Polkupyörä osallisena liikennevahingossa

Mikäli moottoriajoneuvo on osallisena kolarissa, vahinko käsitellään ajoneuvon liikennevakuutuksesta.

Toimi näin, jos pyöräsi on mennyt rikki kolarissa

  1. Selvitä missä vakuutusyhtiössä ajoneuvon liikennevakuutus on. Liikennevakuutusyhtiön saat selville ajoneuvon omistajalta tai rekisterinumeron perusteella ajoneuvorekisteristä. Jos ajoneuvon vakuutusyhtiötä ei saada selville, voit hakea korvausta omasta kotivakuutuksestasi.
  2. Tee vahinkoilmoitus ajoneuvon vakuutusyhtiöön. Mikäli liikennevakuutusyhtiö on If, tee vahinkoilmoitus Omilla sivuilla tai ilmoita asiasta puhelimitse 010 19 19 19.
  3. Käsittelemme vahinkoilmoituksesi nopeasti.
  4. Maksamme korvauksen tilillesi saatuamme vahinkoilmoituksesi. Mikäli tarvitsemme lisäselvityksiä, olemme sinuun yhteydessä.

Tee vahinkoilmoitus Omilla sivuilla

Omat sivut palvelevat 24/7.

Omat sivut

Saat henkilökohtaista palvelua nyt joka päivä

Hoida vahinkoasiasi kuntoon helposti ja hetkessä numerossa 010 19 19 19 (ma–pe 8–20, la–su 10–16).

Soita korvauspalveluun

Miten polkupyörävahinko korvataan?

Polkupyörän korvaus perustuu uuden vastaavan polkupyörän hintaan ja siitä tehdään vakuutusehtojen mukaiset ikävähennykset. Ikävähennys on 9 % toisesta käyttövuodesta lähtien. Ikävähennys lasketaan jokaiselta käyttövuodelta ensimmäisen käyttövuoden jälkeen.

Liikennevahingossa moottoriajoneuvon kanssa korvaus maksetaan liikennevakuutusehtojen mukaan käyvän arvon mukaisesti. Ensisijainen korvausvaihtoehto on kuitenkin aina polkupyörän korjaus, mikäli se vain on mahdollista ja kannattavaa.

[taulukko]

Polkupyörän hinnaksi jää aina vähintään 28 % uuden vastaavanlaisen uudishinnasta.

Esimerkkejä polkupyörävahingosta

Vasta viikon käytössä ollut uusi 379 euroa maksanut Helkama Jopo polkupyörän ketjulukko katkaistaan ja pyörä varastetaan pyörätelineestä. Omavastuun (150 euroa) vähentämisen jälkeen vakuutuksesta korvataan 229 euroa.

Rajoitukset

Kotivakuutus ei korvaa urheiluvälineen ja -varusteen rikkoutumista tai menettämistä urheilusuorituksen aikana.