Jos koira kuolee tai se joudutaan lopettamaan

Päätös koiran eutanasiasta joudutaan tekemään silloin, kun lemmikki on vakavasti sairas ja toipumisesta ei ole toivoa, tai jos sairaus aiheuttaa kohtuutonta kärsimystä.

Hae korvausta

Jos haluat hakea korvausta, tee vahinkoilmoitus Omilla sivuilla. Omat sivut palvelevat sinua 24/7.

Siirry Omille sivuille

Saat henkilökohtaista palvelua joka päivä

Hoida vahinko- ja vakuutusasiasi kuntoon helposti ja hetkessä numerossa 010 19 19 19 (ma–pe 8–20, la–su 10–16). 

Soita

Mitä eläinvakuutus korvaa?

Eläinvakuutus korvaa eläinlääkärin hoitokuluja, jotka johtuvat lemmikillesi sattuneesta tapaturmasta tai sairaudesta. Korvattavia kuluja ovat mm.

  • eläinlääkärin antama ja määräämä hoito sekä lääkkeet
  • erilaiset laboratoriokustannukset
  • röntgen- ja magneettikuvaukset sekä ultraäänitutkimukset, jos sairauden tai vamman tutkiminen sitä vaatii.

Omavastuu on joko 35 % kuluista tai kerran vakuutuskaudessa 84 euroa ja sen jälkeen 25 % kuluista. Omavastuusi voit tarkistaa Omilta sivuilta.

Henkiturva

Eläinvakuutuksen henkiturva korvaa eläimen rahallisen arvon, jos lemmikkisi

  • menehtyy tai se joudutaan lopettamaan
  • katoaa
  • varastetaan.

Voit määrittää lemmikkisi rahallisen arvon vakuutuksen oston yhteydessä. Eläimen rahalliseksi arvoksi eli henkiturvan korvausmääräksi määritetään tavallisesti pennun hankintahinta, mutta eläimen arvo voi perustellusti nousta esimerkiksi näyttelymenestyksen tai koulutuksen myötä. Henkiturva on voimassa sen vakuutuskauden loppuun, jonka aikana lemmikkisi täyttää 10 vuotta.

Esimerkkitapauksia henkiturvasta

Lemmikillä on todettu pahalaatuisia kasvaimia, joita ei voida hoitaa. Eläinlääkäri toteaa, että eläimen lopettaminen eläinsuojelullisista syistä on ainoa ratkaisu. Henkiturvasta maksetaan vakuutussumma kokonaisuudessaan.

Lemmikki joutuu vakavaan onnettomuuteen ja eläinlääkärin arvion mukaan sen henkeä ei voida pelastaa. Henkiturvasta maksetaan vakuutussumma kokonaisuudessaan

Kuntoutusturva - koiran kuntoutus

Mikäli olet laajentanut eläinvakuutuksen kattamaan myös koiran kuntouttavan hoidon*, korvaamme tällöin eläinlääkärin määräämiä akupunktio-, fysioterapia- ja kiropraktiikkahoitoja esimerkiksi leikkauksen jälkeen tai sen sijaan. Huomaathan, että hoidon pitää liittyä eläinvakuutuksesta korvattavaan sairauteen tai tapaturmaan. Hoidon kustannuksia korvataan enintään 300 euroa vakuutuskauden aikana.

*Kuntoutusturva on valinnainen lisäturva 19.11.2016 jälkeen otetussa eläinvakuutuksessa.  Ennen 19.11.2016 otetussa seuraeläinvakuutuksessa eläinlääkärin määräämä akupunktio on hoitokuluvakuutuksesta korvattava kulu. Seuraeläinvakuutus ei korvaa fysikaalista hoitoa.

Koiran aiheuttamat vahingot

Mikäli olet laajentanut eläinvakuutuksen Vastuuturvalla, korvaamme tällöin koirasi aiheuttamia vahinkoja kotitalouden ulkopuolisille ihmisille tai heidän omaisuudelleen.

Esimerkkitapauksia Vastuuturvasta

Koira karkaa omistajaltaan ja puree toista koiraa, joka on ollut kytkettynä. Vastuuturvasta korvataan toisen koiran eläinlääkärikuluja 2000 euroon asti.

Koira otetaan mukaan kylään ja kenenkään huomaamatta se pureskelee pöydältä löytämänsä silmälasit rikki. Vastuuturvasta korvataan uudet silmälasit niiden omistajalle.