Henkivakuutus

Kuoleman ennakointi on mahdotonta, mutta läheisten toimeentulon varmistaminen helppoa.

Henkivakuutus otetaan rakkaille.

 • Turvaa perheesi taloudellinen tasapaino, jos menehdyt
 • Pariturva on edullinen ratkaisu pariskunnille
 • Erikoishintaan yhteistyöjärjestöille ja -liitoille

Miksi henkivakuutus kannattaa ottaa?

Henkivakuutuksen ottaminen on rohkea teko, joka turvaa rakkaidesi arkea, jos sinä menehdyt. 

Taloudellinen turva antaa läheisillesi mahdollisuuden keskittyä suruun. He voivat käyttää korvaussumman esimerkiksi lainojen maksuun, päivittäiseen elämiseen tai perintöveron maksamiseen.

Jos perheeseesi kuuluu lapsia tai jaat puolisosi kanssa asuntolainan, on henkivakuutus erityisen tärkeä. Muista, että voit päättää vakuutusmäärän itse – suppea vakuutus edullinen ja parempi suoja kuin ei vakuutusta lainkaan!

Kuinka suuren henkivakuutuksen tarvitsen?

Valitse henkivakuutuksen vakuutusmäärä eli korvauksen määrä elämäntilanteesi mukaan. Saat hyvän arvion vakuutuksen tarpeestasi, kun lasket yhteen 

 • kotitaloutesi velat
 • kotitalouden vuosiansiot
 • 20 000 euroa jokaista lastasi kohden.

Yhteenlaskettu summa on meidän suosituksemme henkivakuutuksen vakuutusmääräksi.

Voit valita vakuutusmääräksi 50 000 – 300 000 euroa. Jos olet järjestö- tai liittoasiakas, voit valita vakuutusmäärän järjestökohtaiseen enimmäismäärään saakka. 

Laske hinta henkivakuutukselle

Yhteinen pariturva on edullinen ratkaisu

Pariturva on kahden hengen henkivakuutus esimerkiksi pariskunnille tai aviopareille. Pariturva on yksi vakuutus yhteisellä vakuutusmäärällä, jossa on kaksi vakuutettua ja molemmilla vakuutetuilla on omat edunsaajansa. 

Toisen kuollessa vakuutusmäärä maksetaan kokonaisuudessaan kuolleen osapuolen edunsaajille. Mikäli molemmat vakuutetut kuolevat samanaikaisesti, vakuutusmäärä maksetaan puoliksi kummankin edunsaajille.

Mitä henkivakuutus korvaa?

Henkivakuutus korvaa​

 • sairauden aiheuttaman kuoleman
 • tapaturman aiheuttaman kuoleman.

Korvaus maksetaan vakuutetun omaisille. Voit halutessasi muuttaa edunsaajaa Omilla sivuilla​

Suomen edullisin henkivakuutus yhteistyöjärjestöille ja -liitoille

Ifin yhteistyöjärjestön tai -liiton jäsenenä sekä sinä että puolisosi olette oikeutettuja saamaan henkivakuutuksen Suomen edullisimpaan hintaan.

Vakuutus- ja rahoitusneuvonta FINE:n viimeisimmän hintavertailun* mukaan Ifin tarjoama Primus on Suomen edullisin henkivakuutus. 

 • Katso listasta, kuulutko yhteistyöjärjestöömme, jolloin olet perheinesi oikeutettu näihin järjestösi neuvottelemiin etuihin.
 • Saat kaikkiin uusiin Primus-henkivakuutuksiin lisäetuna 2 000 euron Selviytymisturvan, joka on tarkoitettu kattamaan esimerkiksi hautajaiskustannuksia.**
 • Primus-vakuutukset myöntää Ifin yhteistyökumppani Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kaleva.

Laske hinta henkivakuutukselle

*) Vakuutus- ja rahoitusneuvonta FINEn tekemä viimeisin hintavertailu 9/2016.

**) Selviytymisturva koskee aikuisten Primus-henki- ja tapaturmavakuutuksia ja lasten Primus-tapaturmavakuutuksia. Se ei koske Primus-jatkovakuutuksia eikä myöskään konvertoituneita Primus-vakuutuksia.