Veneen moottori rikki

Toimintaohjeet moottorin rikkoutuessa vesillä

Jos kone sammuu äkillisesti, on tärkeää, että tiedät oman sijaintisi sekä arvioit ajelehtimisen suunnan ja nopeuden. Jos olet avoimilla vesillä, ajelehtiminen ei välttämättä aiheuta heti vaaraa. Kapeilla ja kivikkoisilla väylillä tai lähellä laivaväylää vaaratilanne on mahdollinen.

Ankkuroi vene, jos se on mahdollista. Älä ankkuroi keskelle väylää, sillä se saattaa aiheuttaa lisävaaran. Aseta merkkikuvio näkyville tai pimeällä sytytä ankkurivalo. Avomerellä ankkurointi ei välttämättä onnistu, mutta ajelehtimista voi hidastaa ajoankkurin avulla. Yritä pitää veneen keula kohti tuulta, niin veneen keinunta vähenee. Tämän jälkeen voit arvioida konevian syitä ja tarvittaessa hälyttää paikalle apua.

Meripelastuksen hälytysnumero 0294 1000

Meripelastuksen hälytysnumeroon soitettaessa puhelu yhdistyy lähimpään meripelastustoimen johtokeskukseen. Ilmoituksia vastaanottavat ja välittävät myös hätäkeskukset (yleinen hätänumero 112).

Jos vakuutukseesi sisältyy turva konerikon varalta ja kyse on korvattavasta konerikkovahingosta, vakuutus korvaa hinauksen lähimpään satamaan. Voit tarkistaa vakuutuksesi kattavuuden Omilta sivuilta.