Egyptiläinen tanssi liitti naiset yhteen

Harrastukset pitävät mielen ja kropan terveinä.

Perniöläinen Sinikka Tammi, 67, kutsuu egyptiläisen tanssin harrastusryhmäänsä perheeksi. Tanssiminen vahvistaa rohkeutta, kuntoa ja jopa kielipäätä, sillä opetus tapahtuu englanniksi.

Miten tanssiharrastuksesi alkoi?

Löysin egyptiläisen tanssin työväenopiston esitteestä. Siitä on nyt 14 vuotta.

Ryhmässämme Niilin Liljoissa on kahdeksan tanssijaa. Kaksi nuorinta ovat 51-vuotiaita ja vanhin 75-vuotias. Oli hirveän kivaa, että saimme viitisen vuotta sitten uudet tanssijat mukaan, ja ”nuoriso” on hyvin sopeutunut ryhmään.

Marion Christodoulou on opettanut meitä alusta asti, ja opetus on englanniksi. Saamme harjoituksissa two birds with one stone eli kaksi kärpästä yhdellä iskulla,tanssin ja englannin harjoittelun.

Mitä egyptiläinen tanssi on?

Se on itämaista tanssia. Tanssi on juurevaa, jalat ovat vahvasti kiinni lattiassa, mutta kaikki muut paikat liikkuvat. Mitä vaivattomammalta ja helpommalta liike näyttää, sitä vaikeampi se on. Lantion, selän ja vatsan lihakset ovat tärkeitä.

Emme ole seksikkäitä kuten kabareetanssijat vaan aistikkaita. Tämä on taidetta. Tanssi tulee sisältä, se ei ole vain liikettä.

Pienet kulumat eivät haittaa. Tanssiharjoitukset pitävät selän ja lantion terveinä.
Niilin Liljoissa tanssivat muun muassa Marion Christodoulou, Marjaana Murto, Kirsti Porra, Taina Vilén, Sinikka Tammi ja Marjukka Aalto.

Mikä on upeiden tanssiasujen merkitys?

Jos yrittäisi tanssia tavallisissa vaatteissa, siitä ei tulisi mitään. Tanssiessa täytyy tuntea hameen, vyön ja korujen paino. Nykyään vaatteita saa valmiina. Toiset teettävät ompelijalla, minäkin. Huiveja olemme tilanneet ympäri maailmaa, Lontoosta on saatu hienoimmat seitinohuet huivit.

Miten kroppa kestää egyptiläisen tanssin?

Pienet kulumat eivät haittaa. Olemme kaikki oppineet, miten oma vartalo liikkuu, ja otamme sen huomioon. Tanssiharjoitukset pitävät selän ja lantion terveinä. Tanssimme aina paljain jaloin.

Mitä olet saanut tanssiporukasta?

Porukka on antanut rohkeutta esiintyä. Ennen en oikein uskaltanut edes katsoa itseäni peilisalissa. Me esiinnymme erilaisissa tilaisuuksissa. Esiintyminen jännittää minua vieläkin. Marion sanoo aina, että kun tanssissa on oikea asenne, virheetkään eivät haittaa. Eikä niitä kukaan edes huomaa.

Kun katson ryhmää ympärilläni, tunnen että se on perheeni. Niin muutkin sanovat. Parasta ovat ryhmästä saadut ystävät, Marjaanaa kutsun siskokseni. Emme ole ryhmässä aina samaa mieltä, mutta kunnioitamme toisiamme.

Tanssiminen pitää meidät yhdessä, luomme jotakin yhdessä. On hieno tunne aistia vieressä tanssivan liikkeet. Jotenkin vain tietää katsomattakin, mitä toinen tekee seuraavaksi.

Niilin liljat

Perustettu:

2002.

Kokoontuu:

Perjantaisin Perniössä liikuntahallissa. Joskus tanssitaan yhden ryhmän jäsenen kotona vanhassa kansakoulussa.

Jäseniä:

7 + opettaja.

Kiinnostuitko?

Erilaisia itämaisia tansseja opetetaan tanssikouluissa ja -kursseilla ympäri Suomen.

Meidän porukka

Tässä Ifin sarjassa tutustumme erilaisiin harrastus- ja ajanvieteporukoihin yhden niiden jäsenen kautta. Lue myös tarinat helsinkiläisestä lentisjengistä, keravalaisesta bridge-porukasta ja Kuusankoskella toimivasta senioriteatterista.

Haluaisitko esitellä tässä juttusarjassa oman porukkasi?

If palkitsee pienellä lahjalla ne porukat, joista tehdään juttu. Ilmoittaudu mukaan.

Sinulle voi olla hyötyä myös näistä sivuista