Kannettava tietokone on varastettu

Toimi näin, jos kannettava tietokoneesi on varastettu

  1. Tee poliisille rikosilmoitus.
  2. Selvitä vastaavan uuden laitteen hinta. Voit katsoa hinnan esimerkiksi Gigantin sivuilta. Samaa mallia ei useinkaan ole enää myynnissä. Valitse ominaisuuksiltaan vastaava malli.
  3. Tee vahinkoilmoitus Omilla sivuilla.
  4. Käsittelemme vahinkoilmoituksesi nopeasti.

Korvauksen määrä riippuu muun muassa tietokoneen iästä ja kotivakuutukseen valitsemastasi omavastuusta. Tämän vuoksi korvauksen suuruus ei useinkaan vastaa uuden laitteen hintaa.

Tee vahinkoilmoitus Omilla sivuilla

Omat sivut palvelevat 24/7.

Omat sivut

Saat henkilökohtaista palvelua nyt joka päivä

Hoida vahinkoasiasi kuntoon helposti ja hetkessä numerossa 010 19 19 19 (ma–pe 8–20, la–su 10–16).

Soita korvauspalveluun

Miten vakuutus auttaa tietokonevahingossa?

Vakuutuskorvauksen määrään vaikuttavat tietokoneesi ikä, vakuutuksesi omavastuu sekä mahdollinen If Omavastuuraha. Yleisin kotivakuutuksen omavastuu on 150 euroa. Alle omavastuun jäävistä vahingoista ei makseta korvausta.

Huomaathan, että kaikkia vahinkoja ei korvata vakuutuksesta. Esimerkiksi viruksen tai haittaohjelman aiheuttamat vahingot eivät kuulu vakuutuksen piiriin.

Tietokoneen arvo alenee vakuutuksessa joka vuosi, joten mitä vanhemmasta laitteesta on kysymys, sen pienempi on myös sen arvo. Tämän vuoksi korvauksen suuruus ei useinkaan vastaa uuden tietokoneen hintaa. Jos laitteen arvo on pienempi kuin vakuutuksesi omavastuu, ei vakuutus korvaa silloin korjauskulujakaan.

[taulukko]

Hoidamme korvausasiasi nopeasti

Kun ilmoitat meille vahingosta Omilla sivuilla, ilmoituksen tekeminen on vaivatonta ja nopeaa. Otamme vahinkoasiasi käsittelyyn viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Tarkistamme puolestasi, että nämä asiat ovat kunnossa:

  • vakuutuksesi on ollut voimassa vahinkohetkellä
  • vahingoittunut tai varastettu omaisuus kuuluu vakuutuksesi piiriin
  • vahinko on vakuutusehtojen mukaan korvattava
  • olet hakenut korvausta vuoden sisällä vahingon sattumisesta.

Työnantajan omistamalle tietokoneelle sattuneet vahingot

Yrityksen omistama tietokone ei sisälly sinun kotivakuutukseesi, joten kotivakuutus ei korvaa työpaikkasi tietokonetta. Sinun kannattaa kysyä työnantajaltasi, miten sinun kannattaa toimia, jotta saat koneen nopeasti takaisin kuntoon.