Lentopallo on hauskaa ja tehokasta kuntoilua

Helsinkiläinen Seppo Halvari, 68, on lentopallokentällä jopa kuusi kertaa viikossa – sekä pelaamassa että katsomossa. Tapanilan Erän M5-lentopallojoukkueesta on tullut hänelle melkein elämäntapa sekä tehokas keino pitää itsensä kunnossa.

Kuinka kauan olette pelanneet yhdessä?

Suurin osa meidän porukasta on pelannut yli kymmenen vuotta yhdessä. Mutta uusiakin pelaajia tulee mukaan. Esimerkiksi kapteeni Jari Paunonen tuli joukkueeseen kolme vuotta sitten.

Millainen on joukkueen ikähaitari?

Joukkueen nuorin, Jari Kyrönlahti, on 51. Minä ja Atte Nurmi, 60, olemme joukkueen vanhimmat. Osaaminen lentopallossa on enemmän kiinni kokemuksesta kuin iästä. Että on taju kentästä, osaa lukea palloa ja tietää, mihin se lyönnistä menee. Laaja ikähaitari on aika mukavaa ja rikkaus meille.

Mitä ominaisuuksia lentopallossa tarvitaan?

Eniten se vaatii joukkuehenkeä, pelaamisen pitää olla hauskaa koko joukkueelle.

Sosiaalinen puoli on mukava, meillä on sellainen pieni yhteispaine. Jos joku ei tule harjoituksiin, kysellään että mikäs sillä nyt on. Peliä pitää ajatella kentällä koko ajan: jos ajatukset harhailevat, se näkyy heti. Pelaaminen vie aikaa. Meillä on kolmet treenit viikossa. Mutta eipä tarvitse käydä kuntosalilla tai lenkillä, kun pelaa lentopalloa.

Osaaminen lentopallossa on enemmän kiinni kokemuksesta kuin iästä.
M5-joukkueessa pelaavat Ari Tuomi, Jari Kyrönlahti, Esa Hakonen, Sam Simonsen, Seppo Halvari ja Jari Paunonen.

Onko teillä tiukat jälkipelit?

Aika vähän näemme kentän ulkopuolella. Osa peleistä on vieraspelejä, niihin menemme yhdessä. Saunailtoja on lähinnä turnauksissa, joita on muutama vuodessa. Vuonna 2013 olimme yhdessä seuran kanssa katsomassa lentopallon miesten Euroopan-mestaruuskilpailuja Puolassa.

Miten kroppa kestää lentopallon?

Jos ei ole pelannut koko ikäänsä lentopalloa, kroppa kestää hyvin. Lajin voi aloittaa hyvin vanhempanakin. Pelatessa oppii kuuntelemaan kehoaan, eikä pelissä ole paljon juoksemista. Polvisuojukset tarvitaan, jos syöksyy pallon perään.

Onko voittaminen tärkeää?

Pelaamme Suomen Lentopalloliiton Etelä-Suomen alueen kuntosarjassa. Siellä pelaaminen on vapaampaa ja rennompaa kuin kilpasarjassa. Ei tarvita lisenssejä eikä tuomareita, riittää että kirjuri kirjaa pisteistä. Tulokset lähetetään silti liittoon. Hyvä peli on meille tärkeintä: hyviä, pitkiä palloja. Oikein tsemppaamme toisiamme siinä. Voittaminen – no, äsken pelattiin peli, jonka voitimme. Pelin jälkeen jäimme vielä pelailemaan vastustajan kanssa. Onhan tämä niin hauskaa! 

M5-lentopallojoukkue / Tapanilan Erä

Perustettu:

Urheiluseuran toiminta alkoi 1933.

Kokoontuu:

Treenit ja ottelut ovat kolme kertaa viikossa jossakin Koillis-Helsingin koulussa.

Kiinnostuitko?

Tapanilan Erässä on joka syksy lentopallokoulu. Koulussa on kaksi tasoa, ja sieltä voi myös nousta joukkueisiin, jos haluaa jatkaa pidemmälle. Myös monilla muilla urheiluseuroilla ympäri Suomea on lentopallotoimintaa.

Meidän porukka

Tässä Ifin sarjassa tutustumme erilaisiin harrastus- ja ajanvieteporukoihin yhden niiden jäsenen kautta. 

Lue myös tarinat egyptiläisen tanssin ryhmästä Perniössä, keravalaisesta bridge-porukasta ja Kuusankoskella toimivasta senioriteatterista.

Sinulle voi olla hyötyä myös näistä sivuista