Tietokone on kastunut

Ei hätää, kastuneen tietokoneen voi useimmiten korjata. Silloin laitteessa olevat kuvat, viestit, tiedostot ja ohjelmat säilyvät. Ifin yhteistyökumppaneita ovat iTapsa- ja mcare-huoltoliikkeet.

Toimi näin, kun tietokoneesi on kastunut

  1. Sammuta tietokone heti ja irrota se laturista. Irrota akku, jos mahdollista.
  2. Pyyhi koneesta kaikki näkyvä neste pois ja käännä kone ylösalaisin niin, että neste pääsee valumaan koneesta pois.
  3. Älä yritä käynnistää konetta. Tämä voi vaurioittaa konetta pahemmin.
  4. Selvitä tietokoneesi merkki, malli ja ostovuosi. Tee vahinkoilmoitus Omilla sivuilla.
  5. Kun olet tehnyt vahinkoilmoituksen, saat meiltä ohjeet korjausta varten. Yhteistyökumppanimme mcare korjaa kastuneet kannettavat tietokoneet.
  6. Kun laitteesi on korjattu, maksat vain oman osuutesi korjaamolle. Mcare voi laskuttaa loppuosan kustannuksista Ifiltä.

Tee vahinkoilmoitus Omilla sivuilla

Omat sivut palvelevat 24/7.

Omat sivut

Saat henkilökohtaista palvelua nyt joka päivä

Hoida vahinkoasiasi kuntoon helposti ja hetkessä numerossa 010 19 19 19 (ma–pe 8–20, la–su 10–16).

Soita korvauspalveluun

Miten vakuutus auttaa tietokoneen kastumisvahingossa?

Vakuutuskorvauksen määrään vaikuttavat tietokoneesi ikä, vakuutuksesi omavastuu sekä mahdollinen If Omavastuuraha. Yleisin kotivakuutuksen omavastuu on 150 euroa. Alle omavastuun jäävistä vahingoista ei makseta korvausta.

Kastuneen tietokoneen korjaus mcarella Techsave-menetelmällä maksaa normaalisti 299 euroa. Ifin asiakkaat saavat korjauksen 186 euron hintaan. Yli 80 % kastuneista tietokoneista tulee kuntoon tällä menetelmällä.

Tietokoneen arvo alenee vakuutuksessa joka vuosi, joten mitä vanhemmasta laitteesta on kysymys, sen pienempi on myös sen arvo. Tämän vuoksi korvauksen suuruus ei useinkaan vastaa uuden tietokoneen hintaa. Jos laitteen arvo on pienempi kuin vakuutuksesi omavastuu, ei vakuutus korvaa silloin korjauskulujakaan.

[taulukko]

Vaikka vakuutuksesta ei jäisi korvattavaa, voit silti Ifin asiakkaana hyödyntää mcaren Techsave-alennuksen ja yrittää korjauttaa kastuneen tietokoneesi.

Hoidamme korvausasiasi nopeasti

Kun ilmoitat meille vahingosta Omilla sivuilla, ilmoituksen tekeminen on vaivatonta ja nopeaa. Otamme vahinkoasiasi käsittelyyn viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Tarkistamme puolestasi, että nämä asiat ovat kunnossa:

  • vakuutuksesi on ollut voimassa vahinkohetkellä
  • vahingoittunut tai varastettu omaisuus kuuluu vakuutuksesi piiriin
  • vahinko on vakuutusehtojen mukaan korvattava
  • olet hakenut korvausta vuoden sisällä vahingon sattumisesta.

Hävinneiden tiedostojen palautus

Vakuutus ei korvaa tiedostojen palauttamista rikkoutuneesta tietokoneesta. Muistathan säännöllisen varmuuskopioinnin, niin tietokoneen rikkoutuessa säästyt monelta harmilta.

Jos vahinko on sattunut ja varmuuskopioita ei ole, voit ottaa yhteyttä yhteistyökumppaneihimme mcareen tai iTapsaan. Tiedostot on usein pelastettavissa rikkinäiseltä kovalevyltä. Hinnat vaihtelevat suuresti alkaen 79 eurosta.

Työnantajan omistamalle tietokoneelle sattuneet vahingot

Yrityksen omistama tietokone ei sisälly sinun kotivakuutukseesi, joten kotivakuutus ei korvaa työpaikkasi tietokonetta. Sinun kannattaa kysyä työnantajaltasi, miten sinun kannattaa toimia, jotta saat koneen nopeasti takaisin kuntoon.