Koiran sairastuminen tai loukkaantuminen

Lue, mitä tehdä koirasi sairastuessa tai loukkaantuessa.
 1. Soita aina ensin eläinklinikalle ja kysy, miten sinun tulee toimia. 
 2. Vie loukkaantunut tai sairastunut koirasi eläinklinikalle. Osassa eläinklinikoita voit käyttää suorakorvausta, jossa klinikka hakee korvausta puolestasi, ja sinä maksat vain omavastuun. Saat korvauspäätöksen Omille sivuille.
 3. Jos tilanne ei mielestäsi ole välitöntä hoitoa vaativaa, suosittelemme etäeläinlääkäriä.
 4. Jos et voi käyttää suorakorvausta ja maksat kustannukset itse, tee vahinkoilmoitus myöhemmin Omilla sivuilla.
 5. Käsittelemme vahinkoilmoituksesi nopeasti, ja saat korvauspäätöksen Omille sivuillesi. Mikäli tarvitsemme lisäselvityksiä, otamme sinuun yhteyttä.

Eläinklinikkakäynti helpoksi suorakorvauksella

Suorakorvauksessa eläinklinikka hakee korvausta puolestasi. Maksat klinikalla vain omavastuun. 

Lue lisää

Etäeläinlääkäri videon välityksellä

Kun lemmikilläsi on hoitokulut kattava vakuutus, saat kolme maksutonta etäeläinlääkärikäyntiä vuonna 2020. 

Tutustu etäeläinlääkäriin

Korvauspäätös Omille sivuille

Voit myös hakea korvausta eläinklinikkakäynneistä syntyneistä kustannuksista Omilta sivuilta. 

Siirry Omille sivuille

Saat henkilökohtaista palvelua joka päivä

Hoida vahinko- ja vakuutusasiasi kuntoon helposti ja hetkessä numerossa 010 19 19 19 (ma–pe 8–20, la–su 10–16). 

Soita

Mitä eläinvakuutus korvaa?

Eläinvakuutus korvaa eläinlääkärin hoitokuluja, jotka johtuvat lemmikillesi sattuneesta tapaturmasta tai sairaudesta. Korvattavia kuluja ovat mm.

 • eläinlääkärin antama ja määräämä hoito sekä lääkkeet
 • erilaiset laboratoriokustannukset
 • röntgen- ja magneettikuvaukset sekä ultraäänitutkimukset, jos sairauden tai vamman tutkiminen sitä vaatii.

Omavastuu on joko 35 % kuluista tai kerran vakuutuskaudessa 84 euroa ja sen jälkeen 25 % kuluista. Omavastuusi voit tarkistaa Omilta sivuilta.

Henkiturva

Eläinvakuutuksen henkiturva korvaa eläimen rahallisen arvon, jos lemmikkisi

 • menehtyy tai se joudutaan lopettamaan
 • katoaa
 • varastetaan.

Voit määrittää lemmikkisi rahallisen arvon vakuutuksen oston yhteydessä. Eläimen rahalliseksi arvoksi eli henkiturvan korvausmääräksi määritetään tavallisesti pennun hankintahinta, mutta eläimen arvo voi perustellusti nousta esimerkiksi näyttelymenestyksen tai koulutuksen myötä. Henkiturva on voimassa sen vakuutuskauden loppuun, jonka aikana lemmikkisi täyttää 10 vuotta.

Esimerkkitapauksia henkiturvasta

Lemmikillä on todettu pahalaatuisia kasvaimia, joita ei voida hoitaa. Eläinlääkäri toteaa, että eläimen lopettaminen eläinsuojelullisista syistä on ainoa ratkaisu. Henkiturvasta maksetaan vakuutussumma kokonaisuudessaan.

Lemmikki joutuu vakavaan onnettomuuteen ja eläinlääkärin arvion mukaan sen henkeä ei voida pelastaa. Henkiturvasta maksetaan vakuutussumma kokonaisuudessaan

Kuntoutusturva - koiran kuntoutus

Mikäli olet laajentanut eläinvakuutuksen kattamaan myös koiran kuntouttavan hoidon*, korvaamme tällöin eläinlääkärin määräämiä akupunktio-, fysioterapia- ja kiropraktiikkahoitoja esimerkiksi leikkauksen jälkeen tai sen sijaan. Huomaathan, että hoidon pitää liittyä eläinvakuutuksesta korvattavaan sairauteen tai tapaturmaan. Hoidon kustannuksia korvataan enintään 300 euroa vakuutuskauden aikana.

*Kuntoutusturva on valinnainen lisäturva 19.11.2016 jälkeen otetussa eläinvakuutuksessa.  Ennen 19.11.2016 otetussa seuraeläinvakuutuksessa eläinlääkärin määräämä akupunktio on hoitokuluvakuutuksesta korvattava kulu. Seuraeläinvakuutus ei korvaa fysikaalista hoitoa.

Koiran aiheuttamat vahingot

Mikäli olet laajentanut eläinvakuutuksen Vastuuturvalla, korvaamme tällöin koirasi aiheuttamia vahinkoja kotitalouden ulkopuolisille ihmisille tai heidän omaisuudelleen.

Esimerkkitapauksia Vastuuturvasta

Koira karkaa omistajaltaan ja puree toista koiraa, joka on ollut kytkettynä. Vastuuturvasta korvataan toisen koiran eläinlääkärikuluja 2000 euroon asti.

Koira otetaan mukaan kylään ja kenenkään huomaamatta se pureskelee pöydältä löytämänsä silmälasit rikki. Vastuuturvasta korvataan uudet silmälasit niiden omistajalle.

Esimerkkejä eläinvakuutuksen rajoituksista

Eläinvakuutuksesta ei korvata ennen vakuutuksen ottamista alkaneita sairauksia tai vammoja eikä sairauksia, jotka ovat syntyneet 14 vuorokauden aikana vakuutuksen alkamisesta.

Eläinvakuutuksesta ei korvata vahinkoa joka on aiheutunut esimerkiksi käytöshäiriöistä, tai luuston tai nivelten kehityshäiriöistä.

Muusta syystä kuin tapaturmasta aiheutuneet hammas- ja ienhoitokulut eivät ole vakuutuksesta korvattavia. Myöskään erikoisruoka- ja ravintovalmisteita ei korvata, vaikka ne olisivat eläinlääkärin määräämiä ja niitä käytettäisiin lääkkeenomaisesti.

Eläinvakuutuksesta ei korvata koiran hoitajalleen aiheuttamaa esinevahinkoa. Hoitajalla tarkoitetaan henkilöä, jonka valvonnassa koira vahingon tapahtuessa on.

Eläimen rokotuksia ei korvata vakuutuksesta, sillä ne ovat sairauden ennaltaehkäisyä.

Rajoitusehdot koskevat myös henkiturvaa. Tarkista rajoitukset Omilta sivuilta eläinvakuutuksesi ehdoista.