korvattavan vahingon takia koti on asuinkelvoton ja joudut asumaan väliaikaisesti muualla, korvaamme muualla asumisesta syntyviä ylimääräisiä kustannuksia enintään 85 %.

Saat halutessasi apua sopivan tilapäisasunnon etsinnässä ja toiveesi esim. sijainnin ja autopaikan suhteen otetaan huomioon.

Esimerkki: Putkirikko kastelee kodin lattian, joka joudutaan uusimaan. Kaksi viikkoa kestävän kuivatuksen ja lattiaremontin aikana asunnossa ei voi asua. Korvaamme ylimääräisistä asumiskustannuksista 85 %, kunnes remontti on valmis.

Tilapäisasumista korvataan korkeintaan 12 kuukauden ajan. Korvausta on mahdollista saada myös muuttokuluista ja tavaroiden remontin aikaisen varastoinnin kuluista.

Kiinteän sisustuksen vahinko

Kotivakuutus turvaa huoneiston kiinteän sisustuksen, kuten parketit ja keittiön kalusteet, valitsemaasi turvatasoon kuuluvissa vahinkotilanteissa.

Esimerkki: Astianpesukone päästää yllättäen vedet kesken ohjelman keittiön laminaattilattialle. Korvaamme laminaattilattian ja keittiökaapiston rungon uusimisen. Rikkoutuneen astianpesukoneen korjaus tai uusiminen korvataan irtaimistovahinkona Laaja- ja LaajaPlus-kotivakuutuksesta (kts. Särkymiset, putoamiset, kolhut ja muut yllättävät vahingot). Perus-kotivakuutuksesta ei korvata astianpesukoneen korjausta tai uusimista.

Taloyhtiön kiinteistövakuutus korvaa rakenteille aiheutuneet vauriot kuten betonilattian kuivatuksen.

Kiinteän sisustuksen enimmäiskorvausmäärä on 10 000 euroa ostaessasi vakuutuksen verkkokaupasta. Jos tarvitset tätä suurempaa määrää, soita asiakaspalveluumme, jossa laskemme sinulle tarjouksen. 

Matkatavaroiden vahingot

Korvaamme matkatavaroiden vahinkoja, kuten varkauden ja matkatavaroiden myöhästymisen. LaajaPlus- ja Laaja-tasoilla korvataan myös matkalla rikkoutuneita tavaroita.

Vahinkojen omavastuu eri turvatasoilla:

LaajaPlus: 50 € / vahinkotapahtuma 3 500 euroon asti
Laaja ja Perus: valitsemasi irtaimiston omavastuu eli 150 €, 250 € tai 450 € / vahinkotapahtuma

Esimerkki: Uusi 500 euron arvoinen järjestelmäkamera varastetaan tarvikkeineen etelänlomalla. Sinulla on Laaja-tason kotivakuutus ja irtaimistovahingon omavastuu on 150 €. Korvauksesta vähennetään 150 euron omavastuu ja vakuutuksesta tehdään 350 euron suuruinen korvaus

LaajaPlus-turvataso korvaa myös ulkomailla mukanasi olevaa käteistä rahaa 500 € asti, joten olet hyvässä turvassa taskuvarkailta. Muilla tasoilla käteisen yläraja on 100 €.

Vastuuvahinko tai oikeudenkäynti

Korvaamme sinun tai taloudessasi asuvan henkilön

 • ulkopuoliselle aiheuttaman esine- tai henkilövahingon 200 000 € asti, kun vakuutettu on korvausvastuussa aiheuttamastaan äkillisestä vahingosta. Omavastuu on sama kuin irtaimistolla.
 • yksityiselämääsi liittyvien riita- ja rikosasioiden oikeudenkäyntikuluja 10 000 € asti. Oikeusturvan omavastuu on 20 % kustannuksista, kuitenkin vähintään 170 €.
Lakimiesapu identiteettivarkauksissa

Jos joudut identiteettivarkauden uhriksi, saat apua tilanteen ratkaisemiseen. Voit hakea korvauksia, jos joudut turvautumaan lakimiesapuun esimerkiksi tutkintailmoituksen laatimisessa, esitutkinnassa avustamisessa tai virheellisten vaateiden hylkäämisessä. Näitä lakimieskuluja korvataan 2 000 euroon asti ilman omavastuuta.

Vakuutus ei korvaa identiteettivarkaudesta aiheutuneita mahdollisia taloudellisia tappioita tai kuluja, eikä kustannuksia, jotka liittyvät muun muassa ansiotoimintaan tai toisen perheenjäsenen tekemään rikokseen.

Identiteettivarkausturva on määräaikainen ja voimassa 1.6.2020-31.5.2022.

Esimerkki: Olet identiteettivarkauden seurauksena saanut aiheettomia laskuja, joista olet tehnyt rikosilmoituksen poliisille. Laskuttaja ei ole kuitenkaan luopunut vaateistaan, minkä seurauksena voit turvautua suomalaisen lakimiehen apuun vaateiden hylkäämiseksi.

Lue lisää identiteettivarkausturvasta

Voit valita kotivakuutuksen omavastuuksi 150, 250 tai 450 euroa. Yleisin irtaimiston omavastuu asiakkaillamme on 150 euroa.

Jos haluat vakuuttaa omakotitalosi, tutustu omakotitalon kotivakuutukseen.

Jos olet yksityinen vuokranantaja, lue lisää sijoitusasunnon vakuutuksesta.

Ifin laaja kotivakuutus on testivoittaja!

If Laaja kotivakuutus voitti Kuluttaja-lehdessä (07/20) julkaistun testin, jossa vertailtiin kahdeksan vakuutusyhtiön laajoja kotivakuutuksia.

Testin parhaaksi valittu vakuutuksemme pärjäsi loistavasti hintaa, ehtoja sekä asiakastyytyväisyyttä vertailevassa testissä kaikilla osa-alueilla.

Mitä kotivakuutus kattaa?

 • huonekalut, kodinkoneet, elektroniikka, vaatteet ja harrastusvälineet
 • arvoesineet, kuten korut, taulut ja soittimet
 • huoneiston kiinteä sisustus, kuten asunnon pintamateriaalit ja kaapistot
 • tekemäsi kodin parannukset, esimerkiksi remontoitu keittiö tai sauna
 • muille aiheutetut vahingot, joista sinä tai perheenjäsenesi olette korvausvastuussa
 • vuokratun ja lainatun irtaimiston vahingot
 • vahingosta johtuvan tilapäismajoituksen kulut.

Sinun kanssasi samassa osoitteessa asuvat perheenjäsenesi sekä heidän omistamansa tavarat kuuluvat automaattisesti kotivakuutuksen piiriin. 

Lisäksi kotivakuutuksemme sisältää aina vastuu- ja oikeusturvavakuutuksen. 

Uutta! Maksuton turva identiteettivarkauksien varalta

Uusi määräaikainen identiteettivarkausturva sisältyy maksutta kaikkiin Ifin kotivakuutuksiin. Turva on määräaikainen ja voimassa 1.6.2020-31.5.2022 niin uusille kuin vanhoille kotivakuutusasiakkaillemme.

Tutustu identiteettivarkausturvaan

Laaja kotivakuutus korvaa puhelimen rikkoutumisen

Puhelimien vahingot ovat yleisimpiä kotivakuutuksesta korvattavia vahinkoja. Kun sinulla on Laaja-tason kotivakuutus, korvaamme sinulle mm. särkyneen lasin sekä puhelimen kastumisen ja varkauden. Jos esimerkiksi pudotat puhelimen vahingossa maahan ja sen lasi menee rikki, Laaja-tason kotivakuutus korvaa vahingon.

Jos sinulla on uutta elektroniikkaa, kuten kallis älypuhelin tai läppäri, suosittelemme ehdottomasti LaajaPlus-kotivakuutusta. LaajaPlus-tason vakuutuksessa puhelimen ikä ei nimittäin vaikuta korvauksen määrään, jos vahinko sattuu puhelimen hankintavuonna tai kahden seuraavan vuoden aikana.

 • Kotivakuutus voimassa muuton aikana

  Kotivakuutukseen kuuluva irtaimisto on vakuutettu muuton aikana molemmissa asunnoissa. Ole siis huoletta, jos esimerkiksi muuttolaatikko tippuu vahingossa käsistäsi ja astiat rikkoutuvat. Kotivakuutus korvaa näistä aiheutuneita vahinkoja.

  Muista kuitenkin siirtää kotivakuutuksesi aina uuteen osoitteeseen. Tähän voit käyttää uutta If Mobiilia, jolla hoidat vakuutusasioitasi entistä helpommin, missä ikinä liikutkin. If Mobiilin saat sekä Android- että Apple -laitteille.

 • Vakuuttaminen täydestä hinnasta

  Ostaessasi kotivakuutuksen verkkokaupasta huonekalusi, kodinkoneesi ja muut kotivakuutukseen sisältyvät esineet on vakuutettu täydestä hinnasta. Tämä tarkoittaa sitä, ettei sinun tarvitse miettiä vakuutusta ostaessasi, kuinka paljon kodissasi on omaisuutta ja riittääkö esimerkiksi tietty korvaussumma kattamaan mahdollisia vahinkoja.  

  Poikkeuksen täydestä hinnasta vakuuttamiseen tekevät tietyt esineryhmät, kuten arvokkaat esineet. Varmista ennen kotivakuutuksen ostamista, ovatko esineesi arvokkaampia kuin esineryhmien enimmäiskorvausmäärät tietyllä turvatasolla. Nämä enimmäiskorvausmäärät voit tarkistaa oppaasta tai ehdoista. Katso nämä myös silloin, kun ostat uusia, arvokkaita esineitä kotiisi ja sinulla on jo meillä kotivakuutus. Muutoin myös uudet esineesi kuuluvat kotivakuutukseesi.

 • Arvokkaan esineen vakuuttaminen

  Arvokkaat esineet, kuten sähköpyörät ja korut kuuluvat lähtökohtaisesti kotivakuutukseen, ja korvaamme ne aina ehtojen mukaisesti enimmäiskorvaukseen saakka. Jos arvokkaan esineesi arvo ylittää tietyt rajat valitulla turvatasolla ja haluat saada täyden korvauksen, esine kannattaa vakuuttaa erikseen. 

  • Kotivakuutuksesta  korvataan yksittäinen esine 5 000 euroon ja polkupyörä 2 500 euroon asti. Jos otat Laaja-turvan ja sinulla on esim. 3 500 euron polkupyörä, vakuuta pyöräsi erikseen, jotta saat täyden korvauksen. 
  • LaajaPlus-turvatasolla esine korvataan 17 000 euroon ja polkupyörä 5 000 euroon saakka.

  Tarkista esineiden ja esineryhmien rajat kotivakuutuksen oppaasta tai ehdoista. Jos sinulla on rajat ylittäviä esineitä ja haluat vakuuttaa ne erikseen, ota yhteyttä asiakaspalveluumme

 • Näin vakuutat sähköpyörän

  Sähköpyöräsi kuuluu kotivakuutukseen, jos sen teho on enintään 250W, avustus kytkeytyy pois päältä, kun nopeus saavuttaa 25km/h sekä avustus toimii vain poljettaessa.

  Jos sähköpyöräsi ylittää nämä kohdat, tarvitset liikennevakuutuksen. 

  Lue liikennevakuutuksesta
 • Keskitä Ifiin ja saat alennusta vakuutusmaksuistasi

  Hankkimalla Ifistä kotivakuutuksen pääset If Etuohjelmaan ja saat pysyvän 10–16 % alennuksen vakuutusmaksuistasi. Etuohjelmaan pääset myös autovakuutuksella. 

  Osta autovakuutus