Turvallisesti pulkkamäessä ja rinteessä

Pulkkamäkiin ja laskettelurinteisiin on mentävä, kun lunta on. Mäessä vietetty päivä on myös hyvää liikuntaa koko perheelle.

Kun vauhdin hurma vie, vaaran paikat kuitenkin helposti unohtuvat. Maalaisjärjelläkin pääsee jo pitkälle, mutta ikäviltä onnettomuuksilta välttyy noudattamalla ainakin seuraavia, hyviä vinkkejä.

Ylhäältä ja takaa tuleva väistää.

5 turvallisuusvinkkiä rinteeseen:

  • Vauhti voi mäessä kiihtyä vaarallisen kovaksi, jolloin voi sattua kolhuja. Yleisimpiä vahinkoja pulkkamäessä ovat hammas- ja päävammat, joten laskettelu- tai jääkiekkokypärän käyttö ei ole ollenkaan liioiteltua.
  • Mäkeä kannattaa laskea siihen tarkoitetuilla välineillä. Itse kehitellyt kelkat kannattaa unohtaa. Tarkista myös valmistajan suositusikäraja laskuvälineelle.
  • Vältät ruhjeet ja häntäluuvammat, kun varmistat, että mäki on tasainen. Lumen alla voi olla yllättäviä töyssyjä ja kivenlohkareita piilossa.
  • Hyvät tavat ovat kultaa mäessä: ylhäältä ja takaa tuleva väistää ja isommat lapset varovat pienempiä.
  • Mäen kannattaa sijaita riittävän kaukana liikenneväylistä ja siinä tulisi olla mahdollisimman vähän puita ja muita esteitä. Turvallisin mäki on usein ennestään tuttu.


Turvallista mäenlaskua!

Turvaa tapaturmien varalta antaa myös If Lapsivakuutus.