Kissan sairastuminen tai loukkaantuminen

Eläinvakuutus korvaa kissalle sattuneen tapaturman tai sairauden johdosta syntyneitä eläinlääkärin hoitokuluja.
  1. Kun kissasi on sairastunut tai loukkaantunut, ota ensimmäisenä yhteyttä eläinlääkäriin. Vie vakavasti loukkaantunut tai sairastunut kissa viipymättä eläinlääkäriin.
  2. Jos tilanne ei mielestäsi ole hengenvaarallinen, suosittelemme ottamaan yhteyttä etäeläinlääkäriin.
  3. Vahinkoilmoituksen täyttämistä varten ota hoitokulujen tositteet valmiiksi esille. Tee vahinkoilmoitus Omilla sivuilla. Eläinvakuutuksessa omavastuusi on joko 35 % kuluista tai kerran vakuutuskaudessa 84 euroa ja sen jälkeen 25 % kuluista. Omavastuun voit tarkistaa Omilta sivuilta.
  4. Käsittelemme vahinkoilmoituksesi nopeasti, ja saat korvauspäätöksen Omille sivuillesi. Mikäli tarvitsemme lisäselvityksiä, olemme sinuun yhteydessä.

Etäeläinlääkäri tuo avun kotiisi

Etäeläinlääkärin käyttäminen on stressitöntä ja helppoa. Eläinlääkäri päivystää joka päivä kello 9–24. 

Kun lemmikilläsi on hoitokulut kattava vakuutus Ifissä, saat ensimmäisen eläinlääkärikäynnin ilmaiseksi. Tutustu jo tänään!

Tutustu etäeläinlääkäriin

Hae korvausta

Jos haluat hakea korvausta lemmikkisi hoidosta tai lääkkeistä, tee vahinkoilmoitus Omilla sivuilla. Omat sivut palvelevat sinua 24/7.

Siirry Omille sivuille

Saat henkilökohtaista palvelua nyt joka päivä

Hoida vahinko- ja vakuutusasiasi kuntoon helposti ja hetkessä numerossa 010 19 19 19 (ma–pe 8–20, la–su 10–16). 

Korvauspalvelu

Mitä eläinvakuutus korvaa?

Eläinvakuutus korvaa eläinlääkärin hoitokuluja, jotka johtuvat lemmikillesi sattuneesta tapaturmasta tai sairaudesta. Korvattavia kuluja ovat mm.

  • eläinlääkärin antama ja määräämä hoito sekä lääkkeet
  • erilaiset laboratoriokustannukset
  • röntgen- ja magneettikuvaukset sekä ultraäänitutkimukset, jos sairauden tai vamman tutkiminen sitä vaatii.

Omavastuu on joko 35 % kuluista tai kerran vakuutuskaudessa 84 euroa ja sen jälkeen 25 % kuluista. Omavastuusi voit tarkistaa Omilta sivuilta.

Henkiturva

Eläinvakuutuksen henkiturva korvaa eläimen rahallisen arvon, jos lemmikkisi

  • menehtyy tai se joudutaan lopettamaan
  • katoaa
  • varastetaan.

Voit määrittää lemmikkisi rahallisen arvon vakuutuksen oston yhteydessä. Eläimen rahalliseksi arvoksi eli henkiturvan korvausmääräksi määritetään tavallisesti pennun hankintahinta, mutta eläimen arvo voi perustellusti nousta esimerkiksi näyttelymenestyksen tai koulutuksen myötä. Henkiturva on voimassa sen vakuutuskauden loppuun, jonka aikana lemmikkisi täyttää 10 vuotta.

Esimerkkitapauksia henkiturvasta

Lemmikillä on todettu pahalaatuisia kasvaimia, joita ei voida hoitaa. Eläinlääkäri toteaa, että eläimen lopettaminen eläinsuojelullisista syistä on ainoa ratkaisu. Henkiturvasta maksetaan vakuutussumma kokonaisuudessaan.

Lemmikki joutuu vakavaan onnettomuuteen ja eläinlääkärin arvion mukaan sen henkeä ei voida pelastaa. Henkiturvasta maksetaan vakuutussumma kokonaisuudessaan.

Esimerkkejä eläinvakuutuksen rajoituksista

Eläinvakuutuksesta ei korvata ennen vakuutuksen ottamista alkaneita sairauksia tai vammoja eikä sairauksia, jotka ovat syntyneet 14 vuorokauden aikana vakuutuksen alkamisesta.

Eläinvakuutuksesta ei korvata vahinkoa joka on aiheutunut esimerkiksi käytöshäiriöistä, tai luuston tai nivelten kehityshäiriöistä.

Muusta syystä kuin tapaturmasta aiheutuneet hammas- ja ienhoitokulut eivät ole vakuutuksesta korvattavia. Myöskään erikoisruoka- ja ravintovalmisteitä ei korvata, vaikka ne olisivat eläinlääkärin määräämiä ja niitä käytettäisiin lääkkeenomaisesti.

Eläimen rokotuksia ei korvata vakuutuksesta, sillä ne ovat sairauden ennaltaehkäisyä.

Rajoitusehdot koskevat myös henkiturvaa. Tarkista rajoitukset Omilta sivuilta eläinvakuutuksesi ehdoista.