Puhelimelle tai tabletille on sattunut muu vahinko

Jos puhelimesi tai tablettisi on pudonnut esimerkiksi mereen tai järveen, etkä löydä sitä enää, voit saada korvausta, jos sinulla on Laaja kotivakuutus. Korvauksen määrä riippuu muun muassa laitteesi iästä ja vakuutuksesi omavastuusta. Tämän vuoksi korvauksen määrä ei vastaa uuden laitteen hintaa. Vanhemmista laitteista korvausta ei jää maksettavaksi välttämättä ollenkaan.

Tee vahinkoilmoitus Omilla sivuilla tai soita korvauspalveluumme.

Etkö löytänyt etsimääsi? Siirry puhelin- ja tablettivahinkojen etusivulle.

Ohjeet kadonneen laitteen löytämiseen, lukitsemiseen ja tyhjentämiseen

Yritä ensin paikantaa laitteesi paikannuspalvelun avulla. Katso paikannusohjeet Apple- tai Android-laitteille. Kadonnut laite ja SIM-kortti ovat tietoturvariski, joten tee ilmoitus operaattorillesi ja pyydä sulkemaan SIM-kortti.

Tee vahinkoilmoitus Omilla sivuilla

Omat sivut palvelevat 24/7.

Omat sivut

Saat henkilökohtaista palvelua nyt joka päivä

Hoida vahinkoasiasi kuntoon helposti ja hetkessä numerossa 010 19 19 19 (ma–pe 8–20, la–su 10–16).

Soita korvauspalveluun

Miten vakuutus auttaa puhelin- tai tablettivahingossa?

Vakuutuskorvauksen määrään vaikuttavat mahdolliset korjauskulut, laitteesi arvo vahinkohetkellä, laitteesi ikä ja vakuutuksesi omavastuu sekä mahdollinen If Omavastuuraha.

Korvaus perustuu aina ensisijaisesti korjauskuluihin. Korjauskuluista vähennetään vakuutuksen omavastuu, ja jäljelle jäävä määrä maksetaan korvauksena tilillesi. Yleisin omavastuu on 150 euroa. Jos korjaus maksaa vähemmän kuin omavastuusi, korvausta ei jää maksettavaksi.

Laitteen arvo on kuitenkin aina myös korvauksen enimmäismäärä. Laitteen arvo alenee vakuutuksessa joka vuosi, joten mitä vanhemmasta laitteesta on kysymys, sen pienempi on myös sen arvo. Jos laitteen arvo on pienempi kuin vakuutuksesi omavastuu, ei vakuutus korvaa silloin korjauskulujakaan.

taulukko

Monissa matkapuhelin- ja tablettivahingoissa korvausta jää maksettavaksi, mutta aina niin ei käy. Vaikka korvausta ei jäisikään maksettavaksi, voit silloinkin hyödyntää korjauksen yhteydessä If Apu -edut iTapsa-, mcare- ja Fonum -huollossa. Jos esimerkiksi puhelimen näyttö on rikkoutunut, saat maksutta näytönsuojakalvon suojaamaan uutta näyttöäsi.

Kokosimme muutamia esimerkkejä tyypillisistä puhelimille ja tableteille sattuvista vahingoista

Kun nousin autosta, viime vuonna hankkimani Apple iPhone 7 Plus -puhelin tippui taskusta maahan. Puhelimen näyttö särkyi.

Mcare-korjaamo vaihtaa puhelimeesi uuden näytön. Korjaus maksaa 239 euroa. Kotivakuutuksesi omavastuu on 150 euroa, joka vähennetään korjauskuluista. Vakuutuksesta maksetaan sinulle siis 89 euron korvaus. Puhelimesi takuu säilyy voimassa.

Ostin lomamatkalla Samsung Galaxy S7 -puhelimen. Palattuani ostosreissulta hotellille puhelin tippui lattialle, ja sen näyttö meni rikki.

Korjaus kannattaa uuden samanlaisen puhelimen hintaan asti. Voit halutessasi korjauttaa puhelimen matkakohteessasi ja ilmoittaa korjauskulut meille. Olet valinnut matkatavaravakuutukseesi 50 euron omavastuun, ja se vähennetään korjauskuluista.

Voit vaihtoehtoisesti korjauttaa puhelimen lomasi jälkeen iTapsassa, jolloin saat korjaukselle kahden vuoden takuun ja ilmaisen näytönsuojakalvon. Näytön vaihto maksaa iTapsassa 219 euroa. Summasta vähennetään matkatavaravakuutuksesi omavastuu, 50 euroa. Näin ollen saat vakuutuksesta korvausta 169 euroa.

Kaksi vuotta sitten ostamani Samsung Galaxy J5 -puhelimen näyttö rikkoutui pudotessaan.

Uusi samanlainen puhelin maksaa tällä hetkellä 245 euroa. Olet valinnut kotivakuutukseesi 150 euron omavastuun. Puhelimen iästä johtuen sen arvo on pienempi kuin vakuutuksen omavastuu. Vakuutuksesta ei siksi jää korvattavaa.

Puhelimesi on kuitenkin mahdollista korjata, ja korjaaminen on edullisempaa kuin uuden samanlaisen puhelimen ostaminen. Jos korjautat puhelimesi iTapsassa, saat Ifin asiakkaana näytön suojakalvon veloituksetta, kun puhelimen näyttö vaihdetaan.

Tänä vuonna hankkimani Apple iPhone 7 -puhelin putoaa sateella vesilätäkköön, kastuu ja sammuu.

Apple korjaa tällaiset vauriot vaihtolaiteohjelmansa kautta. Rikkinäinen puhelimesi jää Apple-huoltoon, ja saat tilalle samanlaisen uutta vastaavan tehdaskorjatun puhelimen. Myös puhelimesi alkuperäinen takuu säilyy voimassa. mcare-huoltoliikkeessä vaihtolaitteen hinta tälle puhelinmallille on 429 euroa. Vaihtolaitteen hinnasta vähennetään kotivakuutukseen valitsemasi omavastuu. Sinulla on kotivakuutuksessasi 150 euron omavastuu. Saat siis vakuutuksesta korvausta 279 euroa.

Tänä vuonna hankkimani Samsung S8+ -puhelin putoaa sateella vesilätäkköön, ja sen näyttö halkeaa. Puhelimen sisälle pääsee vettä, ja se sammuu.

Puhelimen korjaus ei onnistu. Olet ollut Ifin keskittäjäasiakas pitkään, eikä sinulla ole ollut aikaisempina vuosina vahinkoja. Siksi sinulle on kertynyt asiakasetuna If Omavastuurahaa niin paljon, että tässä vahingossa omavastuusi voidaan poistaa kokonaan. Näin ollen saat korvauksena uuden puhelimen koko hinnan, 699 euroa.

Olin laskettelumatkalla Levillä, jossa puhelimeni varastettiin, vaikka pidin siitä hyvää huolta. Olen ostanut Sony Xperia XA -merkkisen puhelimeni tänä vuonna, ja olen säilyttänyt puhelimen ostokuitin.

Korvaamme puhelimen uuden samanlaisen tai vastaavan puhelimen hinnan mukaan. Sony Xperia XA:n hinta on tällä hetkellä 189 euroa. Olet valinnut matkatavaravakuutukseesi 50 euron omavastuun, ja se vähennetään uuden puhelimen hinnasta. Vakuutuksesta maksettava korvaus on siis 139 euroa. Ilmoita varkaudesta poliisille.

Muista myös, että varastettu puhelin ja SIM-kortti ovat tietoturvariski, joten pyydä operaattoriasi sulkemaan SIM-korttisi ja estämään varastetun puhelimesi käyttö. Jotta operaattorisi voi estää puhelimen käytön, se tarvitsee IMEI-koodin lisäksi kopion rikosilmoituksesta.